2012-13 : 27η : Εθνικός Γαζώρου - ΑΕΛ 0-0

27η αγωνιστική : Εθνικός Γαζώρου - ΑΕΛ 0-0 

13 Μαρτίου 2013 

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης):Βαλσαμάκης, Χαρίτιδης (67'Μαχαιρούδης), Σ. Κωνσταντινίδης (53'Διαμαντίδης), Νύρλας, Β. Κωνσταντινίδης (61'Γαϊδαρτζής), Κοσμίδης, Σαββίδης, Κατσαβάκης, Μερεσιώτης, Γεωργιάδης, Καπίας.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Δημόπουλος (70'Αλεξάντροβιτς), Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Ζεκίνια (57'Δεινόπαπας), Τσίγκας (46'Σ. Τσίγκας), Χασομέρης, Μπλέντι. 

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) 
Επόπτες: Αστέριος Πατσιάς (Μακεδονίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας) 
4ος: Νικόλαος Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών  

Το ξεκίνημα του αγώνα λίγο έλειψε να φέρει ψυχρολουσία για την ΑΕΛ καθώς από λάθος του Σέρεμετ ο Χαριτίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Από τη φάση αυτή και μετά η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά απειλούσε μόνο από «στημένα» του Νεμπεγλέρα που όμως δεν εκμεταλλεύονταν οι αποδέκτες. 
Αυτή η εικόνα διατηρήθηκε για το πρώτο τέταρτο γιατί μετά η ΑΕΛ αν και με κατοχή της μπάλας δεν κέρδιζε και κόρνερ ή φάουλ. Αλλά όταν στο 27’ το κατάφερε, απέκρουσε εκπληκτικά ο Βαλσαμάκης. Η πίεση έγινε έντονη μεταξύ 34’-36’ με τρία διαδοχικά κόρνερ που πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. 
Και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο αφού δεν συνέβη στη συνέχεια τίποτα το ιδιαίτερο. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ, κυρίως να εκμεταλλευτεί τα φάουλ και κόρνερ που κέρδισε. 
Η λαρισινή ομάδα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάλι από μια εκτέλεση φάουλ έφθασε κοντά στο γκολ με τον Σκόνδρα αλλά στη συνέχεια έπρεπε να περάσει αρκετός χρόνος για να δημιουργήσει νέα ευκαιρία με τον Μπλέντι. Στο διάστημα αυτό ο Καβακάς έβαλε επιθετικούς όπως τον Κρητικό και τον Δεινόπαπα ενώ στη συνέχεια (71’) ρίσκαρε περισσότερο βγάζοντας τον Δημόπουλο και βάζοντας τον Αλεξάντροβιτς (ο Μπλέντι πήγε αριστερό μπακ) ενώ έδωσε εντολή τα δύο μπακ (Παπαγεωργίου και Μπλέντι) να παίξουν ψηλά. 
Και λίγο έλειψε η ομάδα της ΑΕΛ να πάθει τη ζημιά όταν από την ίδια θέση και μόνοι απέναντι στον Σέρεμετ αστόχησαν διαδοχικά ο Μερεσιώτης και ο Νύρλος (απέκρουσε τελευταία στιγμή ο Δεινόπαπας σαν σέντερ μπακ). Το ίδιο πήγε να συμβεί και στο 88’ με τον Γαϊδαρτζή αλλά από κει και πέρα και μέχρι το 93’ (σε αυτό το λεπτό τελείωσε το παιχνίδι) οι «βυσσινί» έκαναν την ύστατη προσπάθεια να πιέσουν για τη νίκη αλλά δεν το κατάφεραν. 
Τελικά η ΑΕΛ πήρε μια ισοπαλία και μάλλον με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν είναι δίκαιη.

Δηλώσεις

Καβακάς:
«Για ακόμη μία αγωνιστική ήμασταν θεατές στο ίδιο έργο. Είδαμε μια ομάδα να προσπαθεί να παίξει, να κάνει τέσσερις ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να πετύχει γκολ και από δικά της ατομικά λάθη να κινδυνεύει κιόλας. Επειδή έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες, σε όλους μας έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια δύσκολη καμπή για το πρωτάθλημα γιατί από εδώ και πέρα τα παιχνίδια, φαίνεται ότι αρχίζουν και καίνε. Θα πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία για να τα διαχειριστούμε. Το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή - βλέπω για δεύτερο παιχνίδι - είναι ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε για 90 λεπτά το παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Υπάρχει η δικαιολογία των συνεχόμενων παιχνιδιών κι αυτή τη στιγμή θα πρέπει τα παιδιά που μπαίνουν να μας δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Κακές εκτιμήσεις όσον αφορά στην εκτέλεση μάς φέρνουν για άλλη μια αγωνιστική να μην έχουμε σκοράρει». 
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο προπονητής των «βυσσινί», ανέφερε τα εξής: 
-Με τον Ολυμπιακό Βόλου η ομάδα ήταν κακή, με τον Παναιτωλικό καλή, σήμερα κάτι ενδιάμεσο. Πού το αποδίδετε αυτό; 
«Θεωρώ ότι στα παιχνίδια όλα που έχουμε παίξει, με τον Βόλο ήμασταν κακοί. Σήμερα δεν ήμασταν κακοί. Πόσες ευκαιρίες πρέπει να κάνει μια ομάδα για να πετύχει ένα γκολ; Δεν έχει σημασία αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι. Μείναμε στο μηδέν για άλλο ένα παιχνίδι και δείχνει ότι δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε τα παιχνίδια για 90 λεπτά. Δεν είναι τυχαίο για δεύτερο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο να καθόμαστε. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο; Εγώ βλέπω κούραση... Εγώ αυτό βλέπω ότι δεν αντέχουμε να παίξουμε 90 λεπτά στον ίδιο ρυθμό». -Στο πρώτο ημίχρονο ποιες ήταν οι μεγάλες φάσεις της ΑΕΛ; «Μεγάλες φάσεις ήταν μια του Τσίγκα, μια του Νεμπεγλέρα, την ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Σκόνδρα και το σουτ του Μπλέντι». -Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε όλο αυτό; Υπάρχει κάτι; «Δεν υπάρχει τίποτα! Όχι δεν υπάρχει, τι να υπάρξει; Ξεκούραση...»
-Την προηγούμενη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό είδαμε να χρησιμοποιείται ο Λιαπάκης, ενώ σήμερα δεν τον είδαμε να μπαίνει καθόλου. Ένας παίκτης που έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία στη μεσαία γραμμή... 
«Το πρόβλημά μας δεν είναι εκεί. Το πρόβλημά μας είναι ότι φτάνουμε σωστά με την μπάλα στα 16 μέτρα κι εκεί δεν μπορούμε να την κρατήσουμε, δεν μπορούμε να έχουμε μια καλή κίνηση, μια τελική προσπάθεια... Μας λείπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχουμε σαν ομάδα και για αυτό είπα ότι θα πρέπει να βρεθούμε προ των ευθυνών μας όλοι. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που υστερούν σε απόδοση και είναι εμφανές. Το βλέπουμε όλοι. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε και κάτι άλλο... Είναι περιορισμένες οι λύσεις μας». 
-Δεν είπατε κάτι για την αντίπαλη ομάδα, που νομίζω ότι η τακτική της βοήθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο... 
«Εμείς ξέραμε ότι ο Γάζωρος είναι μια πειθαρχημένη ομάδα. Θεωρώ ότι απειληθήκαμε από δικές μας κακές εκτιμήσεις κι όχι από δημιουργία-συνεργασία της αντίπαλης ομάδας. Είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ακόμα κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ, μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπω εγώ με τη δική μου ομάδα είναι ότι σε όλα τα παιχνίδια έχει την πρωτοβουλία, σε όλα τα παιχνίδια θα δημιουργήσει 3-4 ευκαιρίες - σε άλλα και περισσότερες - και δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ... Αυτό βλέπω. Μοιραία χάνουμε και τους πόντους. Γι’ αυτό θα πρέπει να έρθουν σε καλύτερο επίπεδο κάποια παιδιά από τα οποία περιμένουμε βοήθειες. Εκεί πονάμε αυτή τη στιγμή. Ο Ζεκίνια δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε περισσότερα πράγματα κι από άλλα παιδιά όχι μόνο απ’ τον Ζεκίνια».

Αλεξάντροβιτς:
«Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ξέραμε πως τελευταία δεν παίρνει καλά αποτελέσματα και ήρθαμε βέβαια για να κερδίσουμε. Κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό αλλά μας έλειψε το γκολ, η τελευταία πάσα για να βάλουμε το γκολ για να μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί στο παιχνίδι μας. Όσο περνούσαν τα λεπτά βγήκε και η κούραση κι από δικά μας λάθη δημιούργησε ο Γάζωρος 2-3 ευκαιρίες που ευτυχώς δεν έγιναν γκολ. Εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία, γιατί αν είσαι σε μια ομάδα όπως ΑΕΛ δεν μπορείς να θες οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη σε κάθε αγώνα. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά. Συνεχίζουμε...».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων