2012-13 : 20η : ΑΕΛ - Δόξα Δράμας 0-0

20η αγωνιστική : ΑΕΛ - Δόξα Δράμας 0-0 

6 Φεβρουαρίου 2013 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας (74' Τσιάρας), Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης, Πόνσε, Τσίγκας, Χασομέρης (69' Δεινόπαπας), Αλεξάντροβιτς (46' Κρητικός). 

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Ταραλίδης, Καμινιώτης (46' Μπαλής), Ιντζόγλου, Ρούσεφ (60' Περπερίδης), Σοϊλέδης, Κάπελ, Πουλάκος (81' Τότο), Στεργιανός, Ροντρίγκο, Μιλένκοβιτς.

Διαιτητής: Κώστας Μπαλατσούκας (Ηπείρου) 
Επόπτες: Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων), Δημήτριος Τίκας (Ηπείρου) 
4ος: Ευάγγελος Γκρατσάνης (Τρικάλων)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 3.079 

Οι φιλοξενούμενοι(συμπτωματικά όπως και ο Φωκικός...) ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2’  έχασαν μια διπλή ευκαιρία με Κάπελ και Ταραλίδη. Γενικά στην αρχή του αγώνα η ομάδα της Δράμας παρουσιάστηκε πιο δραστήρια και στο πρώτο ημίωρο φαινόταν ότι μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΛ και δεν ήταν τυχαίο ότι δεν είχε γνωρίσει ήττα επτά παιχνίδια πριν έλθει στη Λάρισα. Στο 15’ ο Πουλάκος έχασε μια νέα μεγάλη ευκαιρία και από κει και πέρα η ΑΕΛ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να έχει κατοχή. Πάντως αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο πίεσης (30’-33’) με συνεχή κόρνερ δεν υπήρχε άλλη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους όπου ο Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δαύκο. Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν διορθωτικές κινήσεις από τον Καβακά ο οποίος πέρασε στον αγώνα τον Κρητικό αντί του Αλεξάντροβιτς και έπαιξε με 4-4-2.Αμέσως η ΑΕΛ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και μέσα σε πέντε λεπτά ο Τσίγκας έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες καθώς στη μια αστόχησε και στην άλλη απέκρουσε ο Δαύκος. Η πίεση της λαρισινής ομάδας με την πάροδο του χρόνου αυξανόταν (παρότι υπήρξε μια αναγκαστική αλλαγή με τον Τσιάρα να παίρνει τη θέση του τραυματία Καρακώστα και ο Λιαπάκης να γίνεται σέντερ μπακ) και στα τελευταία λεπτά του αγώνα με συνεχόμενα κόρνερ έγινε αφόρητη αλλά ο Δαύκος από τη μία και οι καθυστερήσεις των παικτών της Δόξας από την άλλη ήταν η αιτία που η ΑΕΛ δεν έφθανε στο γκολ. Κα σαν να μην έφθανε αυτό στις καθυστερήσεις χρειάστηκε να επέμβει ο Σέρεμετ για να κρατηθεί το τελικό 0-0.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν τον αγώνα στη μνήμη του παλαίμαχου παίκτη της Δόξας Δράμας Βασίλη Ιωάννου.


Δηλώσεις

Καβακάς:
«Για το παιχνίδι ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την ομάδα μου. θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καθολική υπεροχή όπου δημιουργήσαμε τρεις κλασικότατες ευκαιρίες, για να πετύχουμε ένα γκολ. Κάναμε ένα καλό συνδυαστικό παιχνίδι, γρήγορο, αντιμετωπίσαμε μία ομάδα η οποία και να ήθελε να βγει μπροστά, έβγαινε μόνο με μεγάλες μπαλιές. Τίποτα οργανωμένο. Ουσιαστικά οι φάσεις της Δόξας Δράμας ήταν περισσότερο από κακές εκτιμήσεις δικές μας και όχι από τη δημιουργικότητα του αντιπάλου. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καλλιθέα μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο ματς. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας, που βρέθηκε κοντά μας παρά το εργάσιμο της ημέρας και μας δίνει παλμό και δύναμη με την παρουσία του». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο προπονητής των «βυσσινί» επισήμανε τα εξής: 
-Η ΑΕΛ αντιμετώπισε δύο αδύνατες ομάδες, τον Φωκικό και τον Βύζαντα. Σήμερα ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από τους προηγούμενους και είδαμε να δυσκολεύεται. Σας προβληματίζει το γεγονός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος; 
«Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες, τόσο ο Βύζαντας όσο και ο Φωκικός δεν ήταν υποδεέστερες και πιο αδύναμες από τη Δόξα. Έτσι το είδατε, έτσι το κρίνετε. Μερικές φορές και η δική μας απόδοση, καθηλώνει τον αντίπαλο, όπως τον καθήλωσε και στο σημερινό παιχνίδι. Δεν είδα καμία ομάδα να παίζει, αλλά είδα μια ομάδα να διώχνει. Εάν ήμασταν αποτελεσματικοί σε τρεις κλασικότατες ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και θα μιλούσαμε για ένα σκορ 3-1 υπέρ μας. Δεν βάλαμε τα γκολ, εύκολα γκολ για την αξία και την ικανότητα των παιδιών. Ειδικά στη φάση του Τσίγκα όπου ήταν ολομόναχος. Αλλά και στην κεφαλιά του Λιαπάκη που έδιωξε ο Δαύκος και ήταν εκπληκτική απόκρουση. Δείχνει παράλληλα την ικανότητα του τερματοφύλακα, για να μην λέμε μόνο τα δικά μας. Με τον Φωκικό δεν νομίζω ότι κάναμε κλασικότερες ευκαιρίες και απλά ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί θα κερδίζαμε». 
-Ίσως θα έπρεπε να μπει πιο νωρίς ο Δεινόπαπας; 
«Όχι, δεν νομίζω Και ουσιαστικά η αλλαγή που έγινε, έγινε για ένα φρεσκάρισμα και όχι γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος με τον Χασομέρη. Μια χαρά ήταν ο Δημήτρης και απλά έκανα ένα φρεσκάρισμα. Όμως δεν μας βοήθησε». 
-Μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα μήπως φοβάστε μην επηρεάσει την ομάδα που δεν κέρδισε;
 «Οπωσδήποτε μια νίκη σήμερα (σ.σ. χθες) θα μας έδινε τεράστια ώθηση. Θα περνούσαμε τον Απόλλωνα στη βαθμολογία. Ούτε, όμως θα απογοητευτούμε που δεν κερδίσαμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο ματς και σε κάθε παιχνίδι, πάμε για να κερδίσουμε και είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε για τους τρεις βαθμούς. Απλά πρέπει να αλλάξουμε το σκεπτικό μας, τη νοοτροπία μας και θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί με τον εαυτό μας. Και όπως λέει η παροιμία εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι, καθώς στο 90’ από μια κακή εκτίμηση κινδυνεύσαμε να χάσουμε το παιχνίδι. Τα παιδιά προσπάθησαν, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε στην ομάδα, δεν απογοητευόμαστε, το κεφάλι κάτω και δουλειά». 
-Είδαμε τον Αλεξάντροβιτς να συγκλίνει στο κέντρο. Αλλά και τον Κρητικό να παίζει ουσιαστικά σαν δεύτερο φορ με αποτέλεσμα η δεξιά πλευρά να μένει άδεια. Γιατί έγινε αυτό; 
«Αυτό ήταν εντολή δική μου. Για να βγάλουμε ψηλά τα μπακ μας που μπορούν να μας βοηθήσουν στην επίθεση. Θέλουμε βελτίωση. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τακτική, παίζαμε με δύο φορ και με περιφερειακό παίκτη. Εσκεμμένα αφήσαμε τη δεξιά πλευρά γιατί θέλαμε να φορτώσουμε τον άξονα. Διότι στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Έτσι επειδή κουράστηκε ο Σοϊλέδης περάσαμε τον Δεινόπαπα αριστερά. Ίσως και η αναγκαστική αλλαγή του Καρακώστα να μας επηρέασε και μας υποχρέωσε να αλλάξουμε τα σχέδια, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε γιατί και ο ένας πόντος δεν είναι καλός, αλλά από το να χάσουμε, καλύτερα ισοπαλία παρά η ήττα». 
-Πότε θα μπει ο Ζεκίνια στην ομάδα; 
«Περιμένουμε...». 
-Θα γίνουν άλλες μεταγραφές; 
«Είναι δύσκολο. Ψάχνουμε αλλά πρέπει να βρούμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποιους καλούς παίκτες αλλά δεν τα καταφέραμε. Εγώ πάντως έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που έχουμε. Η ομάδα στις μεταγραφές έκανε πολύ καλές προσφορές. Απλώς μερικοί δεν ήθελαν να έρθουν στη Β’ Εθνική και προτίμησαν τη Σούπερ Λίγκα, διότι είναι όνειρο ζωής για ένα 29χρονο να αγωνιστεί σε αυτό το πρωτάθλημα. Τώρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις εκ των έσω και ειδικά στην άμυνα μετά τα προβλήματα του Καρακώστα και του Ραπτάκη».

Καρακώστας:
«Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, ώστε να πλησιάσουμε πιο κοντά στις πρώτες θέσεις. Δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι είχαμε καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και τον θέλουμε να είναι συνέχεια κοντά μας».










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων