2012-13 : 16η : Καλλονή - ΑΕΛ 1-0

16η αγωνιστική : Καλλονή - ΑΕΛ 1-0 

13 Ιανουαρίου 2013 

Scorers: 45' Γιόνδης 

ΑΕΛ Καλλονής (Μπάμπης Τεννές): Μάππας, Μαϊστόροβιτς, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σερφά (80' Μανουσάκης), Γάλας, Λεοζίνιο (67' Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος, Σιλιγαρδάκης, Γιόνδης (58' Ντιμπαλά).

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας, Πόνσε, Χασομέρης (72' Καρανίκας), Μπλεντί (88' Δημόπουλος), Τσίγκας, Ζουρούδης (56' Ζεκίνια), Παγώνης. 

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας) 
Επόπτες: Αστέριος Πάτσιας (Μακεδονίας), Νικόλαος Περικλείδης (Μακεδονίας) 
4ος: Γεώργιος Μάστακας (Μακεδονίας) 
Παρατηρητής: Αθανάσιος Βελιώδης (Αθηνών)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Δύο ΑΕΛ αγωνίσθηκαν χθες στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης παρουσία 1000 περίπου θεατών (ανάμεσά τους και μερικοί φίλοι της ΑΕΛ που ζούνε στη Λέσβο) αλλά η μία ήταν Καλλονή (όνομα και... χάρη) και η άλλη ήταν άσχημη με αποτέλεσμα να κερδίσει η πρώτη με 1-0 (Γιόνδης 45’) και να ανέβει βαθμολογικά ενώ η δεύτερη, η λαρισινή ΑΕΛ, να υποχωρήσει στην 11η θέση και οι μόνες ελπίδες ανόδου έστω και μέσω πλέι οφ, «πηγάζουν» από το εύκολο πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια και δίνει ελπίδες για ένα καλό σερί.

Στο πρώτο μέρος γινόταν ένα δυνατό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να απειλούν δύο φορές την εστία του Σέρεμετ με τους Λεοζίνιο και Μανούσο σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να φθάσουν κοντά στην εστία του Μάππα. 
Η λαρισινή ομάδα είχε χάσει τον χώρο της μεσαίας γραμμής λόγω της υπεροπλίας της ομάδας της Μυτιλήνης, ενώ στο 45’ όταν πήγε να «πατήσει» περιοχή με μια καλή σέντρα του Μπλέντι στον Τσίγκα στην αντεπίθεση δέχθηκε γκολ όταν ο Σερφά πέρασε τον Παπαγεωργίου στο τρέξιμο, έβγαλε την μπάλα στον Γιόνδη που έκανε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και με τον Καβακά να γυρνάει στο... παραδοσιακό 4-2-3-1 βάζοντας τον Ζεκίνια (σαφώς πιο κινητικός) στη θέση του Ζουρούδη και στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Μπλέντι (μαζί με τον Τσιάρα) με τον Πόνσε να πηγαίνει στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Οι δυο τεχνικοί έκαναν αλλαγές αλλά φάσεις δεν υπήρχαν από καμία ομάδα παρά μόνο αψιμαχίες στον χώρο του κέντρου.
Ο Καβακάς μη έχοντας και πολλές λύσεις έβαλε στον αγώνα τον Καρανίκα και τον Δημόπουλο που αν και αμυντικογενείς παίκτες προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη ήττα γα το 2013 και τη δεύτερη συνεχόμενη στη Μυτιλήνη αφού έχασε και πέρυσι. 


Δηλώσεις

Τίμος Καβακάς :
«Ήρθαμε να παίξουμε σε μια έδρα γνωρίζοντας ότι θα αγωνιστούμε σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια καλή ομάδα. Στόχος μας ήταν η νίκη. Καθοριστικό, θεωρώ, ότι το σημείο στο οποίο δεχτήκαμε το γκολ, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενώ πιέζαμε για το γκολ. Είχαμε δυο ευκαιρίες από στημένα και ο αντίπαλος δύο μακρινά σουτ. Στο δεύτερο είχαμε εμείς την κατοχή της μπάλας και προσπαθήσαμε να παίξουμε με τη μπάλα κάτω. Το είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι ως ΑΕΛ πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Έχουμε δυνατότητες να ανακάμψουμε και πιστεύω ότι με πολύ δουλειά θα τα καταφέρουμε».

-Μέτρησαν οι περιορισμένες επιλογές στον πάγκο λόγω των απουσιών;
«Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Σε αυτό το γήπεδο όποιους παίκτες και να είχαμε δεν θα μπορούσαμε σε αυτό το γήπεδο να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο αντίπαλος».

-Ένα σχόλιο για την Καλλονή;
«Παρακαλώ ρωτήστε με για την ομάδα μου, την ΑΕΛ. Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για την Καλλονή»

-Παρά το γεγονός ότι επιλέξατε να παίξετε με 2 φορ, η ομάδα δεν μπόρεσε να πιέσει πολύ…
«Ξέραμε εκ των προτέρων ότι σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τη μπάλα μπροστά όπου έχουμε δυο παιδιά ικανά να την κρατήσουν. Και θα λέγαμε ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αν πετυχαίναμε γκολ στις δύο στημένες φάσεις που είχαμε. Και άλλη μία φάση ήρθε από πλαγιοκόπηση, αλλά ο Τσίγκας μόνος στο ύψος του πέναλτι δεν έκανε τη σωστή επιλογή να τελειώσει τη φάση με τη μία. Από κάποια παιδιά είμαι ευχαριστημένος, από κάποια άλλα όχι τόσο. Ως ομάδα, όμως, έχουμε δυνατότητες βελτίωσης».

-Υπάρχει χρόνος για δουλειά με δεδομένο ότι ακολουθούν συνεχόμενα παιχνίδια;
«Πρέπει να το συνδυάσουμε. Για την ΑΕΛ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Στόχος είναι πάντα η νίκη».

-Μεταγραφές θα γίνουν;
«Θα χρειαστούμε ενίσχυση σε κάποιες θέσεις, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εισηγήσεις του προκατόχου μου. Από Δευτέρα, θα τρέξουν κι αυτές οι υποθέσεις».

Ντίνο Σέρεμετ: 
«Δεν έχω να πω πολλά. Δεν χάσαμε σήμερα από την Καλλονή, αλλά από ένα κακό γήπεδο. Σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο δεν μπορείς καλά-καλά να πατήσεις, να πηδήξεις. Πώς να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο; Σήμερα χάσαμε 3 βαθμούς κι αυτό είναι που μετράει. Το σκορ δεν έχει καμία σημασία. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, 25 αγώνες ακόμα. Κάποτε ολόκληρο το πρωτάθλημα τελείωνε στους 30 και τώρα δεν έχουμε φτάσει καν στη μέση. Με μία-δύο νίκες μπορείς να φτάσεις ψηλά και πάλι. Η ΑΕΛ είναι ομάδα που πάντα παίζει για τη νίκη και έτσι πρέπει να είναι. Με πολύ δουλειά και προπόνηση πρέπει να προχωρήσει. Μόνο έτσι στο τέλος θα έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων