2012-13 : Κύπελλο Ελλάδας : Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 0-1

Α' γύρος : Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 0-1

25 Οκτωβρίου 2012 

Σκόρερ: 87' Τσιμπάμπα

Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μαναλής, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος (89' Βεστάκης), Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Νιάρος (80' Νταβαρίνος), Χριστόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος, Νυφαδόπουλος (89' Μακρυγιάννης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Σκούπρας, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Μάγγος Θ., Φρανκού (89′ Σιατραβάνης), Τσιμπάμπα, Πόνσε (46′ Ζεκίνια), Ζουρούδης (59′ Χασομέρης).

Διαιτητής: Νικόλαος Παπαγεωργίου (Αθηνών)
Επόπτες: Παναγιώτης Νακόπουλος (Αθηνών), Σπυρίδων Νικολάδος (Αθηνών)
4ος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Νικόλαος Αγαδάκος (Πειραιά)

Γήπεδο: Δημοτικό Αχαρνών
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών
Εισπράξεις: χωρίς έσοδα

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και στο πρώτο τέταρτο άρχισε με αιχμή τον Τσιμπάμπα να πιέζει την εστία του Παγούδη. Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας έκανε τις προβλέψιμες αλλαγές (αυτές που έδειξε στην τελευταία προπόνηση) ξεκινώντας με τακτική 4-2-3-1 και έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σέρεμετ, στην άμυνα τους Σκούπρα (δεξιά), Ραπτάκη, Σκόνδρα (σέντερ μπακ), Παγώνη  (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Νεμπεγλέρα και Μάγγο ενώ πιο μπροστά τους Φρανκού (δεξιά), Πόνσε (στο κέντρο), Τσιμπάμπα (αριστερά) και στην κορυφή τον Ζουρούδη. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με τον Δασκαλάκη να ισορροπήσουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή αλλά αυτός που κράτησε το μηδέν για τον Αχαρναϊκό ήταν ο Παγούδης που στο 36’ απέκρουσε κεφαλιά του Τσιμπάμπα. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Αχαρναϊκός πίεσε αλλά η ΑΕΛ άντεξε. Και από τις αρχές του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού πιέζοντας διαρκώς χάρη στη είσοδο του Ζεκίνια αρχικά και μετά του Χασομέρη αλλά ο Παγούδης στο 72’ πάλι είπε όχι στον Τσιμπάμπα. Και ενώ το παιχνίδι βάδιζε προς την παράταση στο 87’ ο Τσιμπάμπα νίκησε (επιτέλους...) τον Παγούδη και οι «βυσσινί» δεν χρειάστηκε να παίξουν περισσότερο χρόνο για να πάρουν την πρόκριση. Το 0-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα δίνοντας συνέχεια στο σερί των επιτυχιών της λαρισινής ομάδας.


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας: 
«Είχαμε πει ότι μας ενδιαφέρει ο θεσμός του Κυπέλλου και θέλαμε οπωσδήποτε σήμερα (σ.σ. χθες) την πρόκριση. Ήμασταν άτυχοι στο πρώτο ημίχρονο όταν και θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο τέρματα, σε δύο πάρα πολύ καλές προσπάθειες αλλά όμως για να μην μπει ένα γκολ, χρειάζεται και η ικανότητα του τερματοφύλακα, ο οποίος και στο δεύτερο ημίχρονο ενήργησε καταπληκτικά, σε ένα πολύ ωραίο πλασέ του Τσιμπάμπα, κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα τους. Θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι και το πετύχαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε με σοβαρότητα και ταπεινότητα. Έχουμε πλέον δύο ημέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε, γιατί τα παιδιά έχουν δώσει πάρα πολλά και θέλουν να ξεκουραστούν. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε οικογένεια και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμη πιο εντατικά. Ευχαριστούμε την ομάδα του Αχαρναϊκού για τη φιλοξενία και της εύχομαι να εκπληρώσει τους στόχους και τις προσδοκίες της στο πρωτάθλημα». 
Σημαίνει κάτι το γεγονός ότι η ΑΕΛ σκοράρει αρκετά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης; 
«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πιστεύει η ομάδα στον εαυτό της. Παράλληλα «όπλο» μας είναι η καλή φυσική κατάσταση και αυτό φάνηκε και σήμερα. Οι Κώστας Σκούπρας και Θανάσης Μάγγος περίμεναν πότε θα τους δοθεί η ευκαιρία και έτσι πρέπει να είναι οι νεαροί παίκτες της ομάδας μας. Όπως φυσικά και ο Σιατραβάνης που μπήκε στο τέλος. Η αγκαλιά του πατέρα είναι μεγάλη… Προσπαθούμε να διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και όταν κάποιος καλείται ν’ αγωνιστεί θα πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Είμαστε οικογένεια και δουλεύοντας όλοι σωστά θα πετύχουμε τον στόχο μας». 


Αποστόλης Σκόνδρας: 
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθειά τους. Το θέλαμε, το πιστέψαμε και το πετύχαμε έστω και στο τέλος. Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ευκαιρίες, έστω και αν δεν βάλαμε γκολ πιο νωρίς. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε στον στόχο μας». 
Έγινε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι… 
«Θεωρώ ότι είναι στην κρίση του διαιτητή η συγκεκριμένη φάση, για την οποία δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη γιατί είχα γυρισμένη την πλάτη».







Κύπελλο 2012-13


Η 71η διοργάνωση στην Ελλάδα του Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανδρών πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή ομάδων και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (Σούπερ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ 2). Κυπελλούχος για την σεζόν 2012-13, αναδείχτηκε για 26η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, νικώντας στον τελικό του θεσμού, τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό), μετά από παράταση με σκορ 3-1.

Η ΑΕΛ πέρασε τον Α' Γύρο σε αγώνα νοκ-αουτ στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό και στη συνέχεια αποκλείστηκε απο τον Αστέρα Τρίπολης στη Φάση των 32 έπειτα απο διπλό αγώνα.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων