2012-13 : 4η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 3-0

4η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 3-0 

11 Οκτωβρίου 2012 

Scorers: 36' Δεινόπαπας, 88' Καρανίκας, 90+ 3' Ζεκίνια 

Αποβολή: 80' Παλαιολόγος (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (66' Γιώτας), Δεινόπαπας (86' Χασομέρης), Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (60' Καρανίκας), Τσίγκας. 

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Πινδώνης, Παλαιολόγος, Ανιέτε (46' Τσιάτσιος), Ουαρμπίντε, Γενγκά (85' Γαλάνης), Μπολάτι (67' Πετρόφ), Γόγολος, Μπακαγιόκο.  

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας) 
Επόπτες: Αστέριος Πάτσιας (Μακεδονίας), Δημήτριος Βαφειάδης (Καρδίτσας) 
4ος: Νικόλαος Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Σπυρίδων Πουγκακιώτης (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 5.596 

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα είχε σε μεγάλη… μέρα τον Ζεκίνια, ο οποίος έκανε… ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ο άσος της ΑΕΛ είχε δύο δοκάρια (24’, 48’), ενώ ήταν «μέσα» στα δύο πρώτα τέρματα των γηπεδούχων με τους Δεινόπαπα (36’) και Καρανίκα (88’), ενώ στο 95’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα, έχοντας ως κινητήριο… μοχλό τον Ζεκίνια, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο άσος της ΑΕΛ απείλησε στο 12’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γκίτκος μπλόκαρε.

Η… απάντηση της ομάδας του Βόλου ήρθε στο 17’ όταν ο Γόγολος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Σέρεμετ απέκρουσε αρχικά με τα πόδια και στην συνέχεια μπλόκαρε. Πάντως, στη συγκεκριμένη φάση, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στον Πινδώνη, μια και ο προσωπικός του αντίπαλος του… έβγαλε τη φανέλα.

Στη συνέχεια, η Λάρισα ανέβασε… στροφές και στο 24’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζεκίνια πήρε την κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.

Η υπεροχή των «βυσσινί» έφερε… καρπούς στο 36’ με τον Δεινόπαπα. Συγκεκριμένα, ο Ζεκίνια έκανε την κάθετη μπαλιά στον Τσίγκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε τη… γλυκιά σέντρα στον άσο της Λάρισας και αυτός με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, έκανε το 1-0 για την Λάρισα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ζεκίνια, ο οποίος στο 48’ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου και στην συνέχεια οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν σε κόρνερ, με τον Σκόνδρα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Λάρισα να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Σέρεμετ. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη απειλή από τον Μπακαγιόκο ήταν στο 63’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο της Λάρισας αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.

Στο 79’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα… χάλασαν, όταν ο Παλαιολόγος αντίκρισε την κόκκινη, δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τριαντάφυλλου, ζητώντας την κίτρινη στον Δεινόπαπα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό είχε ως συνέπεια να παρατηρηθούν πολλά κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενωμ, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Καρανίκας στο 88’ έπειτα από σέντρα του Ζεκίνια και με κεφαλιά – ψαράκι διαμόρφωσε το 2-0.

Ωστόσο, οι παίκτες της ΑΕΛ δεν είχαν… πει την τελευταία τους λέξη και ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Ζεκίνια, έβαλε στο 95’ το… κερασάκι στην τούρτα, καθώς με πλασέ «έγραψε» το τελικό 3-0.

Με πρόστιμο συνολικά 6.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, για τη συμπεριφορά των οπαδών της, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.


Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας: 
«Ήταν μία ξεκάθαρη νίκη, είχαμε πολύ καλή απόδοση, αγωνιστήκαμε όπως έπρεπε να αγωνιστούμε. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίξει η ΑΕΛ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την συμπαράσταση. Αφιερώνω τη νίκη στους MONSTERS , τον Γιάννη τον Παπαπούλιο, τον Χρήστο, όλα τα παιδιά που μετά την ήττα στα Γιαννιτσά, μου είπαν «σε πιστεύουμε, ότι μπορείς να μας οδηγήσεις σε επιτυχίες». Έτσι ξεκίνησε ο Μιχάλης Ζιώγας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις.

-Από το αποτέλεσμα δικαιωθήκατε, αλλά οι αλλαγές δεν στέρησαν από την ομάδα τη δυνατότητα να παίξει πιο επιθετικά στο β’ ημίχρονο;
«Οι δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Και στο προηγούμενο παιχνίδι εγώ πίστευα ότι δεν θα χάναμε, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν κάποια λάθη και δεχτήκαμε ένα αστείο γκολ. Πέρυσι η ομάδα μας, έπαιζε με Μπόα Μόρτε, Ταλ, Σεσίνια, Καλί και φέρναμε 0-0 με τον Βύζαντα. Σήμερα κερδίσαμε 3-0 και είχαμε 2 δοκάρια. Σαφέστατα σήμερα ήθελα να κερδίσω, δεν θα το άντεχα το μη νικηφόρο αποτέλεσμα. Φεύγοντας από το σπίτι η κόρη μου, μου είπε μπαμπά φρόντισε να κερδίσεις γιατί αλλιώς δεν θα μπορώ να πάω αύριο σχολείο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι όλη η πόλη ζούσε στον παλμό αυτής της αναμέτρησης».

-Εντός έδρας 6 γκολ και τουλάχιστον 10 κλασικές ευκαιρίες. Εκτός έδρας μηδέν γκολ και ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα. Γιατί τόσο μεγάλη απόσταση στην επιθετική απόδοση;
«Αν σταθούμε στα νούμερα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλει χρόνο αυτή η ομάδα. Μην ξεχνάτε τι περάσαμε το τελευταίο 20ήμερο. Αγαπάμε την ομάδα, ο καθένας προσπαθεί να τη βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχουμε αδυναμίες και προσπαθούμε να τις διορθώσουμε. Αν έχω κάνει λάθη, ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παλαίμαχους που την Τρίτη βρεθήκαμε και έδειξαν πόσο αγαπάνε και πόσο στηρίζουν την ομάδα. Νομίζω ότι ο μεγαλομέτοχος έχει επενδύσει και έχει βοηθήσει την ομάδα και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε… Έγιναν πολλά στο παρελθόν… Ορκίζομαι σε αυτή τη φανέλα ότι δεν πρόκειται ποτέ να την προδώσω».

-Γιατί πήγατε να πανηγυρίσετε στους MONSTERS;
«Σε αυτούς. Όπως, είπα νωρίτερα, χαρίζω τη νίκη. Με βοήθησαν πολύ όλο αυτό το διάστημα με τη στήριξή τους».

-Νιώθετε πιεσμένος από κάτι ή κάποιους;
«Δεν θέλω να συνεχίσω για να μην δημιουργήσω πρόβλημα σε κάποιον από εσάς».


Νίκος Καρανίκας : 
«Θέλω να ευχαριστήσω τον καταπληκτικό κόσμο, που ξέρω πόσο ήθελε αυτή τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μας, που δείχνει ότι εμπιστεύεται τα νεαρά παιδιά και αυτό είναι σημαντικό για μας. Η νίκη είναι αυτή που μένει και σήμερα ξέραμε ότι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μας. Εγώ προσωπικά ξαγρυπνούσα τα βράδια περιμένοντας να έρθει το ματς. Είμαστε χαρούμενοι, τρεις βαθμοί, αλλά το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και εμείς πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για μας το 3-0 ήταν μία ψυχολογική «ντόπα». Καταλαβαίνετε τη σημασία του παιχνιδιού, πόσο μάλλον για εμάς που είμαστε Λαρισαίοι. Όλα τα παιδιά, όχι μόνο εμείς που παίξαμε, αλλά και οι υπόλοιποι του πάγκου, ακόμη κι αυτοί που έμειναν εκτός αποστολής, όλοι μας ήμασταν μια γροθιά. Κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς, έχουμε κάποιες ημέρες για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Ζεκίνια:
-Ήσουν ο άνθρωπος του αγώνα. Πώς νιώθεις; 
«Νιώθω πολύ καλά γιατί η ομάδα νίκησε. Για μένα θεωρώ πως δεν ήμουν ο άνθρωπος του αγώνα γιατί έπαιξαν 14 παίκτες στο γήπεδο. Όλοι παίξαμε πολύ καλά. Όχι σαν τις άλλες φορές εκτός έδρας. Είμαι χαρούμενος για τους φίλους μου. Αν αυτή η ομάδα συνεχίσει έτσι θα ανεβεί στη Σούπερ Λίγκα». 
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι άλλαξε ανέφερε: 
«Όταν παίζεις στα Γιαννιτσά σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο και δεν μπορείς να κάνεις μια πάσα σωστή και έρχεσαι σε αυτό το γήπεδο να παίξεις είναι πολύ διαφορετικό». Αρκετά συζητήθηκε εκτός γηπέδου και ο χαιρετισμός του προς την κερκίδα μετά το γκολ. Μιλώντας στην «Ε» τόνισε πως «αυτό σήμαινε πως τους το αφιέρωσα το γκολ στους φιλάθλους μέσα από την καρδιά μου. Ήταν από μένα γι’ αυτούς». 

Δεινόπαπας:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βοήθησα την ομάδα να κατακτήσει το τρίποντο». 
-Θεωρείς πως κερδίσατε και τον κόσμο εκτός από τους βαθμούς; 
«Αυτό είναι το σημαντικότερο. Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να έρχεται και ο κόσμος για να μας βοηθήσει και εμάς». 

Τσιάρας:
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δείξαμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και πήραμε μια νίκη που αξίζαμε. Αν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ο κόσμος να συνεχίσει να πιστεύει σε αυτήν την ομάδα».

Χασομέρης
«Ήταν ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε όπως το θέλαμε και όπως το περιμέναμε. Ήταν συγκλονιστικό. Πήραμε τους τρεις βαθμούς αλλά κοιτάμε το ματς της Δευτέρας. Εκτός από τους βαθμούς τονωθήκαμε και ψυχολογικά. Μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας ήμασταν κακοί και στα δύο και τώρα σε μια δύσκολη έδρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν ανεβαίνεις μόνο με τα εντός έδρας». 

Τσίγκας
«Φάνηκε από την αρχή το παιχνίδι πως ήταν δύσκολο. Τα δύο γκολ μπήκαν στα τελευταία λεπτά. Παίξαμε με ένα αξιόλογο αντίπαλο. Καταφέραμε να προηγηθούμε και να κρατήσουμε το 1-0 μέχρι το τέλος και μετά να έρθουν άλλα δύο γκολ. Προσέξαμε τις κινήσεις των αντιπάλων. 

Τσιμπάμπα
«Όλα καλά. Τη θέλαμε τη νίκη και την πήραμε και όλα καλά. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και αξίζαμε να κερδίσαμε. Ζητούσαμε τα περισσότερα γκολ μετά το 1-0 και ήρθανε στο τέλος άλλα δύο».





Ο Δεινόπαπας μόλις έχει ανοίξει το σκόρ σε 1-0.


Ο Καρανίκας κάνει το 2-0 και βάζει το AEL FC arena φωτιά !


Το κερασάκι στην τούρτα ο Ζεκίνια, κάνοντας το 3-0 .







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων