2007-08 : 24η : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0

24η αγωνιστική : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0

9 Μαρτίου 2008

Scorers: 61' Μανούτσο, 86' Σαλπιγγίδης

Αποβολή: 43' Γκαλίτσιος (2η κίτρινη)

Παναθηναϊκος (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Μάτος, Σιμάο, Ίβανσιτς (88 Ρομέρο), Νίνης (56 Καραγκούνης), Μανούτσο (76 Ποστίγκα), Σαλπιγγίδης.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κήπουρος, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Βενετίδης, Φέρστερ, Σαρμιέντο, Φωτάκης (84 Λαμπρόπουλος), Ιγκλέσιας (77 Καλαντζής), Πάρα (46 Μπαζράμης), Κλέιτον, Ζουράφσκι.

Διαιτητής: Κύρος Βασάρας (Θεσ/νίκης)
Επόπτες: Δ.Μποζατζίδης (Θεσ/νίκης), Δ.Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης)
4ος: Η.Μαζαράκος (Άρτας)

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Στο τερέν παρατάχθηκαν δυο ομάδες που σκοράρουν δύσκολα, όμως χάνουν ακόμα πιο δύσκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν δεχθεί μόλις δυο γκολ στις τελευταίες 9 αγωνιστικές, όμως στις 10 τελευταίες νίκες τους έχουν κερδίσει 8 με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έχουν να χάσουν από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ηττήθηκαν με 0-1 από τη Βέροια.
Ο κόσμος ήταν περισσότερος από ότι στα τελευταία παιχνίδια. Σε αυτό συνέβαλε και η παρουσία περίπου 800 οπαδών της Λάρισας, οι οποίοι παραλίγο να πανηγυρίσουν πρώτοι. Ο Γκαλίνοβιτς, όμως, είπε με εντυπωσιακό τρόπο όχι στον Φωτάκη. Το σουτ του τελευταίου στο 11 ήταν στο παραθυράκι, όμως ο Κροάτης εκτινάχθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Εξίσου εξαιρετική ήταν η επέμβασή του σε σουτ του Κλέιτον στη δεξιά γωνία του, στο 16.
Χρειάστηκε αρκετό χρόνο ο Παναθηναϊκός για να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες. Ο Ίβανσιτς ήταν ο κύριος εκφραστής με δυο ευθύβολα σουτ που πέρασαν μόλις άουτ. Ο Κηπουρός έγινε Γκαλίνοβιτς σε σουτ του Σαλπιγγίδη στο 35, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σιμάο μόνος έξω από τη μικρή περιοχή θέλησε με μίσος να ανοίξει το σκορ, όμως η μπάλα έφυγε στο προστατευτικό δίχτυ της «Θύρας 13».
Το μεγάλο κέρδος των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γκαλίτσιου στο 44. Την κέρδισε ο πιο κινητικός παίκτης των πρασίνων, Σαλπιγγίδης και το κοινό την πανηγύρισε σαν γκολ. Από το πρώτο λεπτό τον αποδοκίμαζε όχι μόνο για ένα σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Ίβανσιτς, αλλά κυρίως για την κλεισμένη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Ο Μπαχράμης μπήκε για να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο των φιλοξενούμενων. Δεν μπόρεσε να κόψει τον Σπυρόπουλο στο 61. Ο αριστερός μπακ διεκδίκησε και σέντραρε άψογα για να δώσει την ευκαιρία στον Μανούτσο να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο επιθετικός από την Αγκόλα με αριστερό πλασέ έδιωξε το άγχος του επιθετικού μέχρι το πρώτο του γκολ σε ένα καινούργιο περιβάλλον.
Κι όμως με 10 παίκτες η Λάρισα είχε τον τρόπο να πάρει κατοχή της μπάλας και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην ισοφάριση. Στο 84 Κααλατζής βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, όμως το πλασέ του ήταν άστοχος. Δυο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης έσβησε κάθε αμφιβολία με κεφαλιά ψαράκι σε σέντρα του Ίβανσιτς. Το 2-0 έδιωξε κάθε άγχος για τους επίδοξους πρωταθλητές.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων