3η Αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός

ΑΕΛ - Παναθηναϊκος 1-3

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018






Scorers: 66'(πεν.) Φατιόν - 28'-63' Γιόχανσον, 89' Χατζηγιοβάνης

ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (53' Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84' Κοέφ), Σαχίτι (46' Λεοζίνιο), Μόρσι, Πίτι, Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (86' Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76' Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (54' Βέργος).

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Επόπτες: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

Γήπεδο : AEL FC Arena
Εισιτήρια: 3.646


To παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τα φάουλ στον χώρο του κέντρου να κυριαρχούν. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να δημιουργήσει στον επιθετικό τομέα και είχε ορισμένες προσπάθειες για γκολ, κυρίως με μακρινά σουτ. Στο 8’ ο Μπουζούκης σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη μετά από ωραία ενέργεια και σουτ στο 15’. Μετά από ένα διάστημα, κατά το οποίο δεν συνέβη… τίποτα στο ματς, ο Παναθηναϊκός χτύπησε στην κόντρα και άνοιξε το σκορ.

Στο 28’ οι Πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, την οποία ξεκίνησε ο Μπουζούκης. Ο Γιόχανσον έκανε φοβερή κούρσα από τη μια περιοχή στην άλλη, ο Έλληνας άσος του πέρασε κάθετη πάσα την κατάλληλη στιγμή και ο Σουηδός μπακ νίκησε τον Κρίστινσον σε τετ α τετ με δεξί πλασέ.

Μετά το γκολ του ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αφήνοντας την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους και επιδιώκοντας να χτυπήσει ξανά στην αντεπίθεση. Οι Πράσινοι έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 37’, όταν ο Γιόχανσον βρήκε ωραία τον Χατζηγιοβάνη, όμως αυτός πλάσαρε χλιαρά από διαγώνια θέση και ο Κρίστινσον μπλοκάρε. Η καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ ήρθε στο 44’, όταν ο Γιόχανσον παραλίγο να πετύχει ένα… εντυπωσιακό αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, όμως για καλή του τύχει η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η είσοδος του Κούνιτς στο ματς τη βοήθησε να ασκήσει πίεση στον Παναθηναϊκό. Παρ΄ όλα αυτά, οι Πράσινοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 63’ ο Γιόχανσον πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και με μια τρομερή επέλαση απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά, κέρδισε μια καθοριστική κόντρα και βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον, πλασάροντάς τον εύστοχα για το 2-0!

Ωστόσο, η χαρά των παικτών του Τριφυλλιού δεν κράτησε για πολύ. Ο Μαυρομμάτης παραχώρησε «ανόητο» πέναλτι κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεσε και σκόραρε στο 66’, βάζοντας την ΑΕΛ ξανά στο παιχνίδι. To γκολ ανέβασε την ψυχολογία των Λαρισαίων, που συνέχισαν να πιέζουν. Μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 73’, όταν ο Διούδης έκανε διπλή απόκρουσε σε σουτ του Κούνιτς και εν συνεχεία του Ντέλετιτς.

Η ΑΕΛ ανοίχτηκε και ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να βγάλει αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Χατζηγιοβάνης. Ο νεαρός εξτρέμ έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 74’ και στο 80’. Ο Χατηζγιοβάνης βρήκε τελικά το γκολ που αναζητούσε στο 89’. Κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Κούνιτς σε εκτέλεση φάουλ και το σούταρε ο ίδιος, κάνοντας το τελικό 3-1.


-->
#ΑΕΛSTATISTICS#ΠΑΟ
1Goals3
0Ασίστ1
8Τελικές Προσπάθειες12
4Σουτ εντός μεγάλης περιοχής7
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής5
2Κεφαλιές0
3Αποκρούσεις4
7Επεμβάσεις23
9Κλεψίματα19
21Φάουλ18
4Οφσάιντ1
5Κόρνερ3
44Λάθη40
2/25Γεμίσματα3/12















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων