2012-13 : 36η : Ηρακλής - ΑΕΛ 1-0

36η αγωνιστική : Ηρακλής - ΑΕΛ 1-0 

24 Απριλίου 2013 

Scorer: 14' (πέν.) Κιρόφσκι 

Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Λόπεθ, Νατσούρας, Σαββίδης, Γ. Παληγεώργος, Ουκάρ (80' Ισαάκ), Φερνάντεζ, Σιατραβάνης (57' Στεφανίδης), Γεωργίου (88' Βουτσιάς), Κιρόφσκι.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Ραπτάκης (59' Αλεξάντροβιτς), Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης, Πόνσε, Τ. Κρητικός (46' Δεινόπαπας), Ζεκίνια (68' Σ. Κρητικός), Χασομέρης. 

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) 
Επόπτες: Εμμανουήλ Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) 
4ος: Απόστολος Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
Παρατηρητής: Ηλίας Φίτσας (Πρέβεζας)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο  

Ο Ηρακλής από την αρχή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η πρώτη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ από λάθος του Χουάντερσον που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Χασομέρης. Τελικά στο 13’ με ένα «δώρο» Πάσχα (πού το θυμηθήκαμε μετά τη κατάργησή του σε μεγάλη μερίδα πολιτών...) από τον Παγώνη στον Σιατραβάνη, ο Κιρόφσκι κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε ο ίδιος σε τέρμα. Από κει και πέρα η ΑΕΛ μπήκε στο παιχνίδι, κέρδισε την εδαφική υπεροχή πίεσε αρκετά αναγκάζοντας τους αντιπάλους να παίζουν από το μισό γήπεδο και κάτω, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ευκαιρία μέσα στη μεγάλη περιοχή με εξαίρεση κάποια κόρνερ που κέρδισε. Καλύτερη ευκαιρία ήταν μια λάθος εκτίμηση του Γ. Παληγεώργου που θα σημείωνε αυτογκολ. Το πρώτο ημίχρονο είχε κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά λάθη των δύο ομάδων, κυρίως στις αμυντικές γραμμές που ο Ηρακλής τα εκμεταλλεύτηκε κερδίζοντας ένα πέναλτι (μετέτρεψε σε τέρμα ο Κιρόφσκι) ενώ αντίθετα η ΑΕΛ όχι, με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προηγείται με 1-0. Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Καβακάς «φρέσκαρε» την επίθεση βάζοντας στον αγώνα τον Δεινόπαπα αντί του Κρητικού Τ. και στη συνέχεια βλέποντας να έχει κατοχή αλλά όχι αποτελεσματικότητα πέρασε και τον Αλεξάντροβιτς αντί του Ραπτάκη πηγαίνοντας τον Λιαπάκη στα σέντερ μπακ κάνοντας το σύστημα 4-3-3, παίζοντας με ένα αμυντικό χαφ, τον Νεμπεγλέρα. Και στο 62’ λίγο έλειψε να δικαιωθεί άμεσα όταν ο Αλεξάντροβιτς αστόχησε από κοντά. Σαν να μην έφθανε αυτό ο Ηρακλής σχεδόν στην αμέσως επόμενη φάση έφθασε κοντά στο γκολ με τον Ουκάρ ενώ ο Καβακάς κάνει ακόμα μια «επιθετική» αλλαγή βάζοντας τον Στ. Κρητικό αντί του Ζεκίνια που πήγε αμέσως στην κορυφή της επίθεσης. Και στο 79’ η ΑΕΛ χάνει μια διπλή μεγάλη ευκαιρία με Δεινόπαπα και Στ. Κρητικό αλλά ο Χουάντερσον αναδεικνύεται μεγάλος νικητής. Εκεί τελείωσε και το παιχνίδι καθώς στη συνέχεια η ΑΕΛ δεν είχε δυνάμεις και ο Ηρακλής άρχισε να γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρει κάτι σημαντικό. Το τελικό 1-0 αδικεί την ΑΕΛ αλλά ευνοεί τον Ηρακλή βαθμολογικά που ανέβηκε στην 5η θέση.

Τριάντα άτομα δήλωσε στην κατάσταση εισόδου η ΠΑΕ ΑΕΛ που μπήκαν οργανωμένα μέσα στο γήπεδο αλλά δέχθηκαν επίθεση από φιλάθλους του Ηρακλή με αποτέλεσμα οι μισοί να φύγουν και να μείνουν διασκορπισμένοι οι άλλοι μισοί που έβλεπαν τον αγώνα μεμονωμένα σε σημεία του γηπέδου εντελώς απομονωμένα.

Δηλώσεις

Καβακάς:
 «Ο εγωισμός είναι ένα πράγμα που δεν διδάσκεται. Σήμερα (σ.σ. χθες) χάσαμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Παίζαμε μόνοι μας. Πρέπει να βρούμε τα κουράγια για να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια. Όσοι μείνουμε στην ομάδα για ένα ή δύο μήνες, έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε κάτι και να παλέψουμε με αξιοπρέπεια». 
-Το 6 στα 6 φτάνει; 
«Είναι πολύ δύσκολο. Με τους υπολογισμούς και τα κομπιουτεράκια δεν αρκεί. Τις νίκες τις πετυχαίνουν οι ποδοσφαιριστές. Αν έχουμε εγωισμό αυτό θα φανεί την Κυριακή αν η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει». 
-Πώς μπορεί να διορθωθεί; 
«Στο ένα μέτρο χάνει την μπάλα. Τι να διορθώσει. Αγανάκτηση. Εκεί που φτάνει η μπάλα τίποτα δεν μπορεί να κάνει ένας προπονητής. Το αποτέλεσμα και η ουσία μετράει για εμένα». 
-Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε ότι γίνονται πολλά λάθη στην άμυνα. Τι ακριβώς φταίει; 
«Πληρώνουμε τα ατομικά μας λάθη. Έγινε ένα παιδικό λάθος. Η μπάλα ταξίδευε από τα 35 μέτρα και ολοκληρώσαμε το έγκλημα. Ό,τι λάθος κάνουμε το πληρώνουμε». 
-Φαίνεστε απογοητευμένος; 
«Δεν είμαι απογοητευμένος, θυμωμένος είμαι γιατί δεν έχω μάθει να χάνω. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους». 
-Ήταν δίκαιη η νίκη του Ηρακλή;
«Αφού πέτυχε τους στόχους του. Και αυτοί όμως δύσκολα θα ανέβουν απευθείας. Μπορεί να ξαναβρεθούμε». 
-Η χρησιμοποίηση του Ραπτάκη; 
«Παίζανε σαν τα παιδιά. Ο Γιώτας λιποθύμησε στο ξενοδοχείο και τον τρέχαμε το βράδυ στο Διαβαλκανικό». 
-Μήπως έπρεπε να ρισκάρετε νωρίτερα; 
«Πότε να ρισκάρουμε; Στο 59’ κάναμε την πρώτη αλλαγή. Μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες. Η ομάδα έχασε 4 τετ-α-τετ και είχε 80-20% κατοχή. 
-Ο Τσίγγας γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε; 
«Ο Τσίγγας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όταν παίζει ο Θανάσης τον κράζετε, όταν δεν παίζει ρωτάτε γιατί δεν παίζει».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων