2012-13 : 38η : Καβάλα - ΑΕΛ 1-1

38η αγωνιστική : Καβάλα - ΑΕΛ 1-1 

12 Μαΐου 2013 

Scorers: 88' (πέν.) Χλωρός - 33' Ζεκίνια 

Αποβολες: 82' Τριποτσέρης (2η κίτρινη), 86' Παγώνης (2η κίτρινη) 

Καβάλα (Γιώργος Μαραντάς): Αποστολίδης, Κοτίτσας (35’ Πάτο), Καλαγκάνης (46’ Μαραγκός), Ντουτσαρίδης, Α. Παγώνης, Πλιάγκας, Κάργας (46’ Μπρατσιάνι), Τριποτσέρης, Χλωρός, Παπαδόπουλος, Ντόσης.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Καρανίκας, Καρακώστας, Γιώτας, Κ. Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Πότσι, Πόνσε (80’ Τσιάρας), Τσίγκας (64’ Κρητικός Σ.), Χασομέρης (70’ Αλεξάντροβιτς), Ζεκίνια. 

Διαιτητής: Γεώργιος Κυριαζίδης (Έβρου) 
Επόπτες: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γεώργιος Βασιλόπουλος (Έβρου) 
4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Ευάγγελος Σηπάκης (Πέλλας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη»  

Η λαρισινή ομάδα από την αρχή έδειξε επιθετικές διαθέσεις και στο 12’ ο Τσίγκας σημαδεύει το δοκάρι για να έρθει το 0-1 με τον Ζεκίνια στο 33’ και λίγο αργότερα ο Τσίγκας να χάνει ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι. Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο τεχνικός Τίμος Καβακάς έδωσε εντολή οι παίκτες του να είναι λίγο έξω από το ημικύκλιο και να στηριχθούν στις αντεπιθέσεις ώστε και να είναι ξεκούραστοι αλλά και να έχουν ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Ζεκίνια στο 66’ σημαδεύει το δοκάρι και εκεί αλλάζει το σκηνικό του αγώνα. ΟΙ γηπεδούχοι από το 70’ και μετά πιέζουν, οι αλλαγές του Καβακά δεν βοηθούν την ομάδα καθώς οι παίκτες που περνούν στον αγωνιστικό χώρο δεν δείχνουν διάθεση και στο 75’ η Καβάλα έχει δύο δοκάρια στην ίδια φάση με τους Πάτο και Παπαδόπουλο. Η αποβολή του Τριποτσέρη στο
84’ δείχνει ότι η ΑΕΛ «κλειδώνει» τη νίκη αφού είχε προβάδισμα στο σκορ και την... αριθμητική υπεροχή. Αλλά στο 86’ ο Παγώνης από το πουθενά κάνει πέναλτι στον Πάτο που εξοργίζει τον Καβακά και ο Χλωρός ισοφαρίζει σε 1-1 ενώ μένει και με δέκα παίκτες η λαρισινή ομάδα λόγω αποβολής του Παγώνη. Και βάζει τέλος ουσιαστικά και στις ελπίδες της ΑΕΛ για νίκη που θα της έδινε ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ της ανόδου. Η αδιάφορη Καβάλα από τραγικά λάθη των παικτών της ΑΕΛ πήρε βαθμό και οι «βυσσινί» δυστυχώς «σφράγισαν» την παραμονή στη Β’ εθνική κατηγορία και τη νέα χρονιά. 

Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί της Καβάλας αποδοκίμασαν τον τεχνικό των «βυσσινί» Τίμο Καβακά, που έμεινε για λίγο στον πάγκο και στην συνέχεια αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Προφανώς είχαν προηγούμενα μαζί του, απ’ όταν ήταν κόουτς της Καλλονής... Πάντως αποδοκίμαζαν όσο το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ της ΑΕΛ αρκετά συχνά και τους παίκτες της ομάδας τους ζητώντας να τα δώσουν όλα στο παιχνίδι. Τα περισσότερα άκουσαν οι πρώην παίκτες της ΑΕΛ Δημήτρης Πλιάγκας και Θόδωρος Τριποτσέρης.



Δηλώσεις

Καβακάς:
«Μετά και από το σημερινό αποτέλεσμα, μηδενίσαμε τις όποιες ελπίδες είχαμε για είσοδο στα πλέι οφ. Από αύριο πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα», δήλωσε στην εισαγωγή της συνέντευξης Τύπου του αγώνα της Καβάλας ο Τίμος Καβακάς και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις: 
* Πώς ακριβώς πρέπει να γίνει ο σχεδιασμός αυτός; 
«Υπάρχει διοίκηση και πρόεδρος που θα πάρει αποφάσεις. Αυτό που θα γίνει του χρόνου πρέπει να είναι πιο σοβαρό, πιο υπεύθυνο και πιο νοικοκυρεμένο». 
* Πώς εξηγείτε τη διαφορά στην απόδοση μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου; 
«Υπήρξε μεγάλη πτώση σε παίκτες που αγωνίζονταν κυρίως μπροστά και προσπαθήσαμε με αλλαγές να φρεσκάρουμε την ομάδα. Δεν βοηθηθήκαμε, χάσαμε την ηρεμία μας, απειληθήκαμε στο διπλό δοκάρι και – για ακόμη ένα ματς – πληρώσαμε ακριβά ένα ατομικό λάθος». 
* Ο σχεδιασμός προβλέπει δραματικές αλλαγές; 
«Είναι νωρίς ακόμη για να το πούμε. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Αν θέλουμε να δούμε σύντομα την ομάδα στην επόμενη κατηγορία, πρέπει να γίνει σοβαρός προγραμματισμός και δείξουμε στον κόσμο από την πρώτη ημέρα ότι θα λειτουργήσουμε υπεύθυνα και δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη». 
* Η επόμενη ημέρα συμπεριλαμβάνει κι εσάς; 
«Ασφαλώς. Έχω συμβόλαιο μέχρι τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα θα δούμε». 
* Για την αντιμετώπιση που τύχατε από μερίδα κόσμου της Καβάλας; 
«Σέβομαι, τιμώ και αγαπώ τις ομάδες που έχω υπηρετήσει. Πέρασα τρία χρόνια εδώ και όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η παρουσία μου». 
* Θεωρείτε ότι η αντίδραση είχε να κάνει με την προηγούμενη επίσκεψή μας με την ομάδα της Καλλονής; 
«Όταν δέχεσαι επίθεση, δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια». 


Καρανίκας: 
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Με το σημερινό αποτέλεσμα χάθηκαν οι ελπίδες για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για είσοδο στα πλέι οφ. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».








Μετά και τη νέα απώλεια βαθμών της ΑΕΛ στην Καβάλα που ουσιαστικά εκμηδένισε τις ελπίδες για άνοδο στην Superleague, είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος της ΑΕΛ και συγκεκριμένα μέλη του «Συνδέσμου Φιλάθλων Αλκαζάρ» να αντιδράσουν το πρωί της Δευτέρας (13/05) κατά του προέδρου της ΑΕΛ με πανό. Το συγκεκριμένο πανό ανάφερε «ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ» απλώθηκε στην είσοδο του δημαρχείου είχε αποδέκτη το μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, ενώ λίγο αργότερα οι φίλαθλοι αποχώρησαν από το χώρο.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων