2006-07 : 9η : ΟΦΗ - ΑΕΛ 0-0

9η αγωνιστική : ΟΦΗ - ΑΕΛ 0-0

4 Νοεμβρίου 2006

ΟΦΗ (Ράιντερ Μάουρερ): Σηφάκης, Κωνσταντινίδης, Ισσά, Πίτσος, Μπελεβώνης, Κουνενάκης, Ρουμπάκης (60' Σιλά), Σφακιανάκης, Οφορίκουε (70' Ντεγιάνοφ), Νουαφόρ, Ντρούλιτς

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης (70' Κατσιαρός), Βάλλας (73' Κυπαρίσσης), Νταμπίζας, Γκίκας, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Χλωρός, Καλαντζής (59' Κλέιτον), Αλεξάνδρου.

Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Νικολακόπουλος, Κωνσταντινίδου

Η επιλογή του Ράινερ Μάουρερ, για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος, να παρατάξει από το πρώτο λεπτό μια ενδεκάδα με τρεις επιθετικούς (Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Οφορίκουε-λίγο πιο δεξιά), δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μολονότι οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, κυκλοφορώντας -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- τη μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, οι φορές που βρέθηκαν με αξιώσεις εντός των τεσσάρων γραμμών ήταν ελάχιστες.
Προσπάθησαν αντίθετα με μακρινά σουτ (ίσως το παράκαναν κιόλας...) να απειλήσουν τον Στέφανο Κοτσόλη. Μόνο όμως σε δύο περιπτώσεις ο πορτιέρο των Θεσσαλών... ένιωσε φόβο. Πρώτα στο 18ο λεπτό, σε σουτ του Νουαφόρ από πλεονεκτική θέση (έφυγε άουτ) και έπειτα, αρκετά αργότερα, στο 80' σε μακρινόσουτ του Κωνσταντινίδη (αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Κοτσόλη). Ενδιάμεσα... Τίποτα περισσότερο από μία φλύαρη κι ανούσια υπεροχή των γηπεδούχων, η οποία ουδέποτε μεταφράστηκε σε κάτι τοχειροπιαστό.
Φρόντισε γι' αυτό ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του, οι οποίοι είχαν γνώση των αντίπαλων πλεονεκτημάτων. Το προσωπικό μαρκάρισμα, άλλοτε από τον Νταμπίζα κι άλλοτε από τον Βάλλα, πάνω στον Γκόραν Ντρούλιτς ήταν αποτελεσματικότατο, ενώ στο κέντρο, παρά την απουσία του Μπασιλά, οι Διγκόζης και Αλεξάνδρου έφεραν εις πέρας τα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Δύσκολα θα θυμηθεί κανείς κάθετες μπαλιές που επιχειρήθηκαν από τους χαφ του ΟΦΗ να είχαν αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη τους.
Μόνο που οι φιλοξενούμενοι επικεντρώθηκαν τόσο πολύ στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, ξεχνώντας τι... σημαίνει επίθεση. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν κάποιο γκολ, κι αυτό με ατομικές κυρίως προσπάθειες σε αντεπιθέσεις. Στην επανάληψη, και παρά τις αλλαγές του Δώνη (χρησιμοποιήθηκαν οι... φρέσκοι Κλέιτον και Κυπαρίσσης), ο Σηφάκης ελάχιστες φορές ακούμπησε τη μπάλα περνώντας ένα ήρεμο απόγευμα.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων