2012-13 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Φάση των 32 : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 0-0 

12 Δεκεμβρίου 2012  

Αποβολές: 44' Καρντάσιο (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Σκούπρας, Ραπτάκης, Γιώτας, Δημόπουλος (65' Καρανίκας), Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Ζουρούδης, Δεινόπαπας (77' Χασομέρης), Τσιμπάμπα, Φρανκού (62' Ζεκίνια)

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Γιαλούσης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Καρντάσιο, Φραγκουλάκης (64' Ναβάρο), Αλβάρο (46' Ράγιος), Ντε Μπλάσις (82' Έγκον), Καλαντζής.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Επόπτες: Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Δημήτρης Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας)
Παρατηρητής: Λάζαρος Πολατιάν (Πέλλας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2297

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας ξεκίνησε με την τακτική που έδωσε την εκπληκτική εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα πρωταθλήματος του περασμένου Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-1). Δηλαδή με ένα αμυντικό χαφ, τον Νεμπεγλέρα και δύο επιθετικά τον Πόνσε και τον Φρανκού, δηλαδή 4-33. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σέρεμετ, στην άμυνα οι Σκούπρας (δεξιά), Γιώτας, Ραπτάκης (σέντερ μπακ), Δημόπουλος (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Νεμπεγλέρας και πιο μπροστά τους Πόνσε και Φρανκού ενώ στην επίθεση, οι Τσιμπάμπα (αριστερά), Δεινόπαπα (δεξιά) και στη κορυφή ο Ζουρούδης. Από την άλλη ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης αγωνίστηκε με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπαντή, στην άμυνα τους Φορμίκα (αριστερά), Μπαρτολίνι, Καστέλς (σέντερ μπακ), Γιαλούση (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Καρντάσιο, Αλβαρέζ και πιο μπροστά τους Αλβάρο (αριστερά), Φραγκουλάκη (κέντρο), Ντε Μπλάσις (δεξιά) και στην επίθεση τον Καλαντζή. Η ΑΕΛ ήταν αυτή που έκανε το πρώτο καλό σουτ, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς, όμως, να μπορεί να «πατήσει» περιοχή και να απειλεί την εστία του Σέρεμετ με μακρινά σουτ κυρίως του Φραγκουλάκη. Στο 37’ ο Τσιμπάμπα άγγιξε το γκολ και στη συνέχεια η ΑΕΛ πήγε στο αποδυτήρια για το ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Καρντάσιο σε διάστημα δύο λεπτών δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες (μια για διαμαρτυρία και μια για μαρκάρισμα στον Δημόπουλο) αλλά και με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (54%-46%). Στο δεύτερο μέρος με τον... αέρα της αριθμητικής υπεροχής η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει τους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν να διώξουν με κάθε τρόπο την μπάλα. Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης άρχισε να βάζει πιο «βαρια χαρτιά» όπως τον Ράγιος και το Ναβάρο σε μια προσπάθεια να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη ο Ζιώγας βλέποντας ότι έχει καθολική υπεροχή άρχισε να κάνει αλλαγές για αποτέλεσμα πρόκρισης περνώντας Ζεκίνια και Χασομέρη. Τελικά στα τελευταία λεπτά οι δύο τερματοφύλακες ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν να μπει γκολ. Αρχικά ο Σέρεμετ όταν απέκρουσε στο 78’ διαδοχικά σουτ των Ράγιος και Ναβάρο και μετά ο Μπαντής όταν δεν νίκησε στο 89’ τον Ζουρούδη. Τελικά το 0-0 άφησε και τους δύο αντιπάλους ικανοποιημένους. Την ΑΕΛ γιατί  έδειξε ότι είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας με δυνατότητες και τον Αστέρα Τρίπολης που δεν έχασε από μια ομάδα Β’ εθνικής... 

Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Στην ομιλία στο ξενοδοχείο είπαμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα και μόνο η θέση της στη Σούπερ Λίγκα, τα λέει όλα. Κρίμα όμως γιατί ήμασταν άτυχοι, καθώς θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και να πάμε με ένα σκορ υπέρ μας στην Τρίπολη, για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Στα παιχνίδια του κυπέλλου υπάρχει μια ιδιαιτερότητα ότι από τη στιγμή που δεν σκοράρεις δεν θέλεις και να δεχτείς γκολ ώστε να αφήσεις ανοιχτή την πρόκριση. Δικαιούμασταν ένα γκολ αλλά σαφώς κινδυνέψαμε και εμείς σε μια φάση, να δεχθούμε τέρμα. Όπως και να έχει είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας και δουλεύοντας ακόμα πιο πολύ θα βγάλουμε στο γήπεδο περισσότερα πράγματα». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο προπονητής της ΑΕΛ, τόνισε τα εξής: 
-Ποια είναι η άποψή σας για την απόδοση των Σκούπρα, Δημόπουλου και Γιώτα; 
«Για την ΑΕΛ που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αποτελεί μονόδρομο η επιλογή τέτοιων παικτών,. Που πάνω από όλα θα βάζουν την ομάδα και όχι τον εαυτό τους. Δεν ήταν κάτι το καινούργιο για μένα η σημερινή τους απόδοση και τους ανήκει το μέλλον. Έχουμε πει μέσα στα αποδυτήρια ότι ορισμένοι παίκτες αδικούνται. Γιατί ο Σκούπρας είναι 22 ετών και έχει μπροστά του τον Παπαγεωργίου που είναι 25 ετών. Ο Δημόπουλος είναι ένας παίκτης όπου το μέλλον του ανήκει. Μάλιστα σήμερα έπαιξε με διάταση στο γόνατο από το πρώτο ημίχρονο και μόνο που αγωνίστηκε, δείχνει την τεράστια διάθεση και θέληση που έχει για να προσφέρει. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο από την απόδοσή αλλά και τη συνολκή τους παρουσία. Και μπορούν να προσφέρουν πολλά και στη συνέχεια». 
-Η δυστοκία του Ζουρούδη σας προβληματίζει; 
«Δεν είναι θέμα ψυχολογίας. Προσπαθεί και είναι μέσα στις φάσεις. Εμάς πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ενώ δημιουργούμε πάρα πολλές φάσεις και παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο,δεν σκοράρουμε ανάλογα. Πρέπει λοιπόν να βελτιωθούμε στην αποτελεσματικότητα. Επειδή υπήρξα σέντερ φορ να σας πω ότι ο γκολτζής γεννιέται, δεν δημιουργείται. Το γκολ είναι έμφυτο». 
-Η σημερινή εμφάνιση θεωρείτε ότι ήταν η καλύτερη για φέτος; 
«Σε όλα τα ματς που έχουμε παίξει, αν εξαιρέσεις στις Σέρρες και στα Γιαννιτσά, σε όλα τα άλλα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια «πίεση» στο ότι η ομάδα πρέπει και επιβάλλεται να ανέβει κατηγορία. Αυτό το πράγμα το αντιλαμβάνονται και οι παίκτες. Με τον Θρασύβουλο π.χ. θα μπορούσε το σκορ να είναι 5-1, αλλά δυστυχώς ήρθε 1-1. Γνωρίζουν ότι υπάρχει πίεση. Και θα παρακαλέσω πάρα πολύ και λέω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που όχι μόνο σήμερα αλλά και στο ματς με τον Απόλλωνα μας βοήθησε να κερδίσουμε. Αυτός ο κόσμος που γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, και ξέρει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, έτσι θα πρέπει να συνεχίζει να μας στηρίζει. Εμείς πρέπει να βελτιωνόμαστε και θεωρώ ότι με τη βοήθειά του, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Ο κόσμος όλα τα βλέπει και θέλω να πω ότι δεν είναι εύκολο να βάλεις ένα παιδί όπως είναι ο Δημόπουλος που πέρυσι έπαιζε με το Βελούχι στην Δ’ Έθνική και τώρα αγωνίστηκε με αντίπαλο την τρίτη ομάδας της Σούπερ Λίγκας». 
-Πού αποδίδετε το ανέβασμα του Πόνσε στα τελευταία ματς; 
«Έγιναν κάποιες συζητήσεις στα αποδυτήρια παρουσία δική μου και του γενικού αρχηγού κ. Τσακμακίδη με τον παίκτη και είπαμε ότι το καλοκαίρι πιστέψαμε σε εσένα και σε φέραμε στην ομάδα. Όμως η απόδοσή σου δεν ήταν η αναμενομένη και είπαμε ή παίζεις και προσφέρεις ή φεύγεις. Ο προπονητής θα σου δώσει την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Είναι καλός παίκτης και προσπαθεί με αποτέλεσμα να φαίνεται αυτό στο γήπεδο». 
-Έχουμε συμπληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος. Έχετε καταλήξει όσον αφορά στις επιλογές που θα κάνετε ενόψει Ιανουαρίου; 
«Αυτή τη στιγμή έχουμε 32 παίκτες στην ομάδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε και λιγότερους. Σίγουρα όταν μένουν εκτός 15 παίκτες θα υπάρχουν και παράπονα, το καταλαβαίνω. Πρέπει να καταλάβουν όμως τι θέλουν. Να είναι στην ΑΕΛ ή στη μεταγραφική περίοδο να φύγουν;». -Είστε ευχαριστημένος από τον Φρανκού; «Έπρεπε να φρεσκάρω την ομάδα γι’ αυτό και αντικατέστησα τον Φρανκού, ο οποίος είναι ένας παίκτης που προσπαθεί».

  





Κύπελλο 2012-13


Η 71η διοργάνωση στην Ελλάδα του Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανδρών πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή ομάδων και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (Σούπερ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ 2). Κυπελλούχος για την σεζόν 2012-13, αναδείχτηκε για 26η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, νικώντας στον τελικό του θεσμού, τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό), μετά από παράταση με σκορ 3-1.

Η ΑΕΛ πέρασε τον Α' Γύρο σε αγώνα νοκ-αουτ στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό και στη συνέχεια αποκλείστηκε απο τον Αστέρα Τρίπολης στη Φάση των 32 έπειτα απο διπλό αγώνα.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων