2012-13 : 33η : ΑΕΛ - Ηρακλής Ψαχνών 1-0

33η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ηρακλής Ψαχνών 1-0

10 Απριλίου 2013

Scorer: 40' Αλεξάντροβιτς

Αποβολή: 32' Ντελέκος (κόκκινη)

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Γιώτας, Νεμπεγλέρας, Πόνσε (75' Τσιάρας) Αλεξάντροβιτς (84' Δεινόπαπας ) Αναστασιος Κρητικός, Μπλέντι, Στέλιος Κρητικός.

Ηρακλής Ψαχνών (Νίκος Παντέλης): Τόλιος, Ζουλιώτης, Πλάτανος, Ρεπετσάς, Λαμπρόπουλος, Ντελέκος, Μπακομήτρος, Γέσιτς, Βανγκελί (69' Πούλγκα) Μπαράνγκος (38' Μήτσης), Χαϊκάλης (81' Σεοταχούλ).

Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης (Θράκης)
Επόπτες: Μιχάηλ Χαρίτσης (Θράκης), Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης) 
4ος: Χαράλαμπος Σελεμίδης (Πέλλας)
Παρατηρητής: Κων/νος Τσιπογιάννης (Ημαθίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 2054

Οι παίκτες του Καβακά γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων που ήταν ευνοϊκά γι’ αυτούς για τη μάχη της ανόδου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με το επιθετικό πνεύμα που είχε η ομάδα «σφυροκοπούσε» διαρκώς την αντίπαλη άμυνα είτε μέσα από τη μεγάλη περιοχή είτε έξω αλλά η αστοχία των παικτών των «βυσσινί» ήταν μεγάλη, ενώ σε πολύ καλή μέρα ήταν και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Τόλιος. Στο 32’ η ΑΕΛ βρέθηκε και με αριθμητικό πλεονέκτημα όταν ο Ντελέκος του Ηρακλή Ψαχνών χωρίς λόγο έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Νεμπεγλέρα όταν η μπάλα παιζόταν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ. Δίκαια ο διαιτητής Τοπούζης του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Και στο 39’ ο Αλεξάντροβιτς με ένα εκπληκτικό σουτ κάνει το 1-0 και δίνει τέλος στο άγχος των φιλάθλων της λαρισινής ομάδας. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό παρά την αριθμητική υπεροχή της. Φάνηκε κουρασμένη με παίκτες διαρκώς να παθαίνουν κράμπες και παρά τις αλλαγές του Καβακά δεν φαινόταν να αλλάζει κάτι απλά η ομάδα να προσπαθεί να κρατήσει το πολύτιμο 1-0. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι πήγαν να πιέσουν αλλά έδειχναν ανίκανοι να φθάσουν μέχρι τη μεγάλη περιοχή των «βυσσινί». Γενικά η ΑΕΛ πήρε μια δίκαιη νίκη με βάση κυρίως την εικόνα του πρώτου μέρους και τη βάζει για τα καλά στη μάχη της ανόδου.

Δηλώσεις

Καβακάς:
«Παίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο για μας ήταν καθοριστικό, διότι αν δεν κερδίζαμε, θα απομακρυνόμασταν πάρα πολύ από τον στόχο που έχουμε θέσει. Κερδίσαμε το παιχνίδι, ήμασταν καλοί, κερδίσαμε δίκαια, θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν κατάλληλα και καλύτερα διότι για μας όλα τα ματς θα είναι πολύ σημαντικά, μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και για την καλή εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού». Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ο κόουτς των «βυσσινί» επισήμανε τα εξής: 
-Ποιος είναι ο στόχος; 
«Να βγούμε απευθείας. Από εκεί και πέρα θα δείξει αν τα καταφέρουμε. Ξέρουμε, βέβαια, ότι είναι δύσκολο. Με την επάνοδο κάποιων παιδιών, ευελπιστούμε ότι θα λυθούν και τα χέρια μας. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και στόχος μας είναι να αλλάξουμε κατηγορία». 
-Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια ΑΕΛ αρκετά νωχελική παρά το γεγονός της αριθμητικής της υπεροχής και ότι ήταν μπροστά στο σκορ. Πού οφείλεται αυτό; 
«Εγώ είδα κούραση στην ομάδα. Δε ξέρω εσείς τι είδατε. Έχουν παίξει πολλά ματς οι παίκτες και είναι κουρασμένοι». 
-Μήπως έγινε συντήρηση ενόψει Απόλλωνα; 
«Όχι. Ήταν θέμα κούρασης». 
-Είδαμε σήμερα την ΑΕΛ να παίζει με ένα αμυντικό χαφ. Θα συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια; 
«Εσείς το είδατε. Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει έτσι. Η ομάδα έπαιζε με 1 αμυντικό χαφ από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε δύο επιθετικούς μέσους, τον Μπλέντι και τον Πόνσε. Ήταν εξαρχής ένα καθαρό 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Η διαφορά στο σχηματισμό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών όπως είναι οι Μπλέντι και Πόνσε που είναι επιθετικογενείς. Ένα σχήμα μπορεί να γίνει 4-1-4-1 φουλ επιθετικό και φουλ αμυντικό, αναλόγως των χαρακτηριστικών των παικτών. Π.χ. αν έπαιζαν ο Νεμπεγλέρας, ο Πότσι και ο Τσιάρας, θα λέγαμε ότι έχουμε το ίδιο σχήμα, αλλά φουλ αμυντικό. Θέλαμε να δώσουμε επιθετικότητα στο παιχνίδι μας. Στο πρώτο μέρος ήμασταν επιθετικοί, στο δεύτερο μας βγήκε η κούραση. Ίσως για εμάς να υπάρχει λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλες ομάδες». 
-Ενόψει Απόλλωνα περιμένουμε κάποια επιστροφή παίκτη; 
«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τον Χασομέρη μαζί μας. Οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουν». 
-Με δεδομένη την κούραση ίσως θα μπορούσατε να είχατε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές; 
«Όταν πάει κάτι καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πράγματα. Όταν μου ζήτησαν οι παίκτες αλλαγή, τότε τις έκανα. Εξάλλου δεν έχουμε και πολλές λύσεις από πίσω. Ο Ζεκίνια ήταν ανέτοιμος, το ίδιο και ο Ραπτάκης. Είχαμε μόνο τον Δεινόπαπα και τον Τσίγκα για την επιθετική γραμμή». 
-Ο Τάσος Κρητικός έβγαλε όλο το ματς όπως και στον Εργοτέλη,με ένα ποδοσφαιρικό θράσος υψηλού επιπέδου. Πώς τον είδατε σήμερα; 
«Ο Τάσος είναι ένα παιδί που έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει σήμερα το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μια ταχυδύναμη φοβερή με ή χωρίς την μπάλα. Είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να δουλέψει πάνω στην ομάδα και σίγουρα θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Τα μυαλά του βέβαια να μην πάρουν αέρα. Σήμερα δεν ήταν όπως τον περίμενα και είχε αναλαμπές στο παιχνίδι του. Είχε και καλές και κακές επιλογές. Αξίζει να προσεχθεί και μακάρι να κάνει καριέρα». 
-Θα δούμε και άλλα παιδιά στο μέλλον να παίρνουν ανάλογες ευκαιρίες; 
«Στη συγκεκριμένη ομάδα το στοιχείο του πρωταγωνιστή θα πρέπει να το συνδυάσουμε με τη δουλειά που γίνεται στη δεύτερη ομάδα. Δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει μεθοδικά. Θεωρώ ότι του χρόνου καλώς εχόντων των πραγμάτων, δύο-τρία παιδιά σίγουρα θα είναι μαζί μας στην προετοιμασία». 
-Ένα σχόλιο για τον προσεχή αντίπαλο; 
«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που δικαιότατα βρίσκεται στην 1η θέση, έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα και πέρασε την κάμψη της. Έχει ενισχυθεί τον Δεκέμβρη με παίκτες που έχουν εμπειρία, όπως υπήρχαν και παίκτες που είναι σε καλό επίπεδο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πάμε πάντα για τη νίκη. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ό,τι βγει».
Στέλιος Κρητικός:
«Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας, κάτι που το γνωρίζαμε. Ήμασταν αποφασισμένοι και κερδίσαμε δίκαια. Από αύριο ξανά τα κεφάλια μέσα ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε και τα επόμενα ματς». 











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων