2021-22 : ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου 0-0

24η αγωνιστική : ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου 0-0 

13 Μαρτίου 2022 

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Μπέρτος, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46' Γιάκος), Ραμίρεζ (55' Παπαγεωργίου Κ.), Νικολιάς (72' Τσουμάνης), Μαυριάς (55' Γλυνός), Κούστα (46' Όγκμποε).

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Καλαϊτζίδης (67' Σουντουρά), Ρούνεϊ (90' Παπαϊωάννου), Ενομό, Τσιμίκας, Καλογέρης, Κουακού (86' Φράγκος), Αμαρναντίδης, Ιντζίδης, Εσούμα.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Επόπτες: Χρήστος Πλάκας (Δυτικής Αττικής), Κωνσταντίνος Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)
4ος: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γρηγόριος Λέφας (Πιερίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
 
Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, η ΑΕΛ έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Απόλλων Πόντου στο Αλκαζάρ σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Στάδιο "Αλκαζάρ". Προσπάθησαν οι "βυσσινί" ως το φινάλε, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έχασαν αρκετό έδαφος όσον αφορά την άνοδο μετά και την νίκη εκτός έδρας νίκη της Βέροιας κόντρα στον Απόλλων Λάρισας με την διαφορά να πηγαίνει πλέον στους 5 βαθμούς.

Η ΑΕΛ θέλησε να πάρει τα ηνία του ματς από το ξεκίνημα και ήταν αυτή η οποία είχε την υπεροχή στο παιχνίδι προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Απόλλων ο οποίος θέλησε να κλείσει τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την εστία του Πίτκα. Η πρώτη άξια προς αναφορά στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 4' με τον Κολομπίνο να στρώνει την μπάλα στον Μαυριά ο οποίος έκανε το σουτ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη θέλησε να "ξεκλειδώσει" την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλων πηγαίνοντας την μπάλα στα πλάγια, έχοντας κάποιες τελικές με σουτ από μέση απόσταση τα οποία ωστόσο δεν είχαν αποτέλεσμα.

Πέρα από αυτό το σημείο η ΑΕΛ θέλησε να δώσει σε κάποια σημεία την μπάλα στους φιλοξενούμενους ώστε αυτοί να ανέβουν και να βρει περισσότερους διαδρόμους. Στο 34ο λεπτό ο Νικολιάς έγινε τελικός αποδέκτης ενός ωραίου συνδυασμού και με πλασέ από πλάγια θέση εντός περιοχής θέλησε να περάσει την μπάλα από την "μύτη της βελόνας" με την μπάλα να βρ́ίσκει την ρίζα της αριστερής δοκού του Πίτκα. Η σπουδαιότερη στιγμή των "βυσσινί" σημειώθηκε στο 46ο λεπτό, λίγο πριν ο Γκάμαρης στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, ο Κολομπίνο βρήκε λίγο χώρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με φαλτσαριστό σουτ ανάγκασε τον Πίτκα να απογειωθεί και να παραχωρήσει κόρνερ.

Η ΑΕΛ πραγματοποίησε 2 αλλαγές κατά την ανάπαυλα, με τους Όγκμποε και Γιάκο να αντικαθιστούν τους Κούστα - Γαρουφαλιά. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης ο Γιάκος βρέθηκε σε θέση βολής με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να κάνει εύκολο το έργο του Πίτκα που μπλόκαρε. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το να παγώσουν το Αλκαζάρ στο 53ο λεπτό όταν ο Ρούνεϊ έτρεξε στην κόντρα και πέρασε για τον Κουακού ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης στο 55ο λεπτό είχε πραγματοποιήσει τις 4 από τις 5 αλλαγές που δικαιούνταν στο ματς θέλοντας να κάνει μια "ένεση" ενέργειας στην ομάδα του η οποία έδειχνε να μην έχει ιδέες. Με τον χρόνο να κυλά, η ΑΕΛ ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή της. Στο 66' το σουτ του Παπαγεωργίου Κ. οδήγησε τον Πίτκα σε νέα σπουδαία επέμβαση ενώ στην συνέχεια το σουτ του Νικολιά κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 70' ο Γλυνός πήρε την μπάλα από τα αριστερά και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ωστόσο έκανε κακό τελείωμα με την μπάλα να περνά άουτ.

Το άγχος έδειξε να κυριεύει άπαντες στο Αλκαζάρ κάτι το οποίο ήταν εμφανές στου ποδοσφαιριστές των "βυσσινί". Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Μιχάλη Τσουμάνη ακόμη έναν κεντρικό επιθετικό ώστε να γεμίσει την περιοχή. Στο 82' ο Τσουμάνης με πλάτη στην εστία έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Τσουμάνη, όμως το σουτ του δεύτερου δίχως πίεση πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν περισσότερο με ανορθόδοξο τρόπο να βάλουν το νικητήριο τέρμα, παρόλα αυτά, αυτό δεν κατέστη δυνατό με το 0-0 να παραμένει ως το φινάλε.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων