1990-91 : 4η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-1

4η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-1  

7 Οκτωβρίου 1990 

Scorers: 2' Βαλαώρας - 18' Σάβιτσεφ

ΑΕΛ (Μάρτσιν Μπόχινεκ): Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κυριλίδης, Γκαλίτσιος, Ντανκόφσκι, Νασιάκος, Δοδοντσάκης (79' Βουτυρίτσας), Τσιμπίνης, Πέτκωφ, Καραπιάλης, Βαλαώρας (58' Αθανασίου). 

Ολυμπιακός (Όλεγκ Μπλαχίν): Ταληκριάδης, Παχατουρίσης, Νεντίδης, Μαυρομάτης (46' Καραταΐδης), Χριστοδούλου, Κωφίδης, Τσαλουχίδης, Χατζίδης (68' Τσιαντάκης), Προτάσωφ, Μητρόπουλος, Σάβιτσεφ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Ναζίρης (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 15.060 - 13.153.200 δρχ. 


Ο μη διακρινόμενος Γιάννης Βαλαώρας με δυνατό σουτ από πλάγια θέση νικά τον Ηλία Ταληκριάδη και δίνει το προβάδισμα στους βυσσινί μόλις στο 2ο λεπτό. Διακρίνονται ακόμη οι Τσιμπίνης (8) και Χατζίδης (7).


 


Στο Αλκαζάρ, μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τους οπαδούς του ΠΟΚ, παρευρέθηκαν εκείνη την ημέρα γύρω στους 800 εκδρομείς, φίλοι των Πειραιωτών οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στην θύρα 8, εκεί που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αργότερα τους Monsters (οι φανατικοί φίλοι της Λάρισας έδιναν μέχρι το '98 το παρών στη θύρα 1). Το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων μπροστά από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ένα άλλο ματς διεξαγόταν την ίδια στιγμή στις κερκίδες του Αλκαζάρ. Από το 20' λεπτό του παιχνιδιού, όταν και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1, οι οπαδοί των δυο ομάδων επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο πετροπόλεμο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δεκάδες πέτρες,ξύλα,σίδερα και άλλα αντικείμενα έγινα όπλα στα χέρια των δυο αντιμαχόμενων πλευρών. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ανήμπορες να επιβάλλουν την τάξη.
Η αναίτια επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στις κερκίδες που βρίσκονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού μάλλον περισσότερο λάδι στη φωτιά πρέπει να έριξε.
Στα επίσημα του γηπέδου, ο τότε πρόεδρος της ομάδας του Ολυμπιακού όπως και άλλοι παράγοντες των Πειραιωτών έγιναν στόχος από θερμόαιμους οπαδούς της τοπικής ομάδας που τους επιτέθηκαν λεκτικά. Από τα επεισόδια υπήρξαν αρκετοί τραυματισμένοι οπαδοί, εκ των οποίων 3 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού νέα επεισόδια ξέσπασαν, όταν περίπου 200 οπαδοί της ΑΕΛ συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της πόλης και δημιούργησαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο του προέδρου του Ολυμπιακού Σαλιαρέλη. Από το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε οι αρχηγοί των Πειραιωτών Τάσος Μητρόπουλος και Νίκος Αναστόπουλος, οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεσή τους.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων