2023-24 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1

6η φάση : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-1

6 Δεκεμβρίου 2023


Σκόρερς: 80' Ογκμπόε - 90 + 5' Γιουμπιτάνα

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79' Παπαγεωργίου Θ.), Μαϊδανός (79' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Θωμαΐδης (72' Αντράντα), Παπαγεωργίου Κ. (72' λ.τ. Ογκμπόε), Μπρου, Κοσσονού, Πεντρόσο (66' Νίνο)

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46' λ. τρ. Ιμερέκοφ), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66' Καμαρά), Ντιρκς (66' Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70' Βέργος).

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
Επόπτες: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)
4ος: Στέφανος Βάϊος Καλατζής (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Έπειτα από χορταστικό παιχνίδι, σε ένα όμορφο απόγευμα με λίγη βροχή και υπό το φως των προβολέων στο 2ο ημίχρονο, η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο Αθηνών στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στο AEL FC ARENA.   O κόσμος, που βρέθηκε στο γήπεδο, μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά, καθώς και χιλιάδες στη συνδρομητική τηλεόραση, είδε τους βυσσινί να κυριαρχούν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με γρήγορες μεταβάσεις, λίγα λάθη, δυναμισμό και όρεξη με δημιουργία πολλών φάσεων για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές με αξιώσεις, όπου στο πρώτο μέρος έκανε σημαντική απόκρουση ο Σουλούκος εξ επαφής και στο δεύτερο ήταν η ωραία ομολογουμένως ενέργεια και το γκολ της ισοφάρισης στο 95′. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε η φάση που καταλήγει σε γκολ του Πεδρόσο, μετά από ωραία συνεργασία, αλλά λανθασμένα ακυρώθηκε ως offside. Με αυτή τη φάση ως εξαίρεση και μια ανοχή στο σκληρό παιχνίδι ορισμένων παικτών του Ατρομήτου η διαιτησία ήταν αρκετά καλή.    Η ΑΕΛ, με αλλαγές στη συνήθη ενδεκάδα που παρατάσσει ο κ. Δερμιτζάκης, έδειξε πάθος και δουλεμένες ομαδικές προσπάθειες που έφεραν την κατοχή μπάλας και τις πρωτοβουλίες για δημιουργία κινδύνων, άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή της και το φίλαθλο κοινό που γέμισε με αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της ομάδας και για την επίτευξη των στόχων της σεζόν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν, όπως και οι αλλαγές που έγιναν, έδειξαν καλά στοιχεία και άρπαξαν την ευκαιρία.    Το 1-0 έγινε στο 80′ με γκολ του Ογκμπόε, όταν μετά από λάθος κοντρόλ του τερματοφύλακα έκλεψε εγκαίρως τη μπάλα και σκόραρε σχεδόν ανενόχλητος. Τη νίκη στέρησε από την ομάδα μας με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση ο Γιουπιτάνα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η πρόκριση για τους 8 του θεσμού θα κριθεί στον επαναληπτικό του Περιστερίου τον Ιανουάριο.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων