2006-07 : 10η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 5-0

10η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 5-0

12 Νοεμβρίου 2006

Scorers: 10' Μαντούκα, 57' Λυμπερόπουλος, 85' Λαγός, 87' Τζιωρτζόπουλος, 90+3' Καμπάνταης

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας (34' Μόρας), Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Έμερσον, Ζούλιο Σέζαρ (73' Λαγός), Μαντούκα (70' Λάκης), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης.


ΑΕΛ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Βάλλας, Βενετίδης, Γκίκας (55' Χλωρός), Μπασιλά, Διγκόζης (62' Γαβριλόπουλος), Αλωνεύτης, Κλέιτον, Καλαντζής.

Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)
Βοηθοί: Τσούκας (Αρκαδίας), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)

Η ΑΕΚ βοηθήθηκε πάρα πολύ από το γρήγορο γκολ του Μαντούκα. Σε ένα γήπεδο που δεν είχε παλμό και απέναντι σε μια ομάδα με σπουδαίες επιθετικές αρετές, η ΑΕΚ πέτυχε γρήγορα το γκολ που την έβαλε σε τροχιά νίκης και μαζί ξεκλείδωσε την άμυνα της ΑΕΛ αφού οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανοίξουν το παιχνίδι τους από πολύ νωρίς. Καθοριστικής σημασίας ήταν και το δεύτερο γκολ το οποίο σημείωσε ο Λυμπερόπουλος καθώς "ξεκαθάρισε" νωρίς (μόλις στο 55’) το τοπίο σχετικά με το ποια ομάδα θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται το τελικό σκορ μάλλον αδικεί την ΑΕΛ. Επίσης οι βυσσινί αδίκησαν τους εαυτούς τους. Είχαν τους χώρους και τις ευκαιρίες να ξαναμπούν στον αγώνα, όμως αρκετές φορές στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να σκοράρουν από ευνοϊκές θέσεις και περιορίστηκαν στις καλές εντυπώσεις που συνήθως όμως αφήνουν… νηστικές τις ομάδες.

Ο τραυματισμός του Γεωργέα έφερε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Μόρα. Ο Δώνης αμέσως έδωσε εντολή να μετατεθεί στην αντίθετη πλευρά ο ταχύτατο Αλωνεύτης ο οποίος έκανε... γιο-γιο τον (κατά συνθήκη) δεξιό μπακ της ΑΕΚ όμως οι ενέργειές του και οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι σέντρες του στην εστία της ΑΕΚ δεν απέφεραν αντίκρισμα για τους βυσσινί.

Ως τιμωρία ο Λαγός, ο Τζωρτζιόπουλος και ο Καμπάνταης βρήκαν δίχτυα οδηγώντας την ΑΕΚ στο τελικό 5-0 που αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ την τελευταία τριετία.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων