16η αγωνιστική 2019-20 : ΑΕΛ - Πανιώνιος

ΑΕΛ - Πανιωνιος 2-0

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019


Scorers: 17' (πεν.) Φατιόν, 38' Ουάρντα

Αποβολή: 28' Οικονομίδης (απευθείας κόκκινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Καρανίκας, Στάνκοβιτς, Κάτσε, Φατιόν (70′ Σεσέροβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς (84′ Μπάλλας), Μπούστος (75′ Φιλίποβιτς), Ουάρντα, Ντάουντα.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης, Μασούρας, Κόρμπος, Τσιλούλης (55′ Σαραμαντάς), Λυμπεράκης (66′ Εμμανουηλίδης), Γρίβας (55′ Παπανικολάου), Αραμπουλί.

Διαιτητής: Eυστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Επόπτες: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας)
4ος: Αριστομένης Κουτσιαυτής (Άρτας)
VAR: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
AVAR: Χρυσούλα Κουρομπιλια (Δυτ. Αττικής)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2.250


Νικηφόρα ολοκλήρωσε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στο 2019, καθώς επιβλήθηκε 2-0 του Πανιωνίου στο AEL FC Arena, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 16η αγωνιστική.

Τα τέρματα των «βυσσινί» πέτυχαν ο Φατιόν στο 17ο λεπτό με πέναλτι και ο Ουάρντα στο 38ο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κυανέρυθροι» αγωνίζονταν από το 28΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονομίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Στο 16΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαγεωργίου και ο διαιτητής Γκορτσιλάς υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών». Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλούς (1-0). Στο 28΄ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Οικονομίδης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Φατιόν.

Δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή της και διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα και ο Ουάρντα με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι κι έτσι η ΑΕΛ πανηγύρισε τη νίκη, την οποία είχε «γευθεί» για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στις 30 Νοεμβρίου κόντρα στον Βόλο για τη 12η ημέρα (2-1).







#ΑΕΛΣτατιστικά αγώνα#ΠΓΣΣ
2Goals0
1Ασίστ0
13Τελικές Προσπάθειες4
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
8Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
4Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις4
10Επεμβάσεις16
44Κλεψίματα37
20Φάουλ19
6Οφσάιντ0
8Κόρνερ5
44Λάθη61
7/24Γεμίσματα2/12

Στατιστικά παικτών ΑΕΛ
#ΟΝΟΜΑΘέσηΛεπτάΓκόλΚιρτινες
1Ογκμουντούρ ΚρίστινσονΤερματοφύλακας94
5Αλέξης ΜιχαήλΑμυντικός94
18Βαγγέλης ΜόραςΑμυντικός941
26Έργκους ΚάτσεΑμυντικός94
20Νίκος ΚαρανίκαςΑμυντικός94
88Νικολα ΣτάνκοβιτςΑμυντικός941
8Ράντομιρ ΜιλοσάβλιεβιτςΜέσος85
32Τζόναθαν ΜπούστοςΜέσος751
64Φατιόν ΆντονιΜέσος7011
22Αντάν ΣετσέροβιτςΜέσος24
55Μίλος ΦιλίποβιτςΜέσος19
6Παναγιώτης ΜπάλαςΜέσος9
7Άμρ ΟυάρνταΕπιθετικός9411
9Αμπιόλα ΝτάουνταΕπιθετικός94


Δηλώσεις

Γρηγορίου:
«Ήταν επιβεβλημένη η νίκη για εμάς. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, σημειώνοντας δύο γκολ στο α΄ημίχρονο και παίζοντας ο αντίπαλος με 10 παίκτες, το ματς εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία στο β΄ημίχρονο. Θέλαμε οπωσδήποτε να επιστρέψουμε στις νίκες και να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία. Δουλέψαμε για να βγάλουμε από το μυαλό μας τα δύο τελευταία ματς, να επικεντρωθούμε στο ματς με τον Πανιώνιο και στο πως θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Δώσαμε μεγάλη σημασία στον ψυχολογικό τομέα κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
Συνέντευξη τύπου:
«Ήταν επιβεβλημένη η σημερινή νίκη κι αυτό τονίσαμε μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα. Μεταξύ αυτών και η κακή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και θέλαμε να πάμε στις γιορτές δίχως να αδικούμε τον εαυτό μας.
Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Το ματς κρίθηκε από νωρίς και με τους δέκα παίκτες που έμεινε ο Πανιώνιος ήταν τυπικής διαδικασίας. Κρατάμε τη νίκη και τίποτα παραπάνω. Θέλαμε να τελειώσουμε το ματς υγιείς πριν την μικρή άδεια και να επιστρέψουμε στο δεύτερο γύρο για να κάνουμε την προσπάθεια μας.
Μπορεί να μας πείραξαν τα δύο αποτελέσματα με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, αλλά είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το τρίποντο σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Και να έχουμε και παραπάνω βαθμούς συγκριτικά.
Μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας κρίνεται πάρα πολύ καλή κι άκρως επιτυχημένη. Είναι δεδομένο πως θα γίνουν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις για να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας. Μακάρι στο τέλος να έχουμε κάνει κάτι θα είναι ένα όνειρο σε σχέση με την ημέρα που έφτασα στις 9 Αυγούστου.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Παρά τους τριγμούς που προσπάθησαν να βάλουν στην ομάδα με δημοσιεύματα οι πρώτοι που γελάσαμε ήμουν εγώ κι ο κ. Κούγιας. Ξέρουμε πως θα έχουμε πολλά μέχρι και το τέλος, αλλά έχουμε την εμπειρία όλοι».
Αν εκτός από μεταγραφές θα υπάρξουν κι αποδεσμεύσεις: «Θα υπάρξουν κι άλλες αποδεσμεύσεις έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο ρόστερ. Χρειαζόμαστε ποιότητα άλλωστε κι όχι ποσότητα».

Φατιόν:

«Το ματς άνοιξε με ιδανικό τρόπο για εμάς. Πέναλτι, αποβολή, γκολ. Αν και δεν πιάσαμε ιδιαίτερα στάνταρ απόδοσης. Κακά τα ψέματα. Αλλά το θετικό είναι πως σε μία κακή ημέρα πήραμε τους τρεις βαθμούς μετά από μία σειρά άσχημων αποτελεσμάτων. Όταν έχεις χάσει δύο ματς και το ένα από αυτά είναι στην έδρα σου, τότε κοιτάς να συνέλθεις κι εμείς τα καταφέραμε. Ευελπιστούμε να βρισκόμαστε στο τέλος στην εξάδα και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.  Εύχομαι καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, υγεία και να έχουν καλά τους δικούς τους ανθρώπους όλοι».

Κάτσε:

«Μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά. Ξέραμε ότι αυτό το ματς πρέπει να το κερδίσουμε. Από την 4η θέση πήγαμε στην 9η θέση. Δεν είχαμε στο μυαλό τίποτα άλλο από την νίκη σήμερα για να ανέβουμε στην βαθμολογία ακόμη και με κακή εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε το σκορ που μας βοήθησε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Ο κόσμος πάντα βοηθάει όλους τους παίκτες. Εμένα και τον Ουάρντα από την πρώτη στιγμή με βοηθάει ο κόσμος. Όπως και όλα τα παιδιά. Είμαστε χαρούμενοι με την νίκη σήμερα γιατί ξαναβρεθήκαμε στην θέση που ήμασταν πριν. Εγώ προσπαθώ παιχνίδι με παιχνίδι να είμαι καλύτερος. Δεν θέλω να λέω πως έχω ταβάνι. Προσπαθώ σε κάθε ματς να βελτιώνομαι και να μαθαίνω. Θέλω να γίνω καλύτερος. Καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο. Αυτές οι ημέρες είναι να βρίσκονται όλοι κοντά με τις οικογένειες τους και καλή χρονιά».



Share:

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων