Κύπελλο Ελλάδος 2019-20 : ΑΕΛ - Καλαμάτα

ΑΕΛ - Καλαματα 1-0

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019


Scorer: 50' (πεν.) Ουάρντα

ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος (46′ Καρανίκας), Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (72′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46′ Νούνιτς), Ντάουντα.

Καλαμάτα (Σ. Θεοδοσιάδης): Στεφανάκος, Γκελγκέρια, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Γιόκιτς (81′ Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς (57′ Μπάμπης), Βουκμίροβιτς (85′ Ράκιτς)

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Νικολαΐδης ( Μακεδονίας).
4ος: Τσοπουλίδης (Ξάνθης).

Γήπεδο: AEL FC arena



Η ΑΕΛ μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης δυνατά στο ματς αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει με καθαρές ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους βυσσινί ήρθε στο 18' όταν το φάουλ του Κάτσε έφυγε ψηλά άουτ. Την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος είχε η Καλαμάτα με πλασέ του Τζόκιτς από κοντά που έπιασε ο Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ απείλησε και αυτή με τη σειρά της στο 30' όταν σε σέντρα από τον Ουάρντα από τα αριστερά ο Ντάουντα έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα παράλληλα.

Στην επανάλληψη οι βυσσινί μπήκαν ακόμα καλύτερα και σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ για το 1-0. Στο 48' σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσεβελεκίδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του και έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 64' έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα. Ο Κάτσε έκανε το σουτ ο Στεφανάκος μπλόκαρε ασθενώς και από κοντά ο Ουάρντα επιχείρησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε σταθερά τη μπάλα.

Στο 78' η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άγγιξε το 2-0 όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μόρας πήρε την κεφαλιά ο Στεφανάκος έδιωξε εντυπωσιακά και από κοντά έγινε το πλασέ του Μιλοσάβλιβιτς με τον Τζόκιτς να διώχνει με τάκλιν σε κόρνερ.


Στο 87' η ΑΕΛ βρήκε και ένα δεύτερο γκολ το οποίο ακυρώθηκε σε μια δύσκολη φάση. Ο Μπούστος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ντάουντα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Με βάση το ριπλέι ο επιθετικός της ΑΕΛ φαινόταν πως καλυπτόταν.

Έτσι λοιπόν, η Καλαμάτα ηττήθηκε στη Λάρισα με 1-0 αλλά έχοντας υπέρ της το 3-0 του πρώτου αγώνα ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 5ης φάσης πέταξε εκτός της φάσης των "16" την ΑΕΛ.





-->
Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΛεπτάΓκόλΚιρτινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας100
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός100
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός100
26Έργκις ΚάτσεΑμυντικός100
88Νικολα ΣτάνκοβιτςΑμυντικός1001
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος1001
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός10011
9Αμπιόλα ΝτάουνταΕπιθετικός100
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος721
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός541
33Μάρκο ΝούνιτςΕπιθετικός54
25Μανώλης ΜπέρτοςΑμυντικός46
23Ζαν-Λούκ ΑσούμπρεΕπιθετικός46
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος28




Δηλώσεις

Μιχάλης Γρηγορίου: 
«Δυστυχώς για εμάς είμαστε το πρώτο θύμα έκπληξης στο θεσμό του Κυπέλλου. Μόνοι μας όμως βάλαμε τον εαυτό μας σ’αυτή τη θέση από το πρώτο ματς στη Καλαμάτα. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν ανατρέψιμο.
Προσπαθήσαμε στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στην κλειστή άμυνα που περιμέναμε να δούμε να δώσουμε πλάτος, να επιχειρήσουμε σουτ και να κάνουμε πλαγιοκοπήσεις. Δεν ήμασταν όμως τόσο πιεστικοί στο πρώτο ημίχρονο, όσο απαιτούσε ένα τέτοιο ματς.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σαφώς καλύτεροι, ρισκάραμε ενώ κι ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν σε πάρα πολύ καλή μέρα. Αν είχαμε πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ θα διεκδικούσαμε με διαφορετικές αξιώσεις την πρόκριση.
Παρά τις πολλές τελικές δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα και να το κυνηγήσουμε έως το τέλος. Δείξαμε όμως πως το πιστεύαμε, το θέλαμε και παλέψαμε να το διεκδικήσουμε. Δεν τα καταφέραμε και είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε.
Πλέον κοιτάμε το ματς της Κυριακή στη Τρίπολη, όπου θα στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα».

Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων