2007-08 : 26η : Άρης - ΑΕΛ 1-1

26η αγωνιστική : Άρης - ΑΕΛ 1-1

23 Μαρτίου 2008

Scorers: 56' Κάλβο - 84' Πάρα

Άρης (Ν.Μπάγιεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Γιάχιτς, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Πρίττας, Σιστόν (57' Ίβιτς), Κάλβο (86' Φελίπε), Αμπρόζο (68' Τιάγκο), Κόκε.

ΑΕΛ (Γ.Δώνης): Κηπουρός, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (83' Λαμπρόπουλος), Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Μετίν (75' Καλατζής), Σαρμιέντο (25' Πάρα), Φέρστερ, Ιγγλέσιας, Ζουράφσκι.

Διαιτητής: Ε.Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ε.Ζαχαρόπουλος (Δράμας), Π.Τρύφων (Δράμας)
4ος: Μ.Ντάκος (Ξάνθης)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Αρης και Λάρισα έμειναν στο δίκαιο 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σε ένα μέτριο ματς, ο Αρης προηγήθηκε με γκολ του Κάλβο, η ΑΕΛ πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε στα τελευταία λεπτά να «κλέψει» το βαθμό με τέρμα του Πάρα.
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε από δύο επιθετικές ομάδες καλό θέαμα και φάσεις, αλλά διαψευστήκαμε. Πολλές πάσες, παιχνίδι κέντρου, λίγες συγκινήσεις και ελάχιστες ευκαιρίες συνέθεσαν το πρώτο μέρος, με τον Αρη και τη Λάρισα να είναι πιο παθητικοί απ’όσο φανταζόμασταν.
Το παιχνίδι κρινόταν περισσότερο στις ατομικές προσπάθειες, αφού ήταν ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που ο τρόμος για το λάθος ελλόχευε, οι γραμμές των δύο ομάδων ήταν προσεκτικές. Παρά ήταν μάλλον. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο μόνο ένα κοντινό σουτ του Ζουράφσκι που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χαλκιάς ξεχώρισε. Από κει και πέρα το χάος.
Στην επανάληψη το ματς φάνηκε να ανοίγει και η χώροι να γίνονται πιο άπλετοι. Λογικό, αφού οι δύο ομάδες αποφάσισαν να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, έχοντας την επιθετική διάθεση να ψάξουν το γκολ. Ο Αρης έγινε πιο επιθετικός στα καρέ του Κηπουρού, ενώ η Λάρισα αναζητούσε την αντεπίθεση για να χτυπήσει τους γηπεδούχους.
Δεν είδε με… καλό μάτι την αλλαγή του ο Αμορόζο. Ο Βραζιλιάνος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του κατά την αλλαγή του με τον Ζεντίλ στο 69ο λεπτό.
Στο 56ο λεπτό η ροή του ματς άλλαξε από ένα σουτ του Κάλβο και έναν λάθος υπολογισμό του Κηπουρού. Ο Ισπανός έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς και κάπου εκεί η ΑΕΛ έγινε ακόμα πιο πιεστική στην προσπάθεια να ισοφαρίσει.Η πίεση των κυπελλούχων Ελλάδος απέδωσε καρπούς στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 84’ όταν ο Πάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στην εκπνοή του ματς οι γηπεδούχοι έπαιξαν τις τελευταίες ελπίδες τους, κυρίως με τον Ζεντίλ, για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού το άγχος είχε κυριεύσει τα πόδια των ποδοσφαιριστών.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων