2012-13 : 42η : ΑΕΛ - Καλλιθέα 2-1

42η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καλλιθέα 2-1 

26 Μαΐου 2013 

Scorers: 85', 90+ 3' Φρανκού - 90+ 2' Σεμπέκος 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Μάλτζαρης, Παπαγεωργίου, Παγώνης (54' Φρανκού), Γκαλίτσιος, Καρακώστας, Πότσι, Καρανίκας, Πόνσε, Χασομέρης, Τ.Κρητικός (64' Τσίγκας), Στ.Κρητικός (46' Δεινόπαπας). 

Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής) : Κατσούλης, Ατματσίδης (78' Δρόσος), Ρουσάκης (89' Θεολόγου), Μάρσιο Πίκολο, Αρβανίτης, Τρεκαρίτσι (84' Σεμπέκος), Φαγιέ, Ντακόλ, Βιγιαρέχο, Μαρουκάκης, Χατζόπουλος.

Διαιτητής: Γεώργιος Παπαγεωργίου (Άρτας) 
Επόπτες: Δημήτριος  Βαφειάδης (Καρδίτσας), Κώστας Πετρόπουλος (Θεσσαλίας) 
4ος: Δημήτριος Κρητικός (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Ματθαίος Κοφίτσας (Τρικάλων)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 411 

Οι «βυσσινί» μπήκαν με διάθεση μέσα στον αγώνα και απείλησαν πολύ νωρίς με τον Στ. Κρητικό να χάνει την ευκαιρία να δώσει μια χαρμόσυνη διάθεση στο γήπεδο. Αλλά από κει και πέρα η ομάδα της Καλλιθέας πήρε τον έλεγχο του αγώνα αλλά για λίγο. Οι νέοι παίκτες της ΑΕΛ ήθελαν τη νίκη, είχαν όρεξη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό μια και οι αμυντικοί της Καλλιθέας έβρισκαν τρόπους να κερδίζουν τις περισσότερες μάχες. Στο τέλος του ημιχρόνου η Καλλιθέα έκανε δυο καλά σουτ που δεν βρήκαν στόχο όπως και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ΑΕΛ είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, αλλά η Καλλιθέα έφθασε κοντά να πετύχει πρώτη γκολ με τον Μαρουκάκη. Αυτό όμως που δεν κατάφερε ο παίκτης των φιλοξενούμενων το έκανε ο Φρανκού με υπέροχο σουτ στο ‘85 και βρήκε τη λύση για να διασπάσει την αμυντική γραμμή της Καλλιθέας αφού όσο έπαιζε με σέντρες, κυρίως από τα δεξιά, οι παίκτες των «βυσσινί» δεν έφθαναν στον στόχο τους. Και ενώ η ΑΕΛ ήλεγχε τον αγώνα ο Σεμπέκος στις καθυστερήσεις ισοφάρισε και εκεί που υπήρχε απογοήτευση (και... νεύρα) ήρθε ένα δεύτερο γκολ από τον Φρανκού στη λήξη της αναμέτρησης (ούτε σέντρα δε πρόλαβε να κάνει η ομάδα της Καλλιθέας). Το τελικό 2-1 έφερε τον κόσμο στο γήπεδο για να ζητήσει μια φανέλα από τον παίκτη της ΑΕΛ.

Δηλώσεις 

Καβακάς
«Τελείωσε μια ποδοσφαιρική σεζόν και σίγουρα αυτό που μας αφήνει είναι πικρία, για το γεγονός ότι δεν εκπληρώσαμε τον στόχο μας. Εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι εποικοδομητική για όλους μας. Να δοθούν άμεσες λύσεις για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη, ώστε να επανέλθει τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο, τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για τη συνεργασία που είχαμε, αυτούς τους μήνες. Ευχαριστώ, επίσης, τους συνεργάτες μου, Γιάννη Μάγγο, Θοδωρή Κυριακούλη, Γιώργο Πήδουλα που προσπάθησαν να βοηθήσουν ο καθένας από το δικό του πόστο. Δουλέψαμε όλοι μαζί συνειδητά και με επαγγελματισμό, για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα μέλη του ιατρικού τιμ, που φέτος είχαν πολλή δουλειά με τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών. Αυτό που μου αφήνει μια γλυκιά γεύση είναι κάποια παιδιά σε καλή ηλικία, που αγωνίστηκαν και πήραν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς. Δείχνουν ότι με πολλή δουλειά και ταπεινότητα μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα, σε αυτό τον δύσκολο χώρο που έχουνε επιλέξει. Τέλος να ευχαριστήσω εσάς, τους εκπροσώπους του Τύπου, να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, καλή συνέχεια και εις το επανιδείν». Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο τεχνικός των «βυσσινί», τόνισε τα εξής: 
• Έχετε συζητήσει με τη διοίκηση για την παραμονή σας; 
«Έχουμε συζητήσει και το πλάνο μου είναι έτοιμο για τη νέα χρονιά. Αυτό, όμως, που προέχει αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Καβακάς, αν θα μείνει ή αν φύγει, αλλά το να βρεθεί λύση για την ομάδα. Από εκεί και μετά προτεραιότητα θα είναι, προφανώς, ο προπονητής ώστε να γίνει γρήγορα – και όχι γρήγορος – ο σχεδιασμός. Πρέπει την επόμενη χρονιά να είμαστε πολύ δυνατοί και να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι». 
• Επειδή τα πράγματα είναι ρευστά είστε διατεθειμένος να περιμένετε τις εξελίξεις ή έχετε δώσει κάποιο χρονικό περιθώριο στη διοίκηση; 
«Είμαι υποχρεωμένος να περιμένω και θα περιμένω μέχρι να υπάρξει απάντηση. Έχω ήδη αρνηθεί προτάσεις άλλων ομάδων». 
 Ένα σχόλιο για την ομάδα της Καλλονής, την ομάδα στην οποία ξεκινήσατε τη φετινή χρονιά και σήμερα εξασφάλισε την απευθείας άνοδο... 
«Μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν ένα όνειρο, να το κάνουν πραγματικότητα. Πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ο πρόεδρος δαπάνησε πολλά χρήματα και κατάφεραν στο τελευταίο παιχνίδι να πετύχουν την απευθείας άνοδο. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Κατά 80% είναι μια ομάδα που δεν την έκτισα μόνο εγώ, την έκτισα με τον κ. Καραδήμο και πετύχαν μια πανάξια άνοδο».
• Του χρόνου θα μπορέσει η ΑΕΛ να πετύχει τον στόχο της; 
«Σε υποθετικές ερωτήσεις δεν μπορώ να απαντήσω». 
• Υπάρχει ομάδα που ανέβηκε απευθείας δαπανώντας μεγάλα ποσά και άλλη όπως ο Εργοτέλης που ανέβηκε με μπάτζετ 700 χιλιάδων. Τι από τα δύο χρειάζεται η ΑΕΛ για να πετύχει το ίδιο; 
«Δεν θα πω για ποσό, όσον αφορά στο μπάτζετ μιας ομάδας. Αναφέρατε όμως μια ομάδα όπως είναι ο Εργοτέλεης την οποία γνωρίζω πολύ καλά, που δουλεύει πολύ με νέα παιδιά από τις ακαδημίες της, παιδιά που επί 7 χρόνια δούλευαν με τον ίδιο προπονητή, τον κ. Καραγεωργίου, για μια ομάδα η οποία την πρώτη της χρονιά στην Α’ Εθνική σώθηκε στο τέλος και με πολύ άσχημα αποτελέσματα, για μια ομάδα η οποία στα τρία τελευταία της χρόνια στη μεγάλη κατηγορία – πριν τον περσινό υποβιβασμό – στηρίχθηκε κατά πολύ σε αυτά τα παιδιά, που τα έδωσε ευκαιρίες ο ίδιος προπονητής. Και τα ίδια παιδιά με μικρό κοστολόγιο αποτέλεσαν βασικά στελέχη της φετινής πορείας. Έχουμε κι εμείς νέα παιδιά, τα οποία με πολλή δουλειά μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι καλό. Βλέπετε όμως και εσείς, ότι δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, χρειάζεται και προσωπική δουλειά, από τα ίδια τα παιδιά. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας, γιατί δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Ούτε πιστεύω ότι οι ομάδες χτίζονται μόνο με πολλά χρήματα. Βέβαια, για να αποκτήσεις κάποιους ποιοτικούς παίκτες θα χρειαστεί να δαπανήσεις οπωσδήποτε και κάποια χρήματα, αλλά όχι τόσα πολλά». 
• Εφόσον παραμείνετε θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ; 
«Ο βασικός κορμός θα είναι ο ίδιος». 
• Κάποια στιγμή η ομάδα έφτασε να είναι 3η, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί. Θα μπορούσατε να απαριθμήσετε τρεις λόγους για τους οποίους η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε φέτος; 
«Θα μπορούσα να σας πω πολλούς, αλλά δεν θα πω κανέναν. Εξαρχής, όταν ήρθα στην ομάδα, το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να κάνω, ήταν να μην δικαιολογήσω πρώτα τον εαυτό μου. Σε καμία περίπτωση δεν τον έβαλα, πάνω από την ομάδα. Ό,τι έβλεπα στην προπόνηση και αυτό που μου έδειχναν οι ποδοσφαιριστές, αυτό έκανα και εγώ στο παιχνίδι. Κι εγώ έκανα λάθη, όλοι κάνουμε λάθη, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Το θέμα είναι να μην τα επαναλαμβάνεις και μέσα από τα λάθη μας να γίνουμε σοφότεροι. Αν δεν θα τα επαναλάβουμε και κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε τη νέα χρονιά, τότε θα μιλάμε ότι η ομάδα θα ανέβει κατηγορία. Το αρνητικό στοιχείο με την ΑΕΛ τη φετινή χρονιά ήταν ότι πάλευε σε πολλά ταμπλό, πάλευε να βρει πολλές λύσεις σε πολλά προβλήματα. Οι πρώτες τρεις ομάδες που ανέβηκαν, κυνηγούσαν έναν στόχο μόνο το πώς θα βγουν κατηγορία. Δεν είχαν κανένα άλλο πρόβλημα. Ενισχύθηκαν πάρα πολύ τον Δεκέμβριο, δαπάνησαν πολλά χρήματα και κατάφεραν να βγούνε. Είπα ένα λόγο αυτή τη στιγμή». 
• Η φιλοσοφία στις μεταγραφές θα πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές να παίρνουν ένα στάνταρ ποσό ή να υπάρχουν πριμ στόχων; 
«Είναι ένας χώρος αυτός, στον οποίο η ομάδα θα πρέπει να θέσει τους όρους της. Κι όταν μια ομάδα είναι δυνατή, τότε μπορεί να θέτει τους όρους της. Αυτό θέλει η ομάδα, να είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα – όχι μόνο στο οικονομικό – ώστε να θέτει τους όρους της. Του χρόνου, έτσι όπως θα είναι διαμορφωμένο το πρωτάθλημα με τους ομίλους, κυνηγάς μόνο την πρώτη θέση. Και δύο ανταγωνιστές να έχεις, είναι αρκετοί, διότι κυνηγάς μόνο μια θέση και πρέπει να είμαστε δυνατοί σε όλα τα επίπεδα» 
• Έχει η ΑΕΛ νέα παιδιά στα οποία μπορεί να υπολογίζει για τη νέα χρονιά; 
«Ήδη 5 παιδιά από την ομάδα Νέων συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Έχω δει και άλλα παιδιά και είμαστε τυχεροί που υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην κάτω των 20, με αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Είτε είμαι εγώ, είτε όχι, υπάρχουν παιδιά που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Παιδιά με καλά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ο Τάσος ο Κρητικός, που – όμως – θέλουν πάρα πολλή δουλειά» 
• Όταν δηλώσατε ότι η ΑΕΛ θα μπει στην πρώτη τριάδα, μήπως αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη πίεση; Του χρόνου η αποψή σας είναι να ξεκινήσουμε με χαμηλούς τους τόνους, ή να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα; 
«Να ένα λάθος του προπονητή. Αυτός είναι ο 2ος λόγος για τον οποίο η ομάδα δεν τα κατάφερε. Εκείνη τη στιγμή που το είπαμε βρισκόμασταν σε πολύ ανοδική φάση, η ομάδα απέδιδε πολύ καλά και – αν θυμάστε – έλεγα πόσο εντύπωση μου κάνει η σταθερότητα που έδειχνε εκείνο το διάστημα η ομάδα. Μετά από 10-12 ματς, όμως, ήρθαν τα σκαμπανεβάσματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα στο τέλος επανήλθαμε σε κατάσταση σταθερότητας, αλλά είναι και λογικό, αφού απουσιάζει το άγχος και δεν καίνε τα παιχνίδια, είναι φυσιολογικό να παίξεις πιο ελεύθερα. Υπήρξαν παιχνίδια τα οποία παίξαμε καταπληκτικά και δεν κερδίσαμε και αυτά μας στοί
χισαν. Δεν μας στοίχισαν τα παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά και χάσαμε δίκαια». 
• Πρέπει η ΑΕΛ να στηριχθεί σε έμπειρους ώστε να μπορεί να αντέχει την πίεση; 
«Πρέπει να έρθουν παιδιά έμπειρα και σε καλή ηλικία, αλλά να υπάρχουν και παίκτες νεότερης ηλικίας με φιλοδοξία και με τον βασικό κορμό να δουλέψουμε πολύ, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα». 
• Μιλώντας με τον πρόεδρο, σας μίλησε για πιθανή του αποχώρηση ή είναι ξεκάθαρη η θέση του; 
«Ο πρόεδρος είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος. Ό,τι διαβάσατε εσείς στην συνέντευξη (σ.σ. που παραχώρησε στην «Ε») ακριβώς τα ίδια πράγματα είπε και σε μένα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Μάλτζαρης: 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για την ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνισθώ, σε ένα ακόμη παιχνίδι. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να αγωνίζομαι βασικός με τη φανέλα της ΑΕΛ μέσα στο γήπεδό μας και μπροστά στον κόσμο μας. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός και έγινε πραγματικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζονται νέα παιδιά από τον τόπο μας, στην ΑΕΛ. Αναφορικά με το παιχνίδι, πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα, είχαμε την ατυχία να ισοφαριστούμε στο τέλος, αλλά σταθήκαμε και τυχεροί να απαντήσουμε με ένα πολύ ωραίο γκολ στις καθυστερήσεις, του Φρανκού». 








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων