2007-08 : 23η : ΑΕΛ - Ηρακλής 1-0

23η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ηρακλής 1-0

2 Μαρτίου 2008

Scorer: 90'+ (πέν.) Ζουράφσκι

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Γκαλίτσιος, Κατσιαρος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Ιγγλέσιας (76' Πάρα), Κυριακίδης (46' Σαρμιέντο), Φωτάκης, Ζουράφσκι, Μπακαγιόκο (78' Λαμπρόπουλος), Κλέιτον.

Ηρακλής (Ανχέλ Πεντράθα): Πάρντο, Μπρούνο Λέιτε (85' Παπαζαχαρίας), Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγένιο, Πουρσανίδης, Παπαστεργιανός (83' Μαυρογεννίδης), Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Μαρκές, Φλάβιο Ντίας (73' Γιαντσής).

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραια)
Επόπτες: Ν.Φαντόπουλος (Πειραια), Α.Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Μ.Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.100

Στο τέλος πήρε η Λάρισα την μπουκιά από το στόμα του Ηρακλή, καθώς με εκτέλεση πέναλτι του Ματσέι Ζουράφσκι στις καθυστερήσεις επικράτησε με 1-0 του «Γηραιού» στο Αλκαζάρ και πλέον ισοβαθμεί στην έβδομη θέση της κατάταξης με την Ξάνθης. Αντιθέτως, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους και βρίσκονται πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως ο τερματοφύλακας του Γηραιού, Πάρντο, ήταν ανίκητος. Τελικά, χρειάστηκε ένα πέναλτι, το οποίο αμφισβητείται έντονα από τους φιλοξενούμενος για να παραβιαστεί η εστία του.
Η ΑΕΛ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι, αλλά ήταν ο Ηρακλής αυτός που αποδείχθηκε πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 12 ο Κηπουρός εξουδετέρωσε με δυσκολία σουτ του Παπαστεργιανού μέσα από την περιοχή, ενώ οι «βυσσινί» απάντησαν στο 21, όταν η κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από φάουλ του Κλέιτον πέρασε μόλις άουτ. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Ενα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο «Γηραιός» έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, όταν ο Ντίας βγήκε μόνος απέναντι από τον Κηπουρό, όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και σταμάτησε στο σώμα του τερματοφύλακα της Λάρισας. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος απείλησε και πάλι, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από το δοκάρι.
Με την είσοδο του Σαρμιέντο αντί του Κυριακίδη προσπάθησε ο Γιώργος Δώνης να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, αλλά και πάλι οι «κυανόλευκοι» πλησιάσαν στο γκολ, όταν στο 60 το σουτ του Παπαστεργιανού «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού. Ούτε ο Ντίας βρήκε το στόχο δύο λεπτά αργότερα και στη συνέχεια η Λάρισα ανέβηκε κατακόρυφα και έκλεισε τον Ηρακλή στα καρέ του. Στο 68 ο Πάρντο εξουδετέρωσε με πολλή δυσκολία το μακρινό σουτ του Φωτάκη, όπως έκανε και στο 76 στο σουτ του Σαρμιέντο. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Ζουράφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αφού δεν σούταρε όπως θα ήθελε.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάρα έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, η σέντρα του κόπηκε αρχικά, στη συνέχεια διεκδίκησε τη μπάλα με τον Γιαννούλη, βρέθηκε από μόνος του στο έδαφος (κάνοντας επιθετικό φάουλ) και ο διαιτητής Σπάθας υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο πολύπειρος Ζουράφσκι νίκησε τον Πάρντο από την άσπρη βούλα και χάρισε στην ΑΕΛ το πολύτιμο «τρίποντο», που την κρατά «ζωντανή» στη μάχη για είσοδο στα πλέι-οφ.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων