2007-08 : 27η : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 2-1

27η αγωνιστική : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 2-1

30 Μαρτίου 2008

Scorers: 14' Κλέιτον, 52' Ζουράφσκι - 81' Μπούσι

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο (79 Γκίκας), Φωτάκης, Κλέιτον (73 Πάρα), Μετίν (83 Μπακαγιόκο), Ζουράφσκι.

Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κελπέκης, Αμπονσά (68 Σαμουηλίδης), Ουέλινγκτον (57 Χετεμάι), Φαβάλι, Σαρακατσάνος, Μπρίτο, Μπούσι, Μπάρκογλου, Μουράφσκι (16 Σίκοφ), Γαλανόπουλος, Βέλα.

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κ.Βλάχος (Γρεβενών), Ι.Σταματόγλου (Καβάλας)
4ος: Γ.Καστανίδης (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.632

Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε η Λάρισα επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τους «βυσσινί» να συνεχίζουν στο -2 από τον 5ο Αστέρα Τρίπολης. Από ένα γκολ και μία ασίστ οι Ζουράφσκι, Κλέιτον, μπορούσε καλύτερα στο πρώτο μέρος η ομάδα του Κατσαβάκη. Ο Μπούσι μείωσε στο 81′ με πέναλτι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε για τους φιλοξενούμενους που ψάχνουν ένα «θαύμα» στο φινάλε.
Όπως και στον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Γιώργος Δώνης έβαλε τον Κατσιαρό σε θέση κεντρικού αμυντικού, δίπλα στον Νταμπίζα. Στη μία θέση που κρίνονταν ανάμεσα σε Πάρα και Σαρμπιέντο ο δεύτερος βγήκε νικητής, με αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού. Mε δεδομένες τις αρκετές απουσίες που είχε η ομάδα του ο Μάκης Κατσαβάκης γύρισε τον Σαρακατσάνο στη στο αριστερό άκρο, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ελάχιστες ήταν οι αΛλαγές που έγιναν.Οι «βυσσινί» επιτέθηκαν από τα πρώτα λεπτά και στο 3′ ο Ζουράφσκι είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Τελικά αυτό έγινε στο 14′. Ο Αμπονσά έκανε λάθος πάσα ο Ζουράφσκι έκλεψε και με κάθετη μπαλιά στον Κλέιτον τον βοήθησε να φθάσει τετ α τετ με τον Κελπέκη και να κάνει το 1-0, σκοράροντας για 2η φορά ενάντια στην πρώην ομάδα του.
Oι παίκτες του Κατσαβάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο στο 16′ ο Μουράφσκι άλλαξε τα πλάνα του Σερραίου, αφού τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Σίκοφ. Στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι «ακούμπησαν» το γκολ, αλλά η κεφαλιά «ψαράκι» του Μπάρκογλου βρήκε στο δοκάρι του Κηπουρού.
Οργανώντας περισσότερο τη μεσαία τους γραμμή οι Πόντιοι πίεσαν για την ισοφάριση και παρά το ότι έφθαναν στην αντίπαλη περιοχή δεν είχαν καλά τελειώματα. Παράλληλα στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων οι Ζουράφσκι, Μετίν ήταν επικίνδυνοι, χάνοντας ευκαιρίες για το 2-0.
Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 43′ ο Κελπέκης έδιωξε το σουτ του Μπούσι, ενώ στην εκπνοή ξεδιπλώθηκε εξαιρετική αντεπίθεση, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Ουέλινγκτον δεν έκανε καλή κεφαλιά, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.
Oι γηπεδούχοι ουσιαστικά «τελείωσαν» τον αγώνα στο 52′. Έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Κλέιτον βρέθηκε αριστέρα μέσα στην περιοχή και με παράλληλη σέντρα του έδωσε γκολ…στο πιάτο, το οποίο ο Πολωνός δεν έχασε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
O ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να μπει στον αγώνα και τον βρήκε λίγο αργά. Στο 81′ ο Χετεμάι (είχε περάσει στο 57′ αντί του Ουέλινγκτον) σούταρε, ο Κηπουρός έχασε την μπάλα και ο επερχόμενος Μπούσι κέρδισε πέναλτι. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων μείωσε σε 2-1 και όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε σε ένα δραματικό φινάλε.
Στο 84′ ο Δώνης πέρασε τον Μπακαγιόκο στον αγώνα, με τον Αφρικανό να επανέρχεται στα γήπεδα έπειτα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 09/03. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 87′ έχασαν την ύστατη ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα, όταν το σουτ του Χετεμάι κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κηπουρού.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων