2012-13 : 3η : Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛ 2-0

3η αγωνιστική : Αναγέννηση Γιαννιτσών - ΑΕΛ 2-0

7 Οκτωβρίου 2012

Scorers: 74' Ιορδανίδης, 92'(πεν.) Φελίπε

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Καρπαθάκης, Σερέτης, Φελίπε (90+3' Σιδηρόπουλος), Σπαθάρας, Καρακάσογλου, Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Τσιάμης, Κυριακίδης, Ταβάρες.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας (78' Τσίγκας), Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Καρανίκας, Πόνσε (65' Μάγγος), Δεινόπαπας, Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (46' Ζουρούδης)

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)
Επόπτες: Λαφαντζής (Πιερίας), Πολυμενίδης (Σερρών)
4ος: Γκράνας (Ξάνθης)
Παρατηρητής: Νικόλαος Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών 

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι καθόλου φοβισμένα και στα πρώτα λεπτά ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να επιστρατεύσουν δυνατά μαρκαρίσματα για να περιορίσουν τους «βυσσινί» με την ανοχή του διαιτητή. Από το εικοσάλεπτο και μετά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και στο 26’ ο Σερέτης αστόχησε από κοντά να κάνει το 1-0 στην καλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή του αγώνα.   
Οι παίκτες της ΑΕΛ αρχίζουν να υποχωρούν και μέσα σε ένα τρίλεπτο τα Γιαννιτσά έχασαν δύο ευκαιρίες από κεφαλιές μέσα από τη μικρή περιοχή  ενώ λίγο αργότερα ο Σέρεμετ αποκρούει διαδοχικά σουτ των Ιορδανίδη, Φελίπε ενώ στις καθυστερήσεις αστοχεί ο Στεφανίδης. Γενικά η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος μετά το πρώτο τέταρτο κάθισε και η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν σαφώς καλύτερη και έχασε πολλές ευκαιρίες είτε από αστοχία των παικτών της είτε λόγω του πολύ καλού Σέρεμετ.     Στο δεύτερο μέρος άρχισε η μάχη της τακτικής με τον Ζιώγα να περνάει στον αγώνα τον Ζουρούδη αντί του Τσιμπάμπα, το παιχνίδι αρχίζει να ισορροπεί, η ΑΕΛ δείχνει καλύτερη εικόνα και ο Πόνσε χάνει μια καλή ευκαιρία για να απαντήσει ο Φελίπε. Ο Ζιώγας  περνάει στον αγώνα τον Μάγγο στην θέση του Πόνσε και βάζει κεντρικό χαφ τον Νεμπεγλέρα και αμυντικά τους Μάγγο και Καρανίκα. Και ξαφνικά οι γηπεδούχοι γίνονται επικίνδυνοι σε δύο διαδοχικές φάσεις με τον Στεφανίδη και δημιουργό τον Ιορδανίδη. Και αν στην  πρώτη τον σταμάτησε ο Σέρεμετ τη δεύτερη κέρδισε πέναλτι από τον Γιώτα που μετέτρεψε σε γκολ ο Ιορδανίδης (73’).    
Το 1-0 φέρνει στον αγωνιστικό χώρο τον Τσίγκα για να παίξει η ομάδα με δύο επιθετικούς (ο Μάγγος έγινε σέντερ μπακ) αλλά παρά την παρουσία περισσότερων επιθετικών η ΑΕΛ δεν κάνει ευκαιρίες παρά την κατοχή μπάλας που έχει. Και στις αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι απειλούσαν και πέτυχαν το 2-0 με τον Φελίπε στις καθυστερήσεις. Μάλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ καθώς στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ ήταν … «τρικυμία».

Τρία λεωφορεία του συνδέσμου φιλάθλων «MONSTERS» ταξίδεψαν στα Γιαννιτσά.

Παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες και το ήρεμο ξεκίνημα του αγώνα στο 17’ μια ομάδα οπαδών (δεν πιστεύουμε των Γιαννιτσών) κινήθηκαν απειλητικά προς τους τριακόσιους οπαδούς της ΑΕΛ. Οι Λαρισαίοι αντέδρασαν και άρχισε μια έντονη μάχη με πέτρες, καρεκλοπόλεμο και φωτοβολίδες με αποτέλεσμα να έχουμε διαρκείς μετακινήσεις στην εξέδρα. Μάλιστα η ένταση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν πολύ μεγάλη με οπαδούς να μπαίνουν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα για πέντε λεπτά. Στο μεταξύ δύο φορές σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα ότι οπαδοί της ΑΕΛ φώναζαν αντεθνικά συνθήματα.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων