1990-91 : 11η : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-1

11η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-1 

16 Δεκεμβρίου 1990 

Scorers: 55′ Καραπιάλης, 76′ Δοδοντσάκης - 85′ (πεν.) Λεμονής

ΑΕΛ (Κρίστο Μπόνεφ) : Μιχαήλ, Παπαντωνίου (61’ Κακανούλιας), Αγορογιάννης, Νασιάκος, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Γκ.Πέτκοφ (59’ Δοδοντσάκης), Τσιμπίνης, Τσουκάλης, Καραπιάλης, Βαλαώρας.

Λεβαδειακός (Μ.Παπαποστόλου) : Γρηγοριάδης, Γκουλής, Αρμόδωρος (67’ Μαρινάκης), Μαρτιναίος, Κασάπης, Τόγιας, Καβαλιέρης, Μπλέτσας, Π.Πέτκοφ, Λεμονής, Τσάνας (75’ Λαζάρου).

Διαιτητής : Γιώργος Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες : Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου), Βασίλης Σταμούλης (Ρεθύμνου)

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις: 7.023 – 4.512.100 δρχ.

Η πρώτη νίκη της ΑΕΛ σε επίπεδο πρωταθλήματος σε μια δύσκολη χρονιά στην οποία η ομάδα κινδύνεψε με υποβιβασμό, καθώς βρισκόταν συνεχώς στην τελευταία θέση σχεδόν στα 3/4 του πρωταθλήματος. Εκπληκτικό το δίδυμο Καραπιάλη-Τσουκάλη (έκανε το ντεμπούτο του με τα βυσσινί) έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Λεβαδειακού. Το σκορ είναι πολύ μικρό για μια ΑΕΛ που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές. Οπλισμένη με πάθος και αποφασιστικότητα, έχασε σωρεία ευκαιριών, ειδικά στο β' μέρος, για να διασύρει τον Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 29' υποστηρίζοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή σε προβολή του Καραπιάλη. Απαράδεκτες έως προκλητικές οι δηλώσεις του τεχνικού του Λεβαδειακού Μίλτου Παπαποστόλου που χαρακτήρισε την ομάδα του "καλό σαμαρείτη που ανασταίνει πεθαμένες ομάδες" τη στιγμή που η ομάδα του έφυγε με ένα σκορ αξιοπρεπές, το οποίο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων αν αδικούσε μία ομάδα, αυτή ήταν η ΑΕΛ.


H ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στον νικηφόρο αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

ΟΡΘΙΟΙ : Παπαντωνίου, Βαλαώρας, Πέτκοφ, Γκαλίτσιος, Μιχαήλ, Νασιάκος.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Τσιμπίνης, Βουτυρίτσας, Τσουκάλης, Αγορογιάννης, Καραπιάλης.


Στιγμιότυπο του 2ου τέρματος της ΑΕΛ από τον Δοδοντσάκη. Δεξιά διακρίνεται ο Τσιμπίνης που πανηγυρίζει το γκολ.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων