2012-13 : 13η : ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 2-1

13η αγωνιστική : ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 2-1 

8 Δεκεμβρίου 2012 

Scorers: 37' Ζεκίνια, 68' Τσιμπάμπα - 29' Δεληζήσης 

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46' Ζουρούδης), Πόνσε (76' Καρανίκας), Χασομέρης, Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (90+1' Γιώτας). 

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου, Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Διαμαντίδης, Κατσίκης (75' Κύργιας), Καμαρά (86' Λεοντίου), Καραμαλίκης, Διαμάντης, Μανιάς.

Διαιτητής: Σπυρίδων Σέλιμος (Λακωνίας) 
Επόπτες: Χαρ. Νενεκούμης, Ανδρ. Καραγεώργος (Αργολίδας)
4ος: Ι. Καμπαξής (Ευβοίας)
Παρατηρητής: Κωνσταντίνος Φλωράκης (Φωκίδας)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 2.236 

Αν και έχανε στο ημίχρονο, η ΑΕΛ με ήρωα τον Σέρεμετ που έπιασε πέναλτι στο 90+5’ κατάφερε τελικά να νικήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1.
Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ΑΕΛ μετά από πέντε αγωνιστικές που μετρούσε τρεις ισοπαλίες και δύο απανωτές ήττες από Ψαχνά και Εργοτέλη.
Με αυτό το αποτέλεσμα το συγκρότημα του υπό… πίεση Μιχάλη Ζιώγα έφθασε τους 18 βαθμούς σε 12 αγώνες.
Οι βυσσινί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι με μία φάση ο αντίπαλος βρήκε δίχτυα.
Στο 28′ από χτύπημα φάουλ του Χιντζίδη, ο Δεληζήσης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και νίκησε τον Σέρεμετ για να «παγώσει» το AEL FC ARENA και να κάνει το 0-1.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ έπαιξε με δύο επιθετικούς και πίεσε αρκετά τον Απόλλωνα φθάνοντας στο 57’ στην ισοφάριση. Από δεξιά ο Παπαγεωργίου έκανε ωραία σέντρα και ο Ζεκίνια με κεφαλιά σημείωσε το 1-1.
Στο 68′ ήρθε το δεύτερο γκολ για την ΑΕΛ. Από δεξιά και πάλι δημιουργός ο Παπαγεωργίου έκανε τη σέντρα και ο Τσιμπάμπα με δυνατό σουτ το 2-1.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ θα έπαιρνε το τρίποντο στο 90’+ 2 ο Τσιλιγκίρης έφυγε στην κόντρα, σούταρε για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Παπαγεώργου με το χέρι. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον παίκτη της ΑΕΛ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δεληζήσης που όμως βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Σέρεμετ. Ο τερματοφύλακας των βυσσινί απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε την ισοφάριση!

Ο διαιτητής κ. Σελίμος απέβαλε από τον πάγκο της ΑΕΛ σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία τον Μίμη Τσακμακίδη και τον Μιχάλη Ζιώγα.

Περίπου 5.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο AEL FC ARENA.


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
-Για ποιο λόγο σας απέβαλε ο διαιτητής;
«Δεν γνωρίζω το λόγο και ούτε κατάλαβα. Είμαι αυθόρμητος και αυτό που κάνω βγαίνει από μέσα μου. Δε πιστεύω ότι οι αντιδράσεις μου ήταν υπερβολικές».

-Πως είδατε το σημερινό ματς;
«Περάσαμε μια εβδομάδα με μεγάλη πίεση, αλλά όταν έχεις παίξει σε αυτή την ομάδα γνωρίζεις τη σημαίνει πίεση. Και θέλω να πω και κάτι άλλο. Όχι ρε λαμόγιο μάνατζερ, όχι ρε λαμόγιο δημοσιογράφε, δε θα με φάτε από την ομάδα της καρδιάς μου. Με στηρίζει η ομάδα και ο κόσμος λαμόγιο. Δε θα με φας αρχιλαμόγιο μάνατζερ».

Σε επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων για αποκάλυψη ονομάτων ο Μιχάλης Ζιώγας δεν ενέδωσε.
-Είδαμε σήμερα δύο παίκτες τους Ζουρούδη και Πόνσε να αποδίδουν πολύ καλά. Τι άλλαξε;
«Ο Ζουρούδης και ο Πόνσε ξεκίνησαν βασικοί με τον Πανσερραϊκό. Δεν ήταν καλοί κατά τη γνώμη μου. Με την Επανομή εντός έπαιξαν άλλα παιδιά. Στα Γιαννιτσά πάλι ο Πόνσε ξεκίνησε, ο Ζουρούδης έπαιξε ένα ημίχρονο, αλλά δεν ήταν καλοί. Μετά πήραμε τον Τσίγκα ενσωματώθηκε και ο Τσιμπάμπα και είχαμε ένα θετικό σερί νικών με αποτέλεσμα ο Ζουρούδης και ο Τσίγκας να μείνουν εκτός. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Στο προηγούμενο παιχνίδι πήρα το ρίσκο να χρησιμοποιήσω κάποια νέα παιδιά. Και έχω την απορία γιατί π.χ. δε ρώτησε κανείς μετά τα Ψαχνά αν ο Δημόπουλος ήταν καλός. Ο Δημόπουλος ήρθε με οτοστόπ σήμερα από την Καρδίτσα για να δει την ομάδα. Τέτοιους παίκτες θέλουμε παίκτες, παίκτες που θα αγαπάνε την ομάδα. Και ο Πόνσε και ο Ζουρούδης ήταν καλοί σήμερα».

-Παπαϊωάννου, Δημόπουλος και Μάγγος έπαιξαν βασικοί στα Ψαχνά και σήμερα ήταν εκτός αποστολής. Γιατί συνέβη αυτό;
«Η ΑΕΛ έχει ζήσει μεγάλες στιγμές. Η στήριξη στα νέα παιδιά είναι μονόδρομος. Υπήρξε ένα μεγάλος πρόεδρος, ο αείμνηστος Αντώνης Καντώνιας, ο οποίος λεδειξε ένα δρόμο. Θα πρέπει η ΑΕΛ να περπατήσει σε αυτό το δρόμο. Ο Παγώνης είναι πιο έμπειρος από τον Δημόπουλο και προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω. Και ο Δεινόπαπας είναι πιο έτοιμος από τον Παπαϊωάννου. Εμείς έχουμε στην ομάδα 32 παίκτες. Και στον πάγκο πρέπει να είναι 18. Αναγκαστικά 15 θα μείνουν έξω. Αυτό δεν είναι καλό, αλλά έτσι συμβαίνει. Θα πρέπει αυτοί οι παίκτες να βάζουν πάνω από όλα την ομάδα και όχι το προσωπικό συμφέρον τους».

-Πως σκέπτεστε τη διαχείριση στον αγώνα Κυπέλλου;
«Θα ηρεμήσουμε σήμερα και ήδη υπάρχει πλάνο για τον αγώνα της Τετάρτης. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και την ενδιαφέρουν όλες οι διοργανώσεις και θα παίξει όπως της αρμόζει. Όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δημιουργούμε μια ομάδα με οποιοδήποτε κόστος. Ήταν μια τεράστια νίκη η σημερινή. Η ομάδα πέρασε δύο άτυχα παιχνίδια, όπου δεν ήμασταν χειρότεροι. Και σήμερα αυτό τους είπα στα αποδυτήρια όταν χάναμε με 1-0. Είπα ότι ήμαστε καλύτεροι και ότι δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω».

-Μετά το 0-1 η ΑΕΛ έδειχνε ότι το ήθελε πολύ το ματς. Αυτό αποτελεί αλλαγή φιλοσοφίας και στάση δική σας;
«Στο ματς με τον Εργοτέλη ρίσκαρα και έπαιξα με Φρανκού και Πόνσε. Σήμερα ίσως κάποιοι παίκτες να πήρανε περισσότερο χρόνο, αφού ρισκάραμε περισσότερο. Αλλά δεν παίζουμε και μόνοι μας. Υπάρχει και ο αντίπαλος. Πριν από 2 μήνες λοιδορούσαν τον Παγώνη, τον Σκόνδρα και τον Ραπτάκη. Και όμως κάποιοι άλλοι παίκτες πέρυσι με μεγαλύτερο θεωρητικά όνομα δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της ΑΕΛ. Και το σηκώνουν αυτά τα παιδιά φέτος χωρίς να είναι τόσο μεγάλα ονόματα. Σιγά, σιγά και εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα θα κάνουμε το επόμενο βήμα».

-Ξέσπασμα σήμερα προσωπικά σας, ξέσπασμα και λίγες εβδομάδες πριν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύετε ότι αυτά τα ξεσπάσματα βοηθούν τη δημιουργία ενός καλού κλίματος;
«Ακόμη και ως παίκτης, πάντα πανηγύριζα με τους οπαδούς. Είμαι αυθόρμητος. Ό,τι κι αν κάνω είναι πηγαίο. Είμαι οπαδός αυτής της ομάδας; Ποιο το κακό;



Κώστας Νεμπεγλέρας: 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί σήμερα αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν ακούστηκε το παραμικρό. Αυτό μας βοήθησε πολύ να πολεμήσουμε μέχρι τέλους και να γυρίσουμε το ματς. Είναι δύσκολο όταν μένεις πίσω στο σκορ. Έχουν περάσει παίκτες από αυτή την ομάδα και δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, δείχνουμε ότι γινόμαστε καλή ομάδα. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μας. Γίναμε άχρηστοι ξαφνικά, ενώ 15-20 μέρες πριν ήμασταν καλοί. Δεν γίναμε η Μπαρτσελόνα αλλά ούτε και τα Άσπρα Χώματα. Δουλεύουμε επαγγελματικά με νεαρά παιδιά και έχουμε ένα πλάνο στο παιχνίδι μας. Δεν μπορεί πάντα να είσαι καλός αλλά το προσπαθούμε. Με δουλειά θα πάμε καλύτερα στο μέλλον.
Όσο για τα λεγόμενα όλης της εβδομάδας ότι μετά από 2 ήττες τα διαλύσαμε όλα, θέλω να πω ότι έχουμε φτιάξει πολύ καλά αποδυτήρια. Ακούγονται διάφορα. ότι τα αποδυτήρια έχουν χαλάσει. Αυτό δε συμβαίνει και με ενοχλεί όταν το ακούω ως αρχηγός. Με την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι έχουμε από τα καλύτερα αποδυτήρια ομάδων που έχω αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Είμαστε μια οικογένεια, δουλεύουμε σωστά και αυτό φαίνεται και στα παιχνίδια. Σήμερα κάναμε το αυτονόητο και κοιτάμε το ματς της Τετάρτης, όπου θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι».

-Που αποδίδεις ότι δεν υπήρχε γκρίνια από τον κόσμο μετά το 0-1;
«Και στα προηγούμενα ματς με Εργοτέλη και Ψαχνά ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν ήμασταν αδιάφοροι. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος όταν βλέπει ότι προσπαθείς το αναγνωρίζει. Για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια».

-Πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να αντέξει σε ένα μαραθώνιο 40 αγωνιστικών;
«Έχουμε δουλέψει πολύ καλά. Ήμαστε σε καλή φυσική κατάσταση. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν νεκρά διαστήματα αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Προσπαθούμε πάρα πολύ. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλή μπάλα και να παίρνουμε και το αποτέλεσμα. Κάτι που έγινε σήμερα. Τα παιχνίδια είναι πολλά. Μαζεμένες οι αγωνιστικές. Πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση ώστε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων