2006-07 : 8η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

8η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

29 Οκτωβρίου 2006

Scorers: 45' Μπασιλά - 65', 84' Μίετσελ

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Βάλλας, Γκαλίτσιος (76' Χλωρός), Μπασιλά, Διγκόζης, Αλωνεύτης, Χατζηλιόντας (62' Αλεξάνδρου), Κλέιτον (76' Γαβριλόπουλος), Καλαντζής.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μελίσσης, Μέγκαχεντ, Ζαγοράκης (78' Γκονζάλες), Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης, Τόργκελε (46' Γιασουμή), Μπαλάφας (46' Χαραλάμπους), Μίετσελ.

Διαιτητής: Κ.Φινοκαλιώτης (Αθηνών)
Βοηθοί: Χ.Καλαϊτζίδης, Σ.Κωτσιαντής

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.858


Στα πρώτα πέντε λεπτά ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Μετά τα πρώτo δεκάλεπτο η Λάρισα χάρη στην καλή παρουσία του Αλωνεύτη και του Χατζηλιόντα και την αδυναμία των Ηλιάδη και Μπαλάφα να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου για τον ΠΑΟΚ.

Τελικά πάνω που οι δύο ομάδες άρχισαν να ζεσταίνονται και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποια πολύ μεγάλη φάση τα επεισόδια στην κερκίδα και η 45λέπτη διακοπή “κρύωσαν” τις δύο ομάδες και όταν επανήλθαν για να παιχτούν τα υπόλοιπα 17 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν φάνηκαν να έχουν και πολύ όρεξη για ποδόσφαιρο.



Άλλωστε οι 22 παίκτες είχαν αναπνεύσει πιο πριν τα δακρυγόνα που είχε ρίξει η αστυνομία και είχαν αναγκαστεί να βγουν μέχρι και έξω από το γήπεδο για να... συνέλθουν καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική!

Έτσι λοιπόν τα υπόλοιπα λεπτά ήταν πολύ βαρετά με τον αγώνα να παίζεται στο χώρο του κέντρου. Ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το γκολ του Μπασιλά που έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει πιο επιθετικά και έπρεπε να πιέσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Βούκοτιτς που ήθελε η ομάδα του να παίξει περισσότερο από τα πλάγια έβαλε μέσα τον Χαραλάμπους αλλά και τον Γιασεμάκη που πήρε την θέση του κακού Τόργκελε. Οι αλλαγές αυτές δεν του βγήκαν του νεόυ προπονητή του δικεφάλου και η Λάρισα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αφού συνέχισε να έχει “δικό της” το κέντρο.

Ωστόσο το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους χάρη στην κλάση και ατομική ενέργεια του Μάρσιν Μίετσελ που κινήθηκε πολύ ωραία, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 65'.

Η ΑΕΛ ίσως να μην άξιζε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο αλλά σίγουρα δεν άξιζε και να ισοφαριστεί αφού δεν ήταν χειρότερη του ΠΑΟΚ.

Μπορεί οι δύο αλλαγές να μην ήταν και ότι καλύτερο για τον Βούκοτιτς αλλά η τρίτη του αλλαγή ήταν “χρυσή”. Ο Γκονζάλες μπήκε στον αγώνα στο 77' στην θέση του Ζαγοράκη και στο 85' πέρασε σαν σταματημένο τον Νταμπίζα έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και ο Μίετσελ με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή για τον ΠΑΟΚ.

Σε αυτήν την φάση η ΑΕΛ ζήτησε οφσάιντ αφού πριν σουτάρει ο Μίετσελ και την ώρα που σέντραρε ο Γκονζάλες, ο Γιασεμάκης που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ έκανε -χωρίς επιτυχία- κίνηση για να πιάσει την μπάλα.

Η Λάρισα διαμαρτύρεται και για ακόμη μία φάση στο 89' αφού ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Γαβριλόπουλου από τον Αραμπατζή.

Τελικά σε ένα ματς που πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό “τρίποντο” αφού πλέον το πρόγραμμα του μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι βατό.


Δηλώσεις

Δώνης:
“Αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη των δύο συνεχόμενων ηττών εξαιτίας της μη παρουσίας μου στον πάγκο λόγο της τιμωρίας μου. Αποκλειστικά υπεύθυνος και για τις δύο ήττες μας είμαι εγώ. Εμείς είμαστε όμως που θα βγάλουμε την ομάδα από αυτές τις ήττες, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τέτοιες στιγμές. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες μου, και αν και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα εκεί θα φανεί τι μπορούμε να κάνουμε.Είχαμε καλή κυκλοφορία, εκεί που ανεβήκαμε ήρθε η διακοπή ενώ μπορώ να πω ότι δεν νιώσαμε την απειλή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε και πήρε τη νίκη ενώ εμείς δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες.Με βάση όμως την συνολική εικόνα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος, αλλά η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι τα γκολ και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη”.


Νταμπίζας:

"Εγώ θα διαφωνήσω με τον κόουτς που ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη για την ήττα. Χάνουμε όλοι μαζί σαν σύνολο και όχι κάποιος μεμονωμένα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθόλου ευκαιρίες, αντίθετα με μας που είχαμε αρκετές.Είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα όμως η εμφάνιση μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Θα πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από το σημερινό παιχνίδι, να δούμε τα λάθη που μας στοίχισαν για να είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια.Να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία, γιατί υπήρχαν πολλά σε μας και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Το σημερινό παιχνίδι για μας ήταν μια μαγική εικόνα. Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα.Τι να λέμε και πάλι τα ίδια. Το να καυτηριάζουμε αυτά που έγιναν σήμερα είναι το αυτονόητο. Εγώ δεν θέλω να χαϊδεύω κανέναν οπαδό, ούτε τους δικούς μας, ούτε των άλλων ομάδων, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτά τα πράγματα. Δεν θα πω εγώ ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τα μαύρα πρόβατα. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος".






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων