2007-08 : 25η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 5-1

25η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΟΦΗ 5-1

16 Μαρτίου 2008

Scorers: 3' Κλέιτον, 18' Ζουράφσκι, 22' Μετίν, 69', 89' Φωτάκης - 83' Πετρόπουλος

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Κλέιτον (73' Πάρα), Μετίν (70' Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Μπαχράμης, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (78' Κόζλεϊ).

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης, Μπαρκαουάν, Ταραλίδης, Πίτσος, Γκάγκουλα (65' Κοκκινάκης), Γκάντζεφ, Πετρόπουλος, Κουνενάκης, Γκέρμπερ (74' Μονιάκης), Λεοζίνιο (46' Πόποβιτς).

Διαιτητής: Καστανίδης (Θεσσαλονίκης)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης), Θανασακούδης (Θεσσαλονίκης)
4ος: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.501

Μια εντυπωσιακή Λάρισα συνέτριψε με 5-1 τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ και είχε δύο δοκάρια με τον Κλέιτον, με τους κρητικούς να έχουν για καλύτερο τους παίκτη τον Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απεσόβησε άλλα τόσα γκολ, με την αμυντική γραμμή της ομάδας του Παράσχου να βρίσκεται και αυτή την αγωνιστική σε πολύ κακή μέρα. Από την άλλη, οι βυσσινί πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση, με τους Ζουράφσκι, Μετίν και Κλέιτον να κάνουν «πράγματα και θαύματα» εντός αγωνιστικού χώρου, με καταπληκτικές επινοήσεις και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Λάρισα με τη νίκη της αυτή παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, ενώ αντίθετα ο ΟΦΗ βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και με τέτοιες εμφανίσεις το μέλλον του στην κατηγορία είναι αμφίβολο.
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τη Λάρισα, καθώς μόλις στο 3` ο Κλέιτον με άψογο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του. Ενα λεπτό πριν, ο Ζουράφσκι είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει αυτός το σκορ, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τζόρβα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 18`, όταν ο πολωνός φορ αυτή τη φορά νίκησε τον Τζόρβα με σουτ, σημειώνοντας το 2-0.
Η άμυνα του ΟΦΗ είχε παραδώσει… πνεύμα για τα καλά και στο 21` ο Τουμέρ Μετίν, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των κρητικών, σημείωσε το 3-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων δεν υπήρχε στο γήπεδο και στο 29` η ομάδα του Παράσχου κινδύνεψε και με τέταρτο γκολ, αλλά ο Τζόρβας είπε «όχι» στις προσπάθειες των Φωτάκη και Μπαχράμη. Μετά το ημίωρο, η Λάρισα έριξε τον ρυθμό του αγώνα πηγαίνοντας όμως στα αποδυτήρια με σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη, με τον Ζουράφσκι πάντως να χάνει άλλη μια ευκαιρία στο 44` για το 4-0, ενώ στο 45` ο Κλέιτον είχε δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με σβηστές τις μηχανές, από τη στιγμή άλλωστε που ο ΟΦΗ δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει και έτσι στο 64` η Λάρισα άγγιξε πάλι το τέταρτο γκολ, αλλά ο Κλέιτον σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Τζόρβα. Οτι δεν έγινε στο 64` συνέβη στο 69`, με τον Φωτάκη να χρίζεται και αυτός σκόρερ κάνοντας το 4-0 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το γκολ της τιμής για τον ΟΦΗ πέτυχε στο 83` ο Πετρόπουλος με με πολύ ωραίο σουτ από την περιοχή, μόνο που η Λάρισα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 89` ο Φωτάκης έκανε τα γκολ της ομάδας του πέντε και τα προσωπικά του δύο για το τελικό 5-1.
Μέχρι τη λήξη του αγώνα ο Δώνης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Κλέιτον, Ζουράφσκι και Μετίν, καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδα και η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο, με τους 8000 οπαδούς της Λάρισας στο Αλκαζάρ να ζητούν την κατάκτηση του Κυπέλλου.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων