2012-13 : 21η : Καλλιθέα - ΑΕΛ 0-1

21η αγωνιστική : Καλλιθέα - ΑΕΛ 0-1 

10 Φεβρουαρίου 2013 

Scorers: 75' Χασομέρης 

Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Μιχελής, Μάρσιο, Βιγιαρέχο, Καλτσάς (85’ Δρόσος), Ντακόλ, Κατσικογιάννης (85’ Ματσούκας), Ατματζίδης, Μαρουκάκης, Μουσταφίδης, Φουτσίνι, Αρβανίτης.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης (68’ λ. τρ. Τσιάρας), Πόνσε (59’ λ. τρ. Δεινόπαπας), Τσίγκας, Μπλέντι (87’ Κρητικός), Χασομέρης. 

Διαιτητής: Γιάννης Μουρτζάκης (Ηρακλείου) 
Επόπτες: Φίλιππος Λιανδράκης (Ηρακλείου), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου) 
4ος: Κωσταντίνος Καρυοφύλλης (Πειραιά)
Παρατηρητης: Σωτήρης Δανούσης (Αργολίδας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας "Γρηγόρης Λαμπράκης"  

Το παιχνίδι στο σύνολό του ήταν μέτριο έως κακό σε ρυθμό και αξιοσημείωτες στιγμές. Σοβαρός παράγοντας διαμόρφωσης αυτής της κατάστασης ήταν για ακόμα μια φορά ο προβληματικός αγωνιστικός χώρος του «Ελ Πάσο». Πάντως, δεν έφταιγε μόνο το… χορτάρι για την έλλειψη θεάματος. Οι προσανατολισμοί των ομάδων μόνο επιθετικοί δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αμφότερες έπαιζαν πολύ συντηρητικά σαν να προσπαθούσαν να αποφύγουν το μοιραίο λάθος. Γιατί διαφορετικά γκολ δεν θα σημειωνόταν. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι αναλάμβαναν όλο και περισσότερο την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπειρία του Νεμπεγλέρα και τον δυναμισμό του Λιαπάκη. Με την παρουσία τους έδεσε το κέντρο της Λάρισας. Από εκεί και πέρα, ο Πόνσε πήρε πάνω τους κάποιες επιθετικές ενέργειες, κυρίως επιθετικές, σχεδόν όλες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η Καλλιθέα ήταν καλά στημένη αμυντικά και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Σε αυτό το διάστημα η κάθε ομάδα είχε να επιδείξει από μια μόνο καλή στιγμή. Στο 12’ ο Ντακόλ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Γιώτα, έκλεψε την μπάλα, έφυγε από διαγώνια θέση μόνος του προς το τέρμα, αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Οι Θεσσαλοί απείλησαν με μια στημένη φάση στο 26’. Ο Πόνσε εκτέλεσε κόρνερ, ο Σκόνδρας έπιασε κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.  Στην επανάληψη ο ρυθμός βελτιώθηκε. Στο πρώτο της πεντάλεπτο η Καλλιθέα τόλμησε να βγει μπροστά και είχε μια φάση με ένα καλό σουτ του Ντακόλ (μπλόκαρε ο Σέρεμετ). Η Λάρισα απάντησε στο 53’. Ο Χασομέρης ξεκίνησε αντεπίθεση, πάσαρε στον Τσίγκα, αλλά ο επιθετικός των φιλοξενουμένων έχασε το κοντρόλ την κρίσιμη στιγμή και βγήκε μαζί με την μπάλα… άουτ. Στο 59’ εξαιτίας του τραυματισμού του Πόνσε μπήκε στον αγώνα ο Δεινόπαπας με αποτέλεσμα να αλλάξει η ισορροπία στη μεσαία γραμμή καθώς αριστερά παρέμειναν ο Μπλέντι ενώ στο κέντρο πέρασε ο Χασομέρης και αριστερά ο Δεινόπαπας. Στο 60’ ο Παγώνης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση. Ο Χασομέρης πήγε πρώτος στην μπάλα και με τη μία έβγαλε ωραία ασίστ στον Τσίγκα για να σουτάρει (πάλι) άουτ από καλή θέση. Ίδια κατάληξη είχε και η ευθύβολη προσπάθεια του Τσιάρα που πήρε τη θέση του Λιαπάκη στο 70’ (από τη γραμμή της περιοχής). Στο 73’ ο Μαρουκάκης ξεκίνησε  ατομική ενέργεια από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το διαγώνιο πλασέ του αποκρούστηκε από τον Σέρεμετ. Και στο 75’ ο κινητικότατος, επίσης νεοεισελθείς, Δεινόπαπας, βρέθηκε σε θέση βολής και πριν σουτάρει, παρενέβη ο Βιγιαρέχο και τον ανέτρεψε από πίσω. Ο διαιτητής Μουρτζάκης (Ηρακλείου) υπέδειξε πέναλτι. Ο Χασομέρης το εκτέλεσε, ο Μιχελής απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος πλάσαρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν αντέδρασαν ποτέ. Μόλις μια φορά απείλησαν. Στο 84’ λοιπόν, ο Βιγιαρέχο σέντραρε χαμηλά στο πρώτο δοκάρι και ο Σταύρου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέρεμετ. 


Δηλώσεις

Καβακάς:
«Εμείς σήμερα θέλαμε να ρεφάρουμε το άτυχο αποτέλεσμα με τη Δόξα Δράμας όπου παρά την καλή μας εμφάνιση δεν συνδυάστηκε με νίκη. Σήμερα ήρθαμε για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Ήμασταν καλύτεροι σε όλο το ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Θα πρέπει σαν χώρα να βελτιώσουμε τις συνθήκες που παίζουμε ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε κάποια σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια αλλά τα παιδιά που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν μπήκαν γρήγορα στο πνεύμα του αγώνα. Κρατήσαμε τον ρυθμό μας, είχαμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και πήραμε τους τρεις πόντους που θα μας φανούν χρήσιμοι για τη συνέχεια. Όμως θα πρέπει να πατάμε στα πόδια μας διότι υπάρχουν πολλά ματς ακόμη μπροστά και ούτε πρωταθλητής βγαίνεις με μία νίκη, άλλα ούτε πρέπει να υπάρχει απογοήτευση όταν δεν κερδίζεις. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στη συνέχεια θα χρειαστούν όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα. Τέλος να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας και αυτό που θέλουμε είναι να τον φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς όπου σπαταλούν χρόνο και χρήμα». 
* Είδαμε προς το τέλος του αγώνα την ομάδα να κρατά με ψυχραιμία την μπάλα παρά την πίεση των γηπεδούχων. Είναι αποτέλεσμα των δηλώσεων που είχατε κάνει μετά το ματς με τη Δόξα περί αλλαγής νοοτροπίας; 
«Οπωσδήποτε δεν κινδυνέψαμε αφού είχαμε ξεκάθαρη σκέψη στο παιχνίδι μας και προσπαθήσαμε για μία ακόμη φορά να παίξουμε από πίσω. Βέβαια σήμερα αναγκαστήκαμε να παίξουμε με ελεύθερα βολέ λόγω του αγωνιστικού χώρου. Γενικά δείχνουμε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα εντός έδρας και αυτό δείχνει αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή η ομάδα ξέρουμε ότι «πρέπει» να κερδίζει και θέλουμε παίκτες να αντέχουν την πίεση. Όσοι δεν μπορούν δεν τους υπολογίζω. Πιστεύω ότι θα είμαστε στους διεκδικητές της ανόδου, έχουμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι». 

Τσίγκας
«Κερδίσαμε ένα ματς που ήταν πολύ δύσκολο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Αυτή η νίκη μας δίνει και αβαντάζ ψυχολογικό για τον δεύτερο γύρο. Η Καλλιθέα εμφανίστηκε διαβασμένη και εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας σε ένα δύσκολο γήπεδο. Θέλω να ευχηθώ στην Καλλιθέα να πετύχει τους στόχους της γιατί πέρασα από εδώ και είναι ένας σύλλογος υγιής. Εμείς έχουμε δύσκολη συνέχεια και θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι ώστε να φτάσουμε εκεί που πρέπει».


Νεμπεγλέρας :
«Αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Την προηγούμενη Κυριακή είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα στην έδρα μας παρότι κάναμε καλή εμφάνιση. Ήρθαμε εδώ, παίξαμε σε ένα κακό γήπεδο όπου δεν μας βοήθησε έτσι όπως θέλουμε να παίζουμε, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες ώστε να τα καταφέρνουμε. Σήμερα το κάναμε και δίκαια κερδίσαμε». Ο Κώστας Νεμπεγλέρας έκανε και έναν απολογισμό του πρώτου γύρου: «Θα έλεγε ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν και πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα θέλαμε να αφήσουμε πίσω ό,τι κακό κάναμε στον πρώτο γύρο ώστε στο δεύτερο να είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα πάμε καλά τελευταία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Επίσης χαιρόμαστε που ικανοποιούμε και τον κόσμο μας ο οποίος μας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια».

Πηλαδάκης
«Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη ενώ χάρηκα που οι φίλαθλοι στηρίζουν την ομάδα. Είχαμε κατοχή μπάλας πολύ μεγάλη και δίκαια κερδίσαμε σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και μας ενδιαφέρει μόνο ο επόμενος αγώνας. Πηγαίνουμε αγώνα με αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο». Σχετικά με το πότε θα έρθει στη Λάρισα τόνισε όταν του επιτρέψουν οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. 








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων