2020-21 : 21η : Λαμία - ΑΕΛ (δεν διεξήχθη)

21η αγωνιστική : Λαμία - ΑΕΛ

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021


Μπουρλότο στην ΑΕΛ βάζει δύο ώρες πριν τον «τελικό» με τη Λαμία το σφράγισμα επιταγής της ΠΑΕ που οδήγησε την Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ σε απόφαση αναστολής έκδοσης δελτίων για 10 παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη!
Γκέλα με τεράστιο κόστος για την Λάρισα που στις 17:15 φιλοξενείται στη Λαμία με στόχο να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Από μια ακάλυπτη επιταγή της ΠΑΕ προ δεκαπενθημέρου που σφραγίστηκε χθες καθώς δεν υπήρχε αντίκρυσμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ οδηγήθηκε πριν λίγη ώρα στην απόφαση της ανάκλησης των δελτίων 10 ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ. Δηλαδή όσοι αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τη Λαμία, μια απόφαση που αφήνει αποδεκατισμένη τη θεσσαλική ομάδα λίγες ώρες πριν τη σέντρα.
Η επιταγή ύψους 24.000€ για οφειλές στην ΕΠΟ είχε ημερομηνία λήξης 19/01 και μέχρι χθες δεν είχε εξοφληθεί. Κατά συνέπεια, ανακλήθηκε η βεβαίωση περί μη οφειλών και ταυτόχρονα η δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεταγραφές η ΑΕΛ.
Οι δέκα ποδοσφαιριστές των οποίων ανακλήθηκαν τα δελτία είναι οι ακόλουθοι: Ντίνου Γκράουρ, Ενίς Μπεν-Χατίρα, Νίκολα Γιακιμόφσκι, Μπέντζαμιν Μουκάντζο, Αντριάν Χουσίνο, Ματίας Ακούνια, Νίκος Καρανίκας, Μαξίμ Μαξιμένκο, Αθανάσιος Στοϊονοβιτς, Αντριάν Κολομπίνο, Ούρος Τσόσιτς.Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το έργο του Τζιανλούκα Φέστα για τη στελέχωση της 11άδας αλλά και της αποστολής κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς και οι 10 παίκτες βρίσκονται στην αποστολή που αποτελείται από 22 άτομα κάτι που σημαίνει ότι οριακά συμπληρώνει 11άδα.

Πηγή: sdna.grΕπίθεση Κούγια στην ΕΠΟ. Το αφεντικό των βυσσινί, πήρε το μέρος του Ολυμπιακού για την κλήρωση του Κυπέλλου, αποθέωσε κυβέρνηση και Αυγενάκη και έκανε λόγο για «πανικό της Ομοσπονδίας».
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έκανε επίθεση στην ΕΠΟ τονίζοντας πως τους έχει πιάσει πανικός αναφερόμενος στην ακύρωση των 10 μεταγραφών των βυσσινί, πήρε το μέρος του Ολυμπιακού στην κλήρωση του κυπέλλου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έγινε κλήρωση με «ζεστά και κρύα μπαλάκια», ενώ τέλος υπογράμμισε πως μαζί με τον Κ. Αυγενάκη και τους «ερυθρόλευκους» γίνεται προσπάθεια να... ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην κάμερα της Nova:

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, συγχρόνως με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Super League, ο κύριος Μπουτσικάρης, ο οποίος μου ανέφερε πως του κοινοποιήθηκε μία απόφαση της Ε.Ι.Μ. (Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ) βάσει της οποίας ανακαλούνται όλα τα δελτία  των παικτών τους οποίους αποκτήσαμε από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Να σας πω ότι τα δελτία αυτά εκδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χτες. Το τελευταίο δελτίο του Γκράουρ. Μου είπε ότι η αιτιολογία της ανακλήσεως είναι πρωτοφανής μεν, αλλά αναφέρει τα εξής. Επειδή δήθεν μια επιταγή που έληγε 19 Ιανουαρίου σφραγίστηκε χθες το μεσημέρι, την ώρα που κλείνουν οι τράπεζες, η Ε.Ι.Μ. σήμερα το πρωί με έκτακτη συνεδρίαση ανακάλεσε όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που εξεδόθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου.
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής. Από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι οι επιταγές που αφορούν εταιρίες έχουν προθεσμία πληρωμής 75 ημερών από τη στιγμή που η ίδια η ΕΠΟ την επιταγή αυτή δεν τη σφράγισε στις 19 του μηνός, δεν τη σφράγισε μέσα στο 8ήμερο. Εντωμεταξύ εξέδωσε 11 δελτία επιλέκτων ποδοσφαιριστών, όλων διεθνών, ποιος είναι ο λόγος που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για ένα γεγονός που δεν έχει καμία έννομη συνέπεια; Αν ήταν στο παρελθόν τότε η περίοδος που όταν σφραγιζόταν μια επιταγή κάποιος έμπαινε στον τειρεσία και αυτομάτως υπήρχαν έννομες συνέπειες. Τώρα με κυβερνητική απόφαση οι επιταγές των εταιριών έχουν έννομες συνέπειες αν δεν πληρωθούν εντός 75 ημερών. Ανατρέχουν δε οι συνέπειες τους αν πληρωθούν εντός 75 ημερών ευεργετικά για τις εταιρίες και δεν έχουν καμία συνέπεια ούτε με τειρεσία ούτε με τίποτα άλλο.
Εκείνο που ήθελαν να κάνουν σήμερα και θα το πω ευθαρσώς είναι πως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κανέναν άνθρωπο που μπορεί να λειτουργεί με συνθήκες πανικού. Και το χειρότερο απ' όλα να είναι αγράμματος νομικά, να μην χρησιμοποιήσουμε 11 από τους 21 ποδοσφαιριστές που έχουμε στην αποστολή, καθώς ανακαλούνται τα δελτία τους. Για να παίξουμε με τα παιδάκια».
Για το πως σκοπεύει να αντιδράσει: «Εγώ δεν περίμενα να φτάσει η ΕΠΟ σε τέτοιο κατ' εξευτελισμό, αυτή η εγκληματική οργάνωση που είναι πίσω από τους προέδρους που εκλέγονται κάθε φορά. Η γραμματέας της επιτροπής δεοντολογίας που διερευνά τις καταγγελίες μου, η κυρία Κοντού φαίνεται ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι το έκανε ο δικαστής γιατί είναι απόρρητη η διαδικασία. Η κυρία Κοντού έχει έναν σύζυγο, τον κύριο Κουτσούκη. Και οι δυο τους είναι στενοί φίλοι του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, του κυρίου Δέδε, ο οποίος προέρχεται από την ΑΕΚ με τον ιδιοκτήτη της οποίας και τον κύριο Παπαδόπουλο, τον αρχηγό της νέας εγκληματικής οργάνωσης βρίσκομαι σε ανιπαράθεση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πανικοβληθούν τόσο πολύ γιατί έμαθαν ότι οι καταγγελίες μου διερευνώνται από την επιτροπή δεοντολογίας.
Παρελαύνουν πλέον οι μάρτυρες από τις διάφορες ΕΠΣ της Ελλάδος και δίδουν πληροφορίες το τι ακριβώς συμβαίνει στις εκλογές της ΕΠΣ και φεύγει ο Παπαδόπουλος με έναν Δανιήλ και έναν Ντάσιο από την Πάτρα. Πάνε και εξαγοράζουν ή απειλούν τους ανθρώπους και αυτά αναδεικνύονται πια στη δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν πια τακτικοί δικαστές. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση. Χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Έμαθα ότι ο Παπαδόπουλος μαθαίνει μέσα από την επιτροπή και μόνο η κυρία Κοντού μπορεί να το έχει κάνει. Να ενημερώνει ποιοι πηγαίνουν και καταθέτουν και τι καταθέτουν. Ή τους παίρνει τηλέφωνο και τους απειλεί ή τους παρακαλάει. Άλλος απειλεί, άλλος παρακαλάει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός. Έχουν μάθει ότι είμαι ο βασικός μάρτυρας για αυτά που διερευνά η εισαγγελία διαφθοράς για τις οικονομικές ατασθαλίες της ΕΠΟ και νόμιζαν ότι σήμερα εμείς θα έρθουμε εδώ να διασυρθούμε και να παίξουμε με αναπληρωματικούς παίκτες και θα κερδίσει η Λαμία το παιχνίδι. Και άντε μετά να τρέξεις να βρεις το δίκιο σου. 
Η εντολή την οποία έχω δώσει εγώ είναι ότι επειδή αυτή η απόφαση θα καταρρεύσει στο διαιτητική δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται από Αρειοπαγήτες, θα παίξουμε κανονικά με όλους τους παίκτες μας. Από εκεί και πέρα η Λαμία και οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί να κάνει ένσταση και να διεκδικήσουν το παιχνίδι στα χαρτιά».
Για την ενίσχυση της ΑΕΛ και αν θα προλάβουν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν να ενσωματωθούν: «Σήμερα ήρθαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε έναν έντιμο αγώνα, μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που αποκτήσαμε, αν δείτε τη χρηματιστηριακή τους αξία, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι διεθνείς. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ συστάσεις για την αξία τους. Όλοι έχουν καταλάβει τι έρχεται και επειδή όλοι περίμεναν τον υποβιβασμό της ΑΕΛ, Υπάρχουν αυτοί που ενοχλούνται όταν αναδεικνύω τα βρώμικα που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν είδαν τι έχουμε κάνει στις μεταγραφές αντιλήφθησαν ότι η ομάδα θα κερδίσει την παραμονή της με άνεση. Εγώ έχω πει ότι θα τερματίσουμε πάνω από τη 10η θέση. Στη συμφωνία που έχω κάνει με την Nova υπάρχει ειδικό πριμ αν τερματίσει η ομάδα πάνω από τη 10η θέση. Θέλω να πω ότι εμείς δεν φοβόμαστε.  Αυτό που έκαναν σήμερα τους εκθέτει και έφεραν σε δύσκολη θέση τον κύριο Κουτσιάυτη. Ο Κλάτενμπεργκ θα γελάει με αυτά που γίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Έχουν έρθει σαν εξυγιαντές, αλλά είναι μία εγκληματική οργάνωση. Από την ημέρα που εκλέγει τους προέδρους, όπως τους εκλέγει, μέχρι τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις στην εκτελεστική. Βλέποντας ότι υπάρχει ανοχή φταίω και εγώ σε αυτό γιατί τους λυπήθηκα όταν είδα τα παιδιά τους να κλαίνε στα δικαστήρια. Να καταλάβουν όλοι ότι στη ζωή μου δεν φοβάμαι κανέναν.
Δεν θα κάνω πίσω αυτή τη φορά ούτε για για να πάρω φόρα. Αυτή τη φορά θα πάνε φυλακή. Πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα έχει αποφασίσει να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό πολεμούν τον κύριο Αυγενάκη και γι' αυτό πολεμούν να κάνουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον κύριο Αυγενάκη ανοιχτά. Τους ενοχλεί που κάνω εκστρατεία για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Όταν κάνω μία καταγγελία τη βαφτίζουν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Νομίζουν ότι με έχουν καταστρέψει οικονομικά αλλά έχω τη δουλειά μου. Τρώω ένα εκατομμύριο πρόστιμα γιατί βαφτίζουν τις καταγγελίες μου δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Αν βρει την τσίπα κανείς από αυτούς να πουν να μου επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Είδαμε και τον κωμικοτραγικό τρόπο της χθεσινής κλήρωσης με μπαλάκια. Πραγματικά η σημερινή μέρα είναι ειδική γιατί όλοι καταλαβαίνουν που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι. Σε λίγες ημέρες θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο και θα δουν».

Πηγη: sdna.gr


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ. Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1.

Πηγή: epo.gr


Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου με δηλώσεις του ανέφερε πως άπαντες γνώριζαν για την απόφαση της ΕΠΟ από τη 1 το μεσημέρι.

Στην ενημέρωση που είχαν άπαντες από τη μία το μεσημέρι από την ΕΠΟ για την ανάκληση των δελτίων της ΑΕΛ αναφέρθηκε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μιλώντας στη NOVA, με το αφεντικό της Λαμίας να τονίζει πως ο διαιτητής υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το ματς επειδή η Λάρισα επέλεξε και τους 9 παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν.
«Γνωρίζω ότι η φιλοξενούμενη ομάδα είχε πρόβλημα στα δελτία της, είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι. Υπάρχει το χαρτί από την ΕΠΟ, ήρθε μία η ώρα το μεσημέρι. Έχει θέμα στα δελτία της, δεν μπορούσαν παίκτες να συμμετέχουν στον αγώνα, οι 9 από αυτούς δεν μπορούσαν και έτσι θα είχαν 13 διαθέσιμους παίκτες για την αποστολή.
Η ΠΑΕ Λάρισα αποφάσισε να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές αυτοί και έτσι αναβλήθηκε ο αγώνες. Είπε ο διαιτητής ότι αφού 9 δεν είχαν δελτίο δεν μπορούσαν να παίξουν! Την ώρα που βγήκαν οι ποδοσφαιριστές μας ενημέρωσε ο διαιτητής πως οι 9 από τους 11 αγωνίζονται αντικανονικά και έτσι δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι. Είχαμε ενημέρωση από τη μία η ώρα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ.

Πηγή: slgr.gr


Ο αγώνας του «Αθανάσιος Διάκος» δεν διεξήχθη ποτέ, μετά από απόφαση του Αριστομένη Κουτσιαύτη επειδή η ΑΕΛ επέμεινε να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που είχαν ανακληθεί τα δελτία τους από την ΕΠΟ.
Μία σημαντική παράμετρο στο όλο στόρι είναι πως στις εξέδρες του γηπέδου ήταν, μεταξύ άλλων, και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Προφανώς και η κίνηση του 44χρονου ρέφερι να μην σφυρίξει σέντρα και να κλείσει το φύλλο αγώνος θα έγινε μετά από συνεννόηση και με τον Αγγλο πρόεδρο της ΚΕΔ, οπότε 
λαμβάνει παραπάνω «ισχύ».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν θέλω να πιστέψω ότι σε όσα κατάπτυστα σήμερα συνέβησαν συμμετέχει και ο πρόεδρος της SuperLeague 1, κ. Μπουτσικάρης και είμαι βέβαιος ότι έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης.

Η μη έναρξη και όχι η διακοπή του αγώνα δεν έγινε βάσει του άρθρου 18 του ΚΑΠ, αλλά όπως ρητά αναφέρεται στο φύλλο αγώνα βάσει του άρθρου 17 παρ.2 του ΚΑΠ, το οποίο όμως κακώς εφάρμοσε ο διαιτητής.

Και για αυτό ο αγώνας θα επαναληφθεί.

Ο κ. Κουτσιαύτης τον οποίο σεβόμαστε και τον οποίο οδήγησαν σε λάθος απόφαση αυτοί που του τηλεφωνούσαν συνεχώς, έπρεπε να εφαρμόσει το άρθρο 18 του ΚΑΠ και να επιτρέψει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί ο αγώνας και εφόσον η Λαμία ήθελε να κάνει ένσταση, τότε μόνο θα κρινόταν από τον Αθλητικό Δικαστή της SuperLeague 1, εάν είναι παράνομη η σύννομη η κατάπτυστη απόφαση της ΕΙΜ και να δικαιώσει την Λαμία κατακυρώνοντας τον αγώνα με 0-3 εις βάρος της ΑΕΛ και με αφαίρεση 3 βαθμών.

Περιμένουμε από τον κ. Μπουτσικάρη άμεση διόρθωση της ανακοινώσεως του.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί το ίδιο το φύλλο αγώνος που διαψεύδει τον κ. Μπουτσικάρη και καταστρέφει όλα τα βρώμικα σχέδια όλων αυτών που διέσυραν άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς.

ΔΕΙΤΕ τι λέει το άρθρο 17 παρ. 2 που επικαλείται ο διαιτητής

Άρθρο 17 Αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα

1. Ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια, πριν από τέσσερις (4), τουλάχιστον, ημέρες, εκτός αν ειδοποιήθηκε, για την υποχρέωσή της να αγωνιστεί, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει πριν από τρεις, τουλάχιστον, (3) ημέρες.

 2. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) [42] ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα.

πηγή: pressing.gr


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων