Κύπελλο 2018-19 1η αγωνιστική 8ος όμιλος Πανιώνιος - ΑΕΛ

Πανιωνιος - ΑΕΛ (2-0)

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018




O Πανιώνιος παρατάχθηκε με 4-3-3 και συγκεκριμένα με Κότνικ στην εστία τους Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά), τους Πίρις, Οικονομίδη, Κεϊτά στη μεσαία γραμμή, τους Μανθάτη (βασικός για πρώτη φορά), Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεση.

Η Λάρισα είχε διάταξη 3-5-1-1, με τον Κρίστινσον εστία Γρομητσάρη, τους Μόρα, Τριποτσέρη στα στόπερ, τον Χούμπτσεφ αριστερό μπακ, τον Σαχίτι δεξιό, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Ακόστα στη μεσαία γραμμή και τους Μορσί, Λεοζίνιο επιθετικούς, με τον τελευταίο να κινείται λίγο πιο μπροστά.


Ο Πανιώνιος μπήκε πιο καλά στο ματς και αφού… προειδοποίησε στο 10’ (διπλή ευκαιρία με Σπιριντόνοβιτς, Οικονομίδη) κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17’. Σπιριντόβιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή για να… επαξοπλύσει μια «οβίδα» και να νικήσει τον Κρίστινσον κάνοντας το 1-0.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσεις και στο 24’ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν σε σέντρα του Χούπτσεφ από αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε ωραία κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Οι κυανέρυθροι ωστόσο συνέχισαν να έχουν την κατοχή και στο 27’ άγγιξαν το 2-0. Από λάθος των φιλοξενούμενων, ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρίστινσον, ωστόσο το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Αυστριακός βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Μετά το 30’ οι Θεσσαλοί ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, είχαν κάποια στημένα και κάποια σουτ, κυρίως με τον Λεοζίνιο, αλλά γενικότερα ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος.

Πάντως ο Ζοζέ Ανιγκό απέσυρε τον Λεοζίνιο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου περνώντας στη θέση του τον Ντέλετιτς. Ωστόσο τα σχέδια των φιλοξενούμενων πήγαν… περίπατο καθώς ο Μόρσι αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα διάστημα μόλις τριών λεπτών (47’ και 50’) και αποβλήθηκε! Πάντως να σημειώσουμε ότι η 2η, για ένα χτύπημα στον Μασούρα (με το γόνατο), ήταν υπερβολική, καθώς ο Αιγύπτιος δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον αντίπαλό του, απλά έγινε πάνω στη φάση.

Στο δεύτερο μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, καθώς η αριθμητική υπεροχή του Πανιώνιου του έδωσε την ευκαιρία να ελέγχει τον ρυθμό χωρίς να φορτσάρει, διατηρώντας απλά το προβάδισμά του. Παράλληλα είχαμε αρκετές διακοπές, λόγω δυνατών μαρκαρισμάτων και αρκετών κίτρινων καρτών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΛ που ήταν πιο απειλητική παίζοντας με αντεπιθέσεις, είχε δύο καλές στιγμές. Στο 79’ από κόρνερ του Χούμπτσεφ, ο Μπαργκάν αστόχησε ελάχιστα σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Η δεύτερη μεγάλη στιγμή για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 84’ όταν ο Γκόλιας, με ανάποδη κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ!

Ετσι ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε και πάλι, καθώς ο Μασούρας στο 89’ σε μια ωραία αντεπίθεση και με εξαιρετική λόμπα στην κίνηση (σε αντεπίθεση), έγραψε το 2-0 για τον Πανιώνιο!



Scorers: Σπιριντόνοβιτς 17', Μασούρας 89'

Κοκκινη κάρτα: Μορσι 50'


Συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Πίρις, Οικονομίδης (80' Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς (61' Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46' Μασούρας)

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα):  Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Μόρας (40' Γκόλιας), Χούμπτσεβ, Ακόστα (57' Μπαργκάν), Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Λεοζίνιο (46' Ντέλετιτς), Μορσί.

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσσης (Ηπείρου)
Επόπτες: Αντώνης Σινιοράκης (Χανίων), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας) 
4ος: Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων)

Keeper:
Οι πέτσινες κίτρινες του Μορσί.













ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018


Γι αυτό που ζήσαμε σήμερα με τον Τάση και με τον Γρατσάνη (αυτός έδωσε την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μόρσυ, την πρώτη ανύπαρκτη κάρτα την έδωσε ο Τάσης σε φάση που ο Μόρσυ σουτάρει να βάλει γκολ), εξηγεί γιατί σε λίγο καιρό ακόμα και σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν ενδιαφέρον θα παίζουν ξένοι διαιτητές.

Προηγουμένως ο Τάσης δεν έδωσε καραμπινάτο πέναλτι, που θα έδινε και ο Δάρας και στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ο Μόρας, στον οποίο ο Τάσης έδειξε κίτρινη κάρτα, γιατί έσκισε τη φανέλα του, αφού σηκώθηκε κουτσαίνωντας από το έδαφος από την στεναχώρια του λόγω του νέου τραυματισμού του.

Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτά φτάνουν.

Αν άκουγαν ο Τάσης και ο Γρατσάνης αυτά που έλεγαν ο κόσμος του Πανιωνίου θα κοκκίνιζαν...
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων