2007-08 : 28η : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-1

28η αγωνιστική : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-1

6 Απριλίου 2008

Scorers: 51' Σίσιτς, 90' Μήτρογλου - 41' Μετίν

Αποβολές: 58' Πάντος (2η κίτρινη) – 24' Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)

Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Μπελούτσι (82΄ Μήτρογλου), Λεντέσμα (46΄ Σίσιτς), Πάντος.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Νταμπίζας, Κλέιτον, Τουμέρ Μετίν (55΄ Μπακαγιόκο), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Φέρστερ, Μπαχράμης (66΄ Πάρα), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (55΄ Κυριακίδης)

Διαιτητής: Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας)
Επόπτες: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ίτσκος (Σερρών)
4ος: Μ.Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Θεατές: ~30.000


Με την συνηθισμένη ενδεκάδα και με σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση μετατρέπεται σε 4-3-3, παρέταξε την ομάδα του ο Χοσέ Σεγκούρα. Συκγκεκριμένα ο Νικοπολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Άντζας και Ζεβλάκοβ, αριστερά ήταν ο Λεονάρντο, δεξιά ο Πάντος, αμυντικά χαφ ήταν οι Λεντέσμα και Στολτίδης, πιο μπροστά ο Μπελούτσι, αριστερά ο Τζόρτζεβιτς, στην δεξιά πτέρυγα ο Γκαλέτι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τους Θεσσαλούς με σύστημα 4-4-1-1. Την εστία της ΑΕΛ υπερασπίστηκε ο Κηπουρός, στο κέντρο της άμυνας ήταν Νταμπίζας και Φέρστερ, δεξιά ο Μπαχράμης, αριστερά ο Κατσιαρός, στην τετράδα του κέντρου βρισκόντουσαν οι Ιγκλέσιας, Μετίν, Σαρμιέντο, Φωτάκης, πίσω από τον επιθετικό σε ελεύθερο ρόλο ο Κλέιτον, ενώ στην κορυφή ήταν ο Ζουράφσκι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος των παικτών του για την συνέχεια. Οι ερυθρόλευκο έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό όταν ο Γκαλέτι από πλάγια δεξιά θέση έκανε το σουτ, όμως ο Κηπουρός κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (2′) οι παίκτες του Χοσέ Σεγκούρα απείλησαν για δεύτερη φορά την εστία της ΑΕΛ, όταν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Λεονάρντο πόυ έκανε την σέντρα, ο Κοβάτσεβιτς σούταρε, όμως ο Ιγκλέσιας έδιωξε την μπάλα.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός και στο 3ο λεπτό ήταν σειρά της ΑΕΛ να κάνει αισθητή την παρουσία της, όταν ο Σαρμιέντο μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, με τον Νικοπολίδη όμως να μπλοκάρει την μπάλα.
Τρία λεπτά αργότερα (6′) οι Θεσσαλοί έχασαν άλλη μια ευκαιρία αυτή την φορά από στημένη φάση, όταν ο Φωτάκης εκτέλεσε ωραία ένα φάολυ λίγο έξω από την περιοχή και αναγκασε τον Νικοπολίδη να διώξει με υπερένταση.
Στο 19′ ο Κλέιτον έκανε ότι τρομερή ατομική ενέργεια πέρασε 3 παίκτες του Ολυμπιακού, πάσαρε εξαιρετικά για τον Ζουράφσκι που αφύλαχτος ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή, όμως ο Νικοπολίδης πρόλαβε να βγει και να του κάνει φάουλ το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης.
Ένα λεπτό αργότερα (20′) ο Μετίν εκτέλεσε άλλο ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως αυτή την φορά ο Νικοπολίδης κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.
Το δίλεπτο 26′-28′ ήταν μοιραίο για την Λάρισα και συγκεκριμένα για τον Ιγκλέσιας καθώς ο άσος των Θεσσαλών δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και ανάγκασε την ομάδα του να παίξει για τον υπόλοιπο αγώνα με 10 παίκτες. Συγκεκριμένα στο 26′ ο Ιγκλέσιας έσπρωξε τον Τζόρτζεβιτς και αντίκρυσε την πρώτη κίτρινη κάρτα ενώ στο 28′ ο Αργεντίνος μέσος ανέτρεψε τον Μπελούτσι λίγο έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε από τον αγώνα.
Στο 29′ οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κηπουρού και στην συνέχεια πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα (31′) το δοκάρι ήταν και πάλι σύμμαχος της Λάρισας όταν στην αντεπίθεση ο Γκαλέτι μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των Θεσσαλών.
Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει για τα καλά στροφές και στο 32′ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Άντζας που είχε προωθηθεί έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Η πίεση των παίκτών του Χοσέ Σεγκούρα συνεχίστηκε και στο 33′ ο Λεντέσμα έκανε ένα καλό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κηπουρού.
Στο 35′ ο Μπελούτσι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Γκαλέτι κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε στόχο.
Και ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να πετύχουν ένα γκολ, η Λάρισα αιφνιδίασε τους πάντες καθώς άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό τέρμα του Μετίν που προήλθε από δύο πάσες. Συγκεκριμένα στο 41′ ύστερα απο βολέ του Κηπουρού ο Ζουράφσκι έκανε κεφαλιά πάσα, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού που πιάστηκε στον ύπνο, έκανε απευθείας ένα σουτ κεραυνό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, «παγώνοντας» το «Καραϊσκάκη».
Οι παίκτες του Χοσέ Σεγκούρα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν πριν την λήξη του ημιχρόνου όμως στο 45′ το σουτ του Γκαλέτι από δεξιά πλάγια θέση, ύστερα από πάσα του Πάντου, δεν βρήκε στόχο.
Στην επανάληψη ο τεχνικός των Πειραιτών πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σίσιτς στην θέση του Λεντέσμα ρισκάροντας και τελικά τα κατάφερε καθώς στο 51′ ο Σλοβένος μέσος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 50ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά και διεκδίκηση κεφαλιάς του Κοβάτσεβιτς με δύο αμυντικούς της ΑΕΛ, ο Σίσιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε μια προσποίηση και σούταρε άψογα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.
Στο 58ο λεπτό ο Τάσος Πάντος αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα όταν ανέτρεψε τον Κλέιτον και απο κεί και πέρα οι δύο ομάδες αγωνιζόντουσαν με 10 παίκτες.
Τρία λεπτά αργότερα (61′) οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν σημαντική ευκαιρία να πάροτυν προβάδισμα στο σκορ, όταν ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι από τα δεξιά, ο Λεονάρντο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως η προσπάθεια του να κάνει το κοντρόλ έκανε εύκολο το έργο του Κηπουρού που μπλόκαρε την μπάλα.
Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη γινόντουσαν όλο και πιο απειλητικοί και στο 77′ ο Μπακαγιόκο έχασε μια σημαντική ευκαιρία, όταν ύστερα από πάσα του Σαρμιέντο ο Ιβοριανός βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη, δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Στο 82′ ο Κλέιτον βρήκε χώρο και έκανε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (83′) ο Σίσιτς έκανε συρτή σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Κηπουρός έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα, προτού ο Κοβάτσεβιτς γίνει επικίνδυνος.
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (85′) η ΑΕΛ έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία να φύγει από τον Πειραιά με το τρίποντο της νίκης, όταν στην αντεπίθεση ο Κλέιτον πάσαρε στο Φωτάκη εκείνος τροφοδότησε τον αφύλαχτο Κλέιτον που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Μπορεί η Λάρισα να έδειχνε στα τελευταία λεπτά πως μπορεί να πάρει την νίκη, όμως ο Μήτρογλου, 8 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα (90′) πήρε το όπλο του ο Μήτρογλου και σε ρόλο λυτρωτή κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Συγκεκριμένα ο Σίσιτς με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Λεονάρντο εκείνος έκανε συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο 20χρονος Έλληνας επιθετικός πήρε καλύτερη θέση από τον Φέρστερ, δείχνοντας την κλάση του και από κοντινή απόσταση έκανε άψογο πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας φωτιά στο Φαληρικό στάδιο.
Η ΑΕΛ δεν κατάφερε, ούτε πρόλαβε να αντιδράσει και οι ερυθρόλευκοι πήραν μια τεράστιας σημασίας νίκη που δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος τους διατηρεί στην κορυφή.

Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης
«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέραμε το αποτέλεσμα του Αστέρα Τρίπολης χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη στο Καραϊσκακή. Το προσπαθήσαμε μέχρι το 90′ είχαμε πολλές φάσεις να προηγηθούμε και δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο σημείο που θα σταθώ είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο αν η Λάρισα είχε την αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει το πρωτάθλημα πολύ εύκολα. Όλος ο κόσμος είδε ποια ομάδα ήταν καλύτερη. Πρώτα βάζω την αναποτελεσματικότητα την δικιά μας και μετά τη συμπεριφορά των διαιτητών. Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση και μιλάω για τη δική μου ομάδα».

Καλαντζής:
«Αν η ομάδα μας έπαιζε με 11 δεν ξέρω αν το θα το κέρδιζε, αλλά σίγουρα δεν θα το χάναμε. Πλέον η 5η θέση δεν εξαρτάται από μας, αλλά από άλλα αποτελέσματα».


Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ

Χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης» όλα ήταν άριστα. Ο διαιτητής άριστος, οι βοηθοί το ίδιο και ο παρατηρητής ακόμη καλύτερος. Συγχαρητήρια κε παρατηρητά και εις ανώτερα. Το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα δεν αλλοιώθηκε. Ας είμαστε όλοι υπερήφανοι. Το ποδόσφαιρο το πηγαίνετε μπροστά…
Τα λόγια στέρεψαν. Το ίδιο και η διάθεση και η ελπίδα μας. Προφανώς δεν έχουμε θέση σε αυτόν τον χώρο. Έλεος πια. Ποιον κοροϊδεύουμε; (7,9 – 8,2 – 8,5)





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων