2011-12 : 19η : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-1

19η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 0-1

14 Μαρτίου 2012

Scorer: 74' Ντιόγκο

Αποβολή: 70' Γκρούμπιεσιτς (κόκκινη)

ΑΕΛ (Νίκος Κεχαγιάς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου (77' Λαζιμάν), Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός, Νεμπεγλέρας, Βενετίδης (52' Ζεκίνια), Καρανίκας, Βούζας (79' Καούνος), Μπλέντι, Γκρούμπιεσιτς. 

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γουμάγιας, Καρατζάς, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Τριανταφύλλου, Ανάκογλου (82' Σιάκκας), Κιάσσος, Γκούρτσας (46' Μπανγκουρά), Παππάς (31' Ντα Κόστα), Τάντιτς.  

ΔιαιτητήςΑναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) 
Επόπτες: Πέτρος Χριστοδούλου (Αθηνών), Γεώργιος Δανέζης (Αθηνών) 
4ος: Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας) 
Παρατηρητής: Ηλίας Φίτσας (Πρέβεζας) 

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 2.225

Επεισοδιακό ματς στο AEL FC ARENA, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό με τους γηπεδούχους να έχουν σοβαρά παράπονα από την διαιτησία (Παπαπέτρου - Αθηνών) και τον Πηλαδάκη και οπαδούς να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια την διακοπή της αναμέτρησης για 1,5 ώρα! 
Στο 46’ ο βοηθός Δανέζης έδωσε οφσάιντ (!) από πλάγιο άουτ του Κατσιαρού με τον Γκρούμπιεσιτς να βγαίνει τετ-α-τετ, ενώ στο 70’, ο διαιτητής Παπαπέτρου απέβαλε τον Σέρβο, ωστόσο δεν φαίνεται κανένα χτύπημα στον αντίπαλο τερματοφύλακα (Γουμάγια) που σωριάστηκε στο έδαφος.  
Έξαλλος ο πρόεδρος των «βυσσινί» με τις αποφάσεις του διαιτητή, έχασε την ψυχραιμία του και εισέβαλλε οργισμένος στο γήπεδο φωνάζοντας στον 4ο «αλήτες, αλήτες, αυτά δεν γίνονται πουθενά», ενώ τον ακολούθησαν οπαδοί που κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς το διαιτητικό τρίο. Μοιραία το ματς διακόπηκε με τους διαιτητές και τους βοηθούς του να φυγαδεύονται στα αποδυτήρια. Μέχρι εκείνη την ώρα οι Σερραίοι προηγούνταν 1-0 στο σκορ με το τέρμα του Ντιόγκο από το 74’.  
Μετά από 1,5 ώρα διακοπής, οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν για τα εναπομείναντα 15 λεπτά της αναμέτρησης. Σε αυτά ο Πανσερραϊκός υπερασπίστηκε το προβάδισμά του και έφυγε με ένα περιπετειώδες «διπλό» από το «AEL FC ARENA». 

Στο Φύλλο Αγώνα
Μετά από μια μικρή περιπέτεια το Φύλλο Αγώνος της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Πανσερραϊκό έφτασε στη Διοργανώτρια Αρχή και έπειτα στην ΠΑΕ ΑΕΛ. 
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Παπαπέτρου αναφέρει στο Φύλλο Αγώνος πως αρχικά γίνανε συστάσεις από τα μεγάφωνα να μην πετάει ο κόσμος αντικείμενα προς το δεύτερο βοηθό μετά από μια υπόδειξη του. Στη συνέχεια στο 76ο λεπτό ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, βρέθηκε στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε προς τον 4ο διαιτητή της αναμέτρησης, όπου και του επιτέθηκε φραστικά κατηγορώντας τον πως οι διαιτητές με τις υποδείξεις τους "τίναξαν στον αέρα" το παιχνίδι, λέγοντας του πως θα έπρεπε να ντρέπονται.
Ακολούθως ο Κώστας Πηλαδάκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε και προς τον ίδιο, ενώ εκείνη τη στιγμή άρχισαν να εισβάλλουν και φίλαθλοι από τις εξέδρες δείχνοντας να έχουν απειλητικές διαθέσεις. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να διακόψει προσωρινά τον αγώνα λόγω της εισβολής φιλάθλων.
Όπως τονίζει, ακολούθησαν διαβουλεύσεις εντός των αποδυτηρίων με τον Ταξίαρχο της Αστυνομίας, ο οποίος και εγγυήθηκε την ομαλή συνέχιση της αναμέτρησης. Έτσι, μετά από 45λεπτη διακοπή ο ίδιος και οι βοηθοί του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την ολοκλήρωση του αγώνα. Τέλος ο Τάσος Παπαπέτρου τονίζει στο Φύλλο Αγώνος πως μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης κατά τη διάρκεια της αποχώρησης τους από τον αγωνιστικό χώρο δέχθηκαν μπουκάλια από τις εξέδρες πριν εισέρθουν στη φυσούνα.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League δικαίωσε την ΑΕΛ και τον Νίκολα Γκρούμπιεσιτς για την εσφαλμένη αποβολή του ποδοσφαιριστή στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το καθοριστικό της απόφασης του διαιτητή Αναστάσιου Παπαπέτρου για την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Μάλιστα έχουμε την ακύρωση της απόφασης του διαιτητή πράγμα που σημαίνει πως η κόκκινη κάρτα δεν ισχύει καν κι έτσι ο Σέρβος θα είναι στη διάθεση του Νίκου Κεχαγιά για την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Βύζαντα στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής:
«Επίσης, από τις προσαχθείσης και επισκοπηθείσης μαγνητοταινίες (dvd) του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ την 14-3-2012, δεν προκύπτει σωματική επαφή μεταξύ των αντίπαλων ποδοσφαιριστών GRUBJESIC N. της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και ΓΟΥΜΑΓΙΑ Γ. της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, το ως άνω γεγονός όμως διέλαθε της προσοχής του διαιτητή του αγώνα, με αποτέλεσμα εσφαλμένα να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ GRUBJESIC N., επιδεικνύοντας σε αυτόν ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ για βιαιοπραγία (απώθηση με το κεφάλι) και κατόπιν αυτού πρέπει η επιβληθείσα ποινή στον ως άνω ποδοσφαιριστή να ακυρωθεί».

Επίσης οι αποφάσεις σχετικά με τα επεισόδεια που σημειώθηκαν:
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού των τριών χιλιάδων(3.000) ευρώ, για ρίψεις αντικειμένων β. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τα μεμονωμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου , γ. τη διεξαγωγή ενός (1)αγώνα κεκλεισμένων των θυρών – χωρίς θεατές για τα μεμονωμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου και δ. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ για τη συμπεριφορά του προέδρου της Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ. Ήτοι συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ. Επέβαλε στον Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2011 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, τις πειθαρχικές ποινές α.της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους επί δυο (2) μήνες και β. του χρηματικού προστίμου των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ(αγώνας της 14-3-2012 με ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ).











Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στον επεισοδιακό αγώνα για την 19η αγωνιστική κόντρα στον Πανσερραϊκό.

ΟΡΘΙΟΙΨωμάςΜπλέντι, ΚολοβέτσιοςΠαπαγεωργίουΓκρούμπιεσιτςΣωτηρίου.
ΚΑΘΙΣΤΟΙΒούζας, Νεμπεγλέρας, Καρανίκας, Βενετίδης, Κατσιαρός.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων