2012-13 : 32η : Εργοτέλης - ΑΕΛ 0-0

32η αγωνιστική : Εργοτέλης - ΑΕΛ 0-0 

7 Απριλίου 2013 

Αποβολή: 59' Πότσι (2η κίτρινη)

Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης, Γεωργίου, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης (77' Πλουσής), Δωματάς (72' Χαλκιαδάκης), Ρομάνο, Γκαντιάγκα, Λαμπίν (65' Ζαχόρα).

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Πότσι, Πόνσε (60' Τσιάρας), Τ. Κρητικός, Μπλέντι (90+1' Καρανίκας), Τσίγκας (72' Σ. Κρητικός). 

Διαιτητής: Χρήστος Ανδρονικίδης (Πειραιά) 
Επόπτες: Ηλίας Κουτζαμανίδης (Πειραιά), Ουρανία Φώσκολου (Πειραιά) 
4ος: Συμεών Κοσικίδης (Αθηνών)

Γήπεδο: Παγκρήτιο  

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά στο...πρώτο λεπτό αλλά έμεινε εκεί καθώς η ομάδα της Κρήτης με σύμμαχο τον αέρα άρχισε να πιέζει αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει φάσεις. Γενικά στο πρώτο μέρος κερδισμένος ήταν ο αέρας που εμπόδισε τους δύο αντιπάλους να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων. 
Στο δεύτερο ημίχρονο από την αρχή ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άρχισε να απειλεί αλλά μέχρι το 56’ δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Τότε ο Ρομάνο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς αποβλήθηκε δικαιολογημένα ο Πότσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59’. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση αλλά ο Ρομάνο δεν μπορούσε να βρει δίχτυα και η ΑΕΛ άρχισε έστω και με παίκτη λιγότερο να ανεβαίνει. Ο Καβακάς έβγαλε τον Πόνσε και πέρασε στον αγώνα τον Τσιάρα για να διατηρηθεί η αμυντική ισορροπία. Στο 68’ ήταν η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΛ καθώς ένα σουτ του Τ. Κρητικού μπλόκαρε ο Αθανασίου. Από κει και πέρα υπήρχε ένας Νεμπεγλέρας που έτρεχε ασταμάτητα αλλά δεν έφθανε... Έτσι πάλι ο Ρομάνο στο 79’ βρέθηκε μόνος προ του Σέρεμετ αλλά ο Σλοβένος της λαρισινής ομάδας απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Το τελικό 0-0 άφησε ευχαριστημένη την ΑΕΛ με τις αντιξοότητες που έγινε το παιχνίδι αλλά και με βάση τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι. Η μάχη της ανόδου συνεχίζεται σε δύο ταμπλό είτε απευθείας είτε μέσω πλέι οφ (είναι πιο πιθανή η συμμετοχή σ’ αυτά)... 


Δηλώσεις

Καβακάς:
«Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο όπως κι εμείς. Ήταν καλό παιχνίδι και όταν παίζαμε με τον ίδιο αριθμό παικτών ήμασταν αρκετά επικίνδυνοι. Χάσαμε έναν παίκτη με αποβολή και τραυματισμό κι έγιναν δύσκολα τα πράγματα. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε κάνει δυο ήττες μαζί. Όποιος θεωρήσει ότι είμαστε εύκολος αντίπαλος θα την πατήσει. Θα παλέψουμε για να βγει η ομάδα. Τα παιδιά κάνουν τεράστια προσπάθεια, χάσαμε έναν παίκτηλόγω τραυματισμού και δυο λόγω καρτών. Δεν ξέρω πού θα βγει αυτό και πώς θα τους αναπληρώσουμε. Ο πόντος δεν βοηθά εμάς ούτε και τον Εργοτέλη. Είναι πολύ κοντά οι ομάδες η μια στην άλλη. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες. Για να πάρεις βαθμό πρέπει να έχεις και τύχη. Όμως όχι, είμαστε ικανοί. Δεν είμαστε τυχεροί. Έχουμε να χάσουμε εννέα παιγνίδια. Είμαστε σε δύσκολη θέση και προσπαθούμε. Εργοτέλης και ΑΕΛ δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία». 

Καρανίκας:
«Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Με την αποβολή, καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό. Όταν οι ομάδες ήταν ισάριθμες ήμασταν επικίνδυνοι. Κάναμε ευκαιρίες και ήμασταν αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη. Χάσαμε έναν παίκτη και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς». 









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων