6η Αγωνιστική 2018-19 : Ξάνθη - ΑΕΛ

Ξανθη - ΑΕΛ 1-0

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018




Scorer: 82'(πεν.) Γεντρισεκ 

Αποβολές: 43' Ζιζιτς, 73'Καρανίκας 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (38′ Κάστρο), Καμαρά, Κάντα (64′ Μπρίτο), Οκάν (46′ Ντουρίτσκοβιτς), Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Γκόλιας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87′ Κόεφ), Σαχίτι Ντέλετιτς, Κούνιτς (69′ Μπαργκάν), Πίτι (46′ Γρομητσάρης).

Διαιτητές: Γεώργιος Λάμπρου 
Επόπτες: Ιορδάνης Απτόσογλου, Γεώργιος Γιαννίκος 
4ος: Φώτιος Φωτιάδης

Γήπεδο: Ξάνθη Arena
Εισιτήρια: 1.017

Η Ξάνθη υποδέχτηκε στα Πηγάδια τη Λάρισα στο ματς που έριχνε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Superleague. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ανέβουν στη βαθμολογία.

Γρήγορα όμως οι δύο ομάδες… ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Αφορμή ήταν το σκληρό μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς που λίγο έλειψε να του προκαλέσει πολύ σοβαρή ζημιά και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, στο 11’.

Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση έγινε πολύ σκληρή. Είχαμε 19 φάουλ, 6 κίτρινες κάρτες (από τρεις εκατέρωθεν) και μια αποβολή του Ζίζιτς με δεύτερη κίτρινη απόλυτα δικαιολογημένη. Όσον αφορά το… ποδόσφαιρο, η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά με τον Σουλεϊμάν και τον Γέντρισεκ να είναι πολύ κινητικοί και πιεστικοί, αλλά η φάση του ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΛ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς μετά από τυφλό γέμισμα έσπασε το οφσάιντ της Ξάνθης, σούταρε δυνατά αλλά αστόχησε για εκατοστά στην προσπάθειά του να… σκοτώσει τον Ζίφκοβιτς στο 32’. Το 0-0 ήταν δικαιολογημένα στο σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά. Ελάχιστες φάσεις και… ξύλο και των γονέων! Και πάλι η καλύτερη φάση άνηκε στην ΑΕΛ, όταν στο 59’ και μετά το 1-2 μεταξύ Ντέλετιτς και Μιλοσάβλιεβιτς, το γύρισμα του πρώτου πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους βυσσινί.

Και πάλι η δύναμη και το σκληρό παιχνίδι κυριάρχησαν. Οι βυσσινί έμειναν με 9 παίκτες με δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Καρανίκα στο 73’. Τελικά το γκολ ήρθε για την Ξάνθη με τον συνήθη ύποπτο Γέντρισεκ. Ο Λάμπρου έδωσε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Γκόλια στον Μπρίτο που ξεκίνησε εκτός περιοχής και ο Σλοβάκος έκανε το 1-0 στο 81’, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πολύ σκληρό ματς με 37 φάουλ στο σύνολο, 12 κίτρινες εκατέρωθεν και δύο αποβολές για τη Λάρισα με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας του Κάμπου να έχει φρικτά παράπονα από το διαιτητικό τρίο και τον Γιώργο Λάμπρου ειδικότερα και να ξεσπαθώνει κατά της διαιτησίας τόσο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με ανακοίνωση όσο και μετά τη λήξη του ματς σε δηλώσεις του…

#ΑΤΡSTATISTICS#ΑΕΛ
1Goals0
0Ασίστ0
10Τελικές Προσπάθειες5
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής2
1Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
3Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις4
7Επεμβάσεις14
30Κλεψίματα41
21Φάουλ19
3Οφσάιντ2
3Κόρνερ3
52Λάθη44
7/21Γεμίσματα2/10





Δηλώσεις στην Κάμερα της ΕΡΤ


Τζιανλούκα Φέστα:


«Για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τέτοια κατάσταση στη ζωή μου. Έγιναν πολλά που δεν ξέρω τι να πω.Οι παίκτες προσπάθησαν πάρα πολύ. Το πέναλτι είναι πολύ περίεργο. Οι παίκτες μου αντέδρασαν καλά μετά το γκολ. Ήμασταν άτυχοι και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κι εμείς κάποιο τέρμα».

Νίκος Γκόλιας:

«Τα εξωαγωνιστικά είναι άλλων ανθρώπων δουλειά. Και με δέκα παίκτες είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε το ματς. Πιστεύω ότι απειλήσαμε πιο πολύ από τον αντίπαλο. Παρόλα αυτά φεύγουμε με άδειες αποσκευές. Θα ξεκουραστούμε. Θα γεμίσουμε τις μπαταρίες και θα επανέλθουμε δριμύτεροι στο πρωτάθλημα για να συνεχίσουμε με νίκες.

Θεωρώ ότι και στις δύο ομάδες έβγαλε ο διαιτητής, χωρίς λόγο, πολλές κίτρινες κάρτες. Δυστυχώς γι’ αυτόν. Σε κάποια μαρκαρίσματα που ίσως είναι για δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν μπορούσε να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε κάποια παιδιά. Η δουλειά μου είναι αγωνιστική. Θα μιλάω μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, Όλοι όσοι είδαν τον αγώνα, είδαν τα λάθη του. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί τέτοιο λάθος σε κανέναν αγώνα.Οι διαιτητές πρέπει να είναι κομπάρσοι και όχι πρωταγωνιστές».

Για την πορεία του πρωταθλήματος επεσήμανε πως «θεωρώ όπως κάθε χρόνο η αρχή του πρωταθλήματος είναι περίεργη.  Εμείς είμαστε μία καινούρια ομάδα. Έχουμε καινούρια πρόσωπα στην ενδεκάδα. Έχουμε αλλαγή προπονητή. Προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια πλάνα. Δεν υπάρχει άγχος ή πίεση».


Συνεντευξη τύπου


Τζιανλούκα Φέστα:


«Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό το παιχνίδι καθώς έγιναν πολλά πράγματα. Είχαμε δύο παίκτες με κόκκινη. Έδωσε πέναλτι το οποίο ήταν έξω από την περιοχή και χάσαμε. Είμαστε χαρούμενοι για την σκληρή δουλειά των παικτών μας. Προσπάθησαν πολύ σκληρά. Έδειξαν πολύ μεγάλο χαρακτήρα. Έχουμε δύο εβδομάδες για το επόμενο παιχνίδι. Δεν είμαστε χαρούμενοι για το τι έγινε σήμερα. Προσπαθήσαμε να σκοράρουμε. Όπως και στον Πανιώνιο ο Μόρσι δέχθηκε μια κόκκινη κάρτα χωρίς λόγο, έτσι έγινε και σήμερα. Οι παίκτες χρειάζονται μεγαλύτερο σεβασμό επειδή δουλεύουν πολύ σκληρά κάθε εβδομάδα για να παίξουν τον αγώνα τους. Ο ρέφερι δεν ήταν ικανός να κοντρολάρει το παιχνίδι. Αν ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, τότε γιατί εμείς μείναμε με εννέα και η άλλη ομάδα με έντεκα. Αντιλήφθηκα και μια μη τήρηση του fair play από την ομάδα της Ξάνθης. Κάποια λάθη μπορεί να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι αρκετά μεγάλος και έμπειρος για κρίνω καταστάσεις».
Για το αν αδικήθηκε η ΑΕΛ:«Είναι δύσκολο να αγωνιστείς εννέα εναντίον έντεκα. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε ακόμη και όταν ήμασταν με δέκα παίκτες. Το πέναλτι ήταν εκείνο που μας στέρησε τον βαθμό».








To μαρκάρισμα Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς στο 10'
(κίτρινη)




Offside ο Πίτι στο 29'


Το μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη στον Φατιόν στο 39'
(κίτρινη)


Η φάση του πέναλτυ στο 80'
(άνευ κάρτας ο Γκόλιας)





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων