2012-13 : Κύπελλο Ελλάδας : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 4-1

Φάση των 32 : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 4-1 

22 Δεκεμβρίου 2012 

Σκόρερς: 13' Ναβάρο, 45' (αυτ.) Παπαγεωργίου, 50' Ράγιος, 75' Καλαντζής - 85' Φρανκού

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Αλβάρες (78' Κωστούλας), Έγκον, Ναβάρο, Ράγιος (63' Ράγιος), Καλαντζής (78' Περόνε), Ντε Μπλάσις.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Σκόνδρας, Γκαλίτσιος, Τσιάρας (46' Ζεκίνια), Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Χασομέρης (46' Ζουρούδης), Δεινόπαπας (66' Φρανκού), Τσιμπάμπα.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Επόπτες: Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών), Ιωάννης Κοντίζας (Πειραιά)
4ος: Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Γήπεδο: Αστέρα

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 και μια έκπληξη στην άμυνα καθώς για αντικαταστάτη του Ραπτάκη στα σέντερ μπακ έβαλε για πρώτη φορά φέτος τον νεαρό Γκαλίτσιο. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σέρεμετ, στην άμυνα δεξιά στα πλάγια ο Παπαγεωργίου, σέντερ μπακ ο Γκαλίτσιος με τον Σκόνδρα και αριστερά ο Παγώνης. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Νεμπεγλέρας με τον Τσιάρα και πιο μπροστά οι Δεινόπαπας (αριστερά), Πόνσε (κέντρο), Χασομέρης (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσιμπάμπα. Από την άλλη ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με τακτική 4-3-3 έχοντας τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τσαμπούρη, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη  Φορμίκα, στη μεσαία γραμμή τους Έγκον, Αλβάρες και Ντε Μπλάσις ενώ στην επίθεση ήταν οι Ναβάρο, Καλαντζής και Ράγιος. Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν υπεροχή και στο 13’ με το γκολ του Ναβάρο ουσιαστικά τελείωσαν και την πρόκριση. Μάλιστα συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το 30’ όπου η ΑΕΛ άρχισε δειλά-δειλά να βγαίνει από τη μεγάλη περιοχή και στο 43’ έφθασε κοντά στην ισοφάριση με τον Τσιμπάμπα που δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Μπαντή. Στη λήξη του ημιχρόνου στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν οι Αρκάδες ο Καλαντζής στάθηκε τυχερός καθώς μια κεφαλιά που έκανε βρήκε στην πλάτη του Παπαγεωργίου, έγινε το 2-0 και η παράσταση της πρόκρισης πήρε τέλος για την ΑΕΛ αφού όλα ήταν εναντίον της (έδρας, αποτέλεσμα πρώτου αγώνα, διαφορά δυναμικότητας). Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας στην αρχή του δευτέρου μέρους αποφάσισε με δύο αλλαγές (Ζεκίνια, Ζουρούδη) να διεκδικήσει όσες ελπίδες του απέμειναν για πρόκριση αλλά αυτές έγιναν «φτερό στον άνεμο» στο 50’ όταν ο Ράγιος πέτυχε το 3-0. Από κει και πέρα ο Αστέρας ήλεγχε το παιχνίδι με την ΑΕΛ να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της τιμής. Στο 75’ ο Καλαντζής έκανε το 4-0 και ο Φρανκού στο 86 μείωσε σε 4-1. Μάλιστα οι «βυσσινί» δύο φορές, μία με τον Ζουρούδη και μία με τον Τσιμπάμπα έφθασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε το τελικό αποτέλεσμα πιο ήπιο γι’ αυτούς. Αλλά ειδικά ο Τσιμπάμπα που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία... 

Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας: 
«Γνωρίζαμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο. Εάν στο πρώτο ματς είχαμε καταφέρει να σημειώσουμε ένα γκολ, θα ερχόμασταν εδώ να διεκδικήσουμε την πρόκριση με μεγαλύτερες πιθανότητες. Κομβικό σημείο ήταν το τέλος του ημιχρόνου και το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Στην επανάληψη ρισκάραμε, γιατί ξέραμε πως χρειαζόμασταν ένα γκολ για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε, αλλά ο Αστέρας είναι ποιοτική ομάδα και δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή τη θέση. Μας ενδιέφερε η πρόκριση στο Κύπελλο, αλλά το μεγάλο μας στοίχημα είναι το πρωτάθλημα».

 




Κύπελλο 2012-13


Η 71η διοργάνωση στην Ελλάδα του Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανδρών πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή ομάδων και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών (Σούπερ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ, Φούτμπολ Λίγκ 2). Κυπελλούχος για την σεζόν 2012-13, αναδείχτηκε για 26η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, νικώντας στον τελικό του θεσμού, τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό), μετά από παράταση με σκορ 3-1.

Η ΑΕΛ πέρασε τον Α' Γύρο σε αγώνα νοκ-αουτ στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό και στη συνέχεια αποκλείστηκε απο τον Αστέρα Τρίπολης στη Φάση των 32 έπειτα απο διπλό αγώνα.
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων