1998-99 : 13η : Καλλιθέα - ΑΕΛ 2-1

13η αγωνιστική : Καλλιθέα - ΑΕΛ 2-1 

5 Δεκεμβρίου 1998 

Scorers: 12' (πέν.), 81' Κιούρκος - 88' Προβίδας 

Αποβολές: 35' Κριαράς (2η κίτρινη) - 82' Αβραμούλης (2η κίτρινη)  

Καλλιθέα: Κιούρκος Χρ., Γκαλαμέλος (77΄Πετρόπουλος), Καραμπάκης, Αποστόλου, Γώγολος, Γεωργόπουλος, Κριαράς, Σαββίδης, Καφφές (69΄Δημητρίου), Λόμπας (90΄Σαρρής), Κιούρκος Γ.

ΑΕΛ (Ζόραν Μπάμποβιτς): Καλλιγάς, Αβραμούλης, Ιωσηφίδης, Κοντοθανάσης, Βαλκάνης (60' Ζιάγκας), Γκουζιώτης, Μάρζετς, Ταξιάρχης, Κασπέρζακ, Προβίδας, Πολυζωίδης (71' Τσακμακίδης Δ.) 

Διαιτητής: Εμμανουήλ Βόμβας (Λέσβου) 

Γήπεδο: Ταυρου  

Με ήττα στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ντέρμπυ επέστρεψε στη Λάρισα η Α.Ε.Λ., αφού στο γήπεδο του Ταύρου «κλώτσησε» την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε να πάρε τρεις σημαντικότατους βαθμούς από μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους  μ' αυτή. 
Η Καλλιθέα ήταν αυτή που στο τέλος του παιχνιδιού πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών με 2-1 αφήνοντας την λαρισινή αποστολή με την πικρία της χαμένης ευκαιρίας. Η Α.Ε.Λ. δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με την ομάδα που τους δύο τελευταίους μήνες είχε συνηθίσει στο καλό και βέβαια, αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Τι κι αν οι παίκτες του Ζόραν Μπάμποβιτς είχαν για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας από τους αντιπάλους τους. Ουσιαστικά δεν δημιούργησαν καμία σπουδαία ευκαιρία μπροστά στην εστία του Κιούρκου αφού ήταν πολύ κακοί στις τελικές τους ενέργειες. Οι «βυσσινί» παρά το γεγονός ότι από το 35 έπαιζαν με παίκτη παραπάνω δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή  αφού δεν είχαν καθαρό μυαλό και υπομονή. «Κυνηγούσαν» το γκολ με ανορθόδοξους τρόπους την στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες του κέντρου δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους μέρα. Η δήλωση του Μπάμποβιτς μετά το τέλος του παιχνιδιού ότι «δεν μας κέρδισε η Καλλιθέα αλλά χάσαμε μόνοι μας» αποδεικνύει το λόγο του αληθές και μαρτυράει την λανθασμένη επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Βέβαια το πέναλτι που κέρδισαν νωρίς (στο 14') οι γηπεδούχοι σαφώς και έπαιξε καθοριστικότατο ρόλο στην παραπέρα εξέλιξη του παιχνιδιού αφού ανάγκασε την Α.Ε.Λ. να αναπροσαρμόσει πολύ γρήγορα τα αρχικά αγωνιστικά της πλάνα. Η Α.Ε.Λ. παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με -πρώτο μέλημά της να φυλάξει τα νώτα της, περιμένοντας πως οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Έτσι οι «βυσσινί» έδωσαν χώρο στους παίκτες της Καλλιθέας και προσπαθούσαν να βγουν στις αντεπιθέσεις ώστε να βρουν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Η Καλλιθέα όντως μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει την περιοχή του Καλλιγά από το πρώτο κιόλας λεπτό, ενώ ο Κόβης έβαλε μαν του μαν στους Κάσπερτσακ, Προβίδα και Μάρζετς για να εμποδίσει την επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΛ και τα αποτελέσματα αυτής της πίεσης δεν άργησαν να φανούν, αφού στο 14' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κιούρκου που κέρδισε από τον Καλλιγά ο ίδιος. Η  ΑΕΛ. προσπάθησε να αντιδράσει και ο Μπάμποβιτς προώθησε κι άλλο τον Μάρζετς, ενώ στον χώρο .του κέντρου προώθησε τον Αβραμούλη. Οι εσωτερικές αυτές αλλαγές είχαν σαν αποτέλεσμα οι «βυσσινί» να γίνουν πιο κινητικοί και να πιέσουν τους γηπεδούχους που μετά το γκολ οπισθοχώρησαν. Είκοσι περίπου λεπτά μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κριαρά και τότε οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και είχαν την υπεροχή. Μια υπεροχή όμως άκαρπη αφού οι τελικές προσπάθειες τους δεν είχαν αποτελέσματα.
 Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 
«Φουλ επίθεση»  ήταν το σύνθημα της STAFF Α.Ε.Λ. στο β' ημίχρονο και από το ξεκίνημα οι "βυσσινί" πίεζαν τους αντιπάλους τους. Πίεση που όμως άφηνε ακάλυπτη την άμυνα που πολλές φορές καρδιοχτύπησε στις "κόντρα" επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ υπήρξαν και πολλές στιγμές πανικού που ευτυχώς για την ομάδα της Λάρισας δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι επιθετικοί της Καλλιθέας. Η υπεροχή των «βυσσινί» όμως ήταν ανούσια, μιας και απλά είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Κιούρκου. Και αντί να γίνει η ισοφάριση, ο Κιούρκος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 και άφησε την λαρισινή ομάδα στα τελευταία δέκα λεπτά να προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ. Τελικά το μόνο που κατάφεραν οι «βυσσινί» ήταν να μειώσουν με τον Προβίδα. 
 Με πάρα πολλά λάθη η διαιτησία του κ Βόμβα, ενώ λανθασμένες υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί του Δελιμπάσης και Παπαδάκης «Κιτρίνισε» τους Κριάρα, Σαββίδη, Λόμπα για την Καλλιθέα και τους Αβραμούλη, Πολυζωίδη για την STAFF ΑΕ.Λ., αποβάλλοντας τους Κριαρά και Αβραμούλη με δεύτερη κίτρινη. 
Χρήστος Τριανταφύλλου για την εφημερίδα «Πρώτη των σπορ»



Η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΛ στην αναμέτρηση εκτός έδρας με την Καλλιθέα. 

Όρθιοι: Δημήτρης Αβραμούλης, Γιάτσεκ Κάσπερτσακ, Κώστας Ταξιάρχης, Πολυχρόνης Καλλιγάς, Μιχάλης Βαλκάνης
Καθιστοί: Βρασίδας Κοντοθανάσης, Γιάννης Προβίδας, Φώτης Γκουζιώτης, Ντάριους Μάρζετς, Δημήτρης Πολυζωίδης, Κώστας Ιωσηφίδης

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων