2011-12 : 3η : ΑΕΛ - Βύζας Μεγάρων 0-0

3η αγωνιστική : ΑΕΛ - Βύζας Μεγάρων 0-0

12 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΛ (Κρίς Κόουλμαν): Σωτηρίου, Κατσιαρός, Παπαγεωργίου, Ταλ, Ααράμπ, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες (24΄ λ.τ. Σιατραβάνης), Σεσίνια (80΄ Ζεκίνια), Πλιάγκας (60΄ Τσιμπάμπα), Σαϊτιώτης.

Βύζας (Νίκος Παντέλης)Κοτταράς, Γκούμας, Αρκουμάνης, Στατάκης, Λίτσης (67΄ Ρούσσος), Σανόκο, Μωυσίδης, Ουατάρα (90΄+1΄ Ρωμαίδης), Πλάτανος, Χριστοφιλέας, Σκαφτούρος (79΄ Πέτρου). 

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)  
ΕπόπτεςΠέτρος Χριστοδούλου (Αθηνών), Μιχαήλ Δόσης (Αθηνών) 
4οςΔημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας) 
Παρατηρητής: Ναούμ Μιντιούρης (Σερρών)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 5113
Εισπράξεις: 49.874 ευρώ.

Η ΑΕΛ μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στη Β΄ Εθνική κατηγορία και όλοι περίμεναν ότι θα έδειχνε αμέσως τη δύναμή της και τις προθέσεις να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Ο πρώτος αγώνας ήταν εντός έδρας, στο πανέμορφο AEL FC ARENA, ο αντίπαλος ο Βύζαντας Μεγάρων από τους εύκολους και μάλιστα ήρθε με προπονητή μιας ημέρας τον Νίκο Παντέλη, ενώ έπαιξε και ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής στο 39΄ του Στατάκη). Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και ήρθε ισόπαλη με 0-0 παρά την πληθώρα των φάσεων που δημιούργησε (είχε και δοκάρι στο 52΄ με τον Νεμπεγλέρα) και τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. 
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο έβαλε τους αντιπάλους της στην εστία αλλά χωρίς να πετύχει τέρμα. Μετά το…σοκ των πρώτων λεπτών οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με τα μακρινά σουτ του Λίτση απείλησαν την εστία του Σωτηρίου. Και ενώ το ματς έδειχνε μια ΑΕΛ να προσπαθεί να διασπάσει δύσκολα την ομάδα του Βύζαντα (ατυχία που τραυματίστηκε ο Γκονζάλες στο 24΄ και αποχώρησε) οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με ανόητη (από πλευράς του ποδοσφαιριστή) δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στατάκη στο 39΄ για να τελειώσει το ημίχρονο με τους «βυσσινί» να έχουν αριθμητικό πλεονέκτημα, πλεονέκτημα στην κατοχή αλλά όχι στο αποτέλεσμα. Στο ξεκίνημα το δευτέρου μέρος ήταν γνωστό ότι το γήπεδο θα έγερνε με την ΑΕΛ να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 52΄ ο Νεμπεγλέρας σημάδεψε το δοκάρι και ο Πλιάγκας τον…Κοτταρά. Παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα και την είσοδο του Τσιμπάμπα στη θέση του Πλιάγκα η ΑΕΛ στη συνέχεια δεν έβρισκε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Βύζαντα. Υπήρχε ένα δίλεπτο (70΄-71΄) που η ΑΕΛ πλησίασε κοντά στο γκολ με Σαϊτιώτη-Νεμπεγλέρα και στη συνέχεια προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ που όμως αποδεικνύονταν εύκολη λεία για τον Κοτταρά. Το ίδιο μοτίβο υπήρχε μέχρι τη λήξη του αγώνα με τους παίκτες του Βύζαντα Μεγάρων να αμύνονται ηρωικά και τελικά να παίρνουν τον ανέλπιστο βαθμό της ισοπαλίας και οι ποδοσφαιριστές του Κόουλμαν να κρυώνουν τους φιλάθλους περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Το τελικό 0-0 έφερε απογοήτευση στους γηπεδούχους και ενθουσιασμό στους φιλοξενούμενους... 


Δηλώσεις

Κρίς Κόουλμαν:
«Επιθετικά δεν ήμασταν τόσο καλοί, είχαμε ένταση και εκνευρισμό ειδικά όταν φτάναμε κοντά στην εστία. Αν πετυχαίναμε ένα γκολ η επικράτηση θα ερχόταν εύκολα, ενώ όσο δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν σκοράραμε, γεμίζαμε με άγχος. Οι περισσότερες ομάδες που θα έρχονται εδώ θα προσπαθούν περισσότερο να μας σταματήσουν παρά να μας κερδίσουν. Δεν βοήθησε στο παιχνίδι η αποβολή, γιατί ο αντίπαλός μας έγινε πιο συντηρητικός στο παιχνίδι και μας δημιούργησε εκνευρισμό. Πρέπει να περιμένουμε τέτοιο στιλ παιχνιδιού, να μας χτυπήσουν και να παίζουν αμυντικά, όμως εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να δεις ένα σύστημα, όπως το 4-3-3. Το ζήτημα είναι ότι κάναμε ευκαιρίες. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το ματς, αλλά δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ήταν ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα. Η έξοδος του Γκονζάλες δεν ήταν το καλύτερο για μας, αφού ο Σιατραβάνης δεν βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο. Σε κάθε αγώνα είναι δεδομένη η πίεση γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Αν και σήμερα κερδίζαμε και μάλιστα με μεγάλο σκορ δεν θα σήμαινε ότι θα κερδίζαμε την άνοδο, υπάρχουν πολλοί βαθμοί να πάρουμε. Έχουμε μπροστά μας λοιπόν τρεις αγώνες με ομάδες που έχουν επίσης υψηλούς στόχους (Βέροια, Πιερικός, Παναχαϊκή) και μπορούμε να δείξουμε πράγματα εκεί».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων