1990-91 : 29η : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 4-2

29η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 4-2 

28 Απριλίου 1991 

Scorers: 15' (πέν.), 36' (πέν.) Αγορογιάννης, 28' Πέτκοφ, 73' Καραπιάλης - 5' Κωνσταντινίδης, 13' Πετρούνοφ

ΑΕΛ (Κρίστο Μπόνεφ): Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Παπαντωνίου, Γκαλίτσιος, Ντανκόφσκι (77' Μάγγος), Βουτυρίτσας, Πέτκωφ, Κυριλίδης, Ντα Σϊλβα, Καραπιάλης, Βαλαώρας (69' Τσιμπίνης).

Πανσερραϊκός (Βλαντιμίρ Ταμπόρσκι): Τσακιρίδης, Αθανασιάδης, Καράμπελας, Κωνσταντινίδης, Μαυρίδης (41' Αποστόλου), Αϊβαζίδης, Γκέκας, Πάτηνιος, Χάβος, Αλαγιοζίδης (62' Αλιατίδης), Πετρούνοφ.

Διαιτητής: Περικλής Βασιλάκης (Αθηνών) - 33' Γιώργος Σπανέας (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 9.003 - 5.798.890 δρχ.

Η ΑΕΛ μετά από αυτή τη νίκη βρίσκεται μόνη στην 15η θέση, θέση ασφαλείας υποβιβασμού.
Στις 28 Απριλίου η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό στο Αλκαζάρ, στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής (επί συνόλου 34 αγωνιστικών) και δε θέλει να αφήσει να πάει χαμένο το σπουδαίο «διπλό» την προηγούμενη αγωνιστική στη Λεβαδειά. Κοντά της πάνω από 12.000 φίλοι της που δε θέλουν να τη δουν με τίποτα να πέφτει στη Β΄ Εθνική.
Ωστόσο η αναμέτρηση παίρνει δραματική μορφή όταν στο 13΄ βρίσκεται να χάνει με 2-0 και ταυτόχρονα να χάνει και το τρένο της παραμονής με αυτό το αποτέλεσμα.  Από ένα Πανσερραϊκό που ξεδιπλώθηκε 2 φορές και χτύπησε πιάνοντας την άμυνα της ΑΕΛ στον ύπνο. 
Οι παίκτες της ΑΕΛ όμως αντιδρούν και ένα λεπτό μετά την επιτυχία του δεύτερου τέρματος του Πανσερραϊκού μειώνουν με πέναλτι του Αγορογιάννη σε 1-2. Στη συνέχεια ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους και αναζητούν την ισοφάριση που έρχεται στο ημίωρο με τον Πέτκωφ. Στη συνέχεια δεν πέφτει ο ρυθμός από πλευράς ΑΕΛ που πιέζει για το τρίτο γκολ και τα καταφέρνει να το πετύχει  με πέναλτι του Αγορογιάννη  8 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ΑΕΛ χάνει έδαφος και μάχεται «με τη ψυχή στο στόμα» να κρατήσει το 3-2. Τα φάσμα της ισοφάρισης πλανάται απειλητικά και οι φίλαθλοι σφίγγουν τις γροθιές τους και τεντώνουν τα νεύρα τους, Το άστρο όμως του Βασίλη Καραπιάλη λάμπει ακόμη μια φορά και λυτρώνει τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στις κερκίδες. Με θεαματικό μπάσιμο, αφού υπερφαλαγγίζει την άμυνα και τον τερματοφύλακα σκοράρει  και κάνει το 4-2 εδραιώνοντας τη νίκη…





Στη φωτογραφία η ΑΕΛ σε φιλικό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 8 Αυγούστου 1990.

ΟΡΘΙΟΙ: Κυριακούλης, Κάρας, Πέτκωφ, Γκαλίτσιος, Νασιάκος, Καραπιάλης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Ντανκόφσκι, Παπαντωνίου, Αγορογιάννης, Βαλαώρας, Τσιμπίνης.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων