2023-24 : 9η : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1

9η αγωνιστική : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1

28 Νοεμβρίου 2023


Σκόρερς: 9' (πέν.) Νίκας - 67' Αντράντα

Λεβαδειακός (Νίκος Νιόπλιας): Γκροφ, Βήχος, Τσελεπίδης, Τσάπρας, Λιάγκας, Χάμοντ (62′ Μπελμόντ), Νίκας (85′ Συμελίδης), Μεχία, Ρομό (74′ Νικολιάς), Γιαννιώτας (74′ Λούα Λούα), Κουάδρα (62′ Πολέτο)

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου (61′ Γιανναράκης), Παπαγεωργίου Θ., Πλέγας, Μαϊδανός (61′ Νίνο), Κοσσονού (74′ Καλουτσικίδης), Αντράντα, Οτορμίν (61′ Παπαγεωργίου Κ.), Μαυριάς, Πεντρόσο (82′ Ογκμπόε)

Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας)
Επόπτες: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)
4ος: Στέφανος Βάϊος Καλατζής (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας)

Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Η ΑΕΛ για την 11η αγωνιστική έφυγε με παλικαρίσια όπως εξελίχθηκε ισοπαλία από την Λιβαδειά 1-1 σε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα σε απόδοση για την ομάδα μας και έντονες συγκινήσεις μέχρι το τέλος. Η διαφορά στη βαθμολογία παρέμεινε ίδια (+5) από τον Λεβαδειακό με ένα παιχνίδι λιγότερο για την ΑΕΛ και τον πρώτο να έχει μπροστά του εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’ και ρεπό με Αλμωπό. Η ομάδα μας θα ετοιμαστεί κατάλληλα για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου έχοντας 12ο παίκτη τον κόσμο της, που καλείται εκ νέου να στηρίξει με κάθε τρόπο δίνοντας ώθηση στην προσπάθειά της, σε ένα πρωτάθλημα με αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος.    Το ντέρμπι των πρωτοπόρων του ομίλου σημάδεψε η διαιτησία του διεθνή Σιδηρόπουλου, όπου έκλεψε με αρνητική δημοσιότητα τη λάμψη των πρωταγωνιστών ποδοσφαιριστών, με ανεξήγητες αποφάσεις από τα πρώτα λεπτά, εύκολες κάρτες εις βάρος μας και τάση επιεικώς για 70-30 σε έναν αγώνα που με περγαμηνές κλήθηκε να αποδώσει το 50-50. Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και το αμφισβητούμενο πέναλτι που ίσως ξεκινά από ελεγχόμενη θέση offside και η άρνηση να δείξει κόκκινη κάρτα στην κλοτσιά σχολής καράτε που δέχθηκε ο Οτορμίν στο 43′ από τον Τσελεπίδη, έδειξε ανοχή στα επικίνδυνα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και έκλεισε αυτή την κάκιστη παρουσία με την κόκκινη κάρτα στον Ηλιάδη με τη λήξη του αγώνα όταν ο κεντρικός αμυντικός μας τον πλησίασε και παραπονέθηκε για τις αποφάσεις του χωρίς όμως να τον προσβάλει.    Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκας στο 9′ και γενικότερα είχε τις πρωτοβουλίες και τον έλεγχο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα σε όλο το πρώτο μέρος.   Οι βυσσινί βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο εμφανώς πιο αποφασισμένοι και έδειξαν όλες τις αρετές τους και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα με έλεγχο, ταχύτητα και δημιουργία φάσεων όπως στα τελευταία νικηφόρα παιχνίδια με τον κ. Δερμιτζάκη στον πάγκο. Κατάφεραν με ωραίες συνεργασίες να φτάσουν στο γκολ αρκετές φορές και είχαν οριζόντιο δοκάρι από κοντά με τον Πεδρόσο στο 57′. Ο Αντράντα στο 67′ έκανε με όμορφο σουτ στη γωνία του Γκροφ το 1-1, γκολ που πανηγύρισαν έξαλλα οι φίλοι της ΑΕΛ στο γήπεδο αλλά και οι 200 περίπου που παρακολουθούσαν τον αγώνα από κοντινό λόφο μετά την απαγόρευση μετακίνησης και τη διάθεση των γηπεδούχων να δώσουν εισιτήρια μόνο στους Βοιωτούς! Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 1-2 με τον Κώστα Παπαγεωργίου λίγο αργότερα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε απειλές και στις δύο εστίες, η ΑΕΛ μετά και την είσοδο του Ογκμπόε προσπάθησε να πάρει τη νίκη κρατώντας τη μπάλα και με γρήγορες αντεπιθέσεις, με άγρια ομορφιά αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν μέχρι τo τελευταίο σφύριγμα ότι πάλευαν για την επικράτηση.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων