2012-13 : 14η : Πιερικός - ΑΕΛ 0-0

14η αγωνιστική : Πιερικός - ΑΕΛ 0-0 

16 Δεκεμβρίου 2012 

Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Λαζαρίδης (83' Νίκου), Γιατζιτζόγλου, Ντόικτις, Δήμου, Φαμπίνιο, Καραγκούνης, Καθάριος (66' Ελευθεριάδης), Κόιτς (87' Ελευθεριάδης), Ντάνι, Δεσποτόφσκι.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Δεινόπαπας (75' Τσιάρας), Ζεκίνια (55' Παπαϊωάννου) , Χασομέρης, Ζουρούδης.
 
Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοκαρνανίας) 
Επόπτες: Σπυρίδων Χουλιάρας (Αιτωλοκαρνανίας), Αντώνιος Πυλαρινός (Αιτωλοκαρνανίας) 
4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Νικόλαος Κούλιας (Κέρκυρας)

Γήπεδο: Δημοτικό Κατερίνης  

«Κόλλησε» στο μηδέν χθες η ΑΕΛ στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό (0-0) στον αγώνα που έδωσε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας αλλά πήρε το βαθμό και βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από την 7η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Αλλά το γεγονός δεν είναι η ισοπαλία που πήραν οι «βυσσινί» αλλά το γεγονός ότι υπήρξε παίκτης που ζήτησε να φύγει, ο Δημήτρης Ραπτάκης, από τους καλύτερους χθες, λόγω οικογενειακού προβλήματος όπως είπε στους ανθρώπους της λαρισινής ομάδας.

Το παιχνίδι που έγινε σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο από την αρχή φάνηκε ότι κάθε ομάδα ήθελε να κυριαρχήσει στον χώρο του κέντρου για να έχει κατοχή και να δημιουργεί περισσότερες φάσεις όπου με σύμμαχο τον…αγωνιστικό χώρο να εκμεταλλευτούν τα λάθη που θα ενδεχομένως θα υπήρχαν. Δυστυχώς οι μόνες αξιοσημείωτες φάσεις ήταν κάποια μακρινά σουτ, κάποια κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΛ (δύο) και μια εκτέλεση φάουλ από τον Κόιτς (16’). Και για να δούμε κάποια καλή φάση έπρεπε να φθάσουμε στο 40’ που μια ωραία ενέργεια του Ζουρούδη ανάγκασε τον Τόλιο να μπλοκάρει εντυπωσιακά. Από κει και πέρα ο Πιερικός στα τελευταία λεπτά είχε μια κατοχή της μπάλας ανούσια όμως λόγω των υπερπροσπαθειών του Ραπτάκη. Ο Πιερικός στην πρώτη φάση του αγώνα κέρδισε το πρώτο του κόρνερ αλλά από κει και πέρα η ΑΕΛ ήταν αυτή που πλησίαζε κοντά στην εστία του Τόλιου με μακρινά σουτ. Από το 60’ και μετά ο Πιερικός που πήρε θάρρος από μια καλή ευκαιρία που έχασε με τον Καθάριο (58’) βγήκε μπροστά και για κανένα τέταρτο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι αλλά ως εκεί.... Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ πίεσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση που θα κατέληγε σε ένα τέρμα. Έμεινε το 0-0 με απογοητευμένους τους παίκτες της ΑΕΛ ενώ οι άνθρωποι του Πιερικού που έχουν στόχο τη σωτηρία μάλλον θα ικανοποιήθηκαν που μαζεύουν πόντους.



Δηλώσεις

Μιχάλης Ζιώγας:
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια είχε φέρει θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά εμείς έπρεπε όλη την εβδομάδα να διαχειριστούμε την κούραση που είχαμε από δύο συνεχόμενα παιχνίδια, με πολύ δύσκολους αντιπάλους και με πολύ καλές εμφανίσεις. Ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ ήταν για εμάς σήμερα ο αγωνιστικός χώρος. Έχουμε μια ομάδα που είναι πολύ επιθετική, ομάδα που της αρέσει να έχει κατοχή μπάλας, το passing game να δημιουργεί και να παίζει. Ανασταλτικός παράγοντας για εμάς το γήπεδο, παρόλα αυτά όμως θεωρώ ότι προσπαθήσαμε κάναμε ευκαιρίες, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να κάνουμε κάποιο γκολ. Δυστυχώς όμως δεν το κάναμε δεν ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και αν είμασταν ίσως λίγο ποιο τυχεροί σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από την άλλη, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα και ο ένας βαθμός είναι ένα θετικό αποτέλεσμα όταν αγωνίζεσαι απέναντι στον Πιερικό. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα αυτή την εβδομάδα είμασταν άτυχοι. Είχαμε βάλει τον Τσιμπάμπα να εκτίσει ποινή εδώ, και εντελώς ξαφνικά και ευχόμαστε περαστικά στην οικογένεια του Εμανουέλ Φρανκού, στον πατέρα του, ο οποίος εγχειρίστηκε προχτές. Μας έλειψαν δύο πολύ σημαντικές απουσίες. και δεν είχαμε τις επιλογές που θα θέλαμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να πάρουμε κάποια βοήθεια. Εύχομαι σε όλους υγεία πάνω απ’ όλα και καλές γιορτές».

Δεν έκανε πολλές κλασικές ευκαιρίες η ομάδα τι έφταιξε;
«Όταν μπήκα στα αποδυτήρια και είδα όλα τα παιδιά με κατεβασμένα τα κεφάλια, όταν παίζεις κόντρα στον Πιερικό και δεν είσαι ευχαριστημένος, αυτό σημαίνει ότι έχεις παράπονο και έχεις όλες τις προϋποθέσεις δουλεύοντας να γίνεις καλύτερος. Αλλά όμως θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα, εάν θέλεις να γίνει ακόμα καλύτερος στην μεταγραφική περίοδο να πρέπει να ενισχυθείς με παίκτες, αυτοί οι οποίοι θα έρθουν να δώσουν 30%-40% ποιότητα και να βοηθήσουν την ομάδα».

Είναι κάτι που δεν σας άρεσε τίποτα στην απόδοση της ομάδας;
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα, εάν θα δείτε γυρίζοντας στο πάγκο της ομάδας το κοστολόγιο του δεν υπερβαίνει τις 70 χιλιάδες ευρώ. Αν θέλεις πρωτάθλημα πάντως, χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες που διαθέτουν ηγετικές ικανότητες. Σήμερα είχαμε απώλειες σημαντικές (Τσίγκας, Τσιμπάμπα, Φρανκού). Mας έλειψαν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Τσίγκας, που θεωρώ ότι θα είναι σπουδαία «εσωτερική μεταγραφή» όταν επιστρέψει. Επιπλέον, στη διάρκεια της εβδομάδας διαχειριστήκαμε ένα δύσκολο ενδοοικογενειακό ζήτημα και παρόλα αυτά καταφέραμε σήμερα να παρουσιαστούμε καλοί».

Ποιες θέσεις θέλει η ομάδα ενίσχυση;
«Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και έχω εισηγηθεί που πρέπει, άποψή μου να έρθουν ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της. Από την άλλη πλευρά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν».



Γιάννης Παπαϊωάννου:
«Μπήκαμε στο γήπεδο με σκοπό τους τρεις βαθμούς. Δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, ανασταλτικός παράγοντας, παρόλα αυτά δημιουργήσαμε περισσότερες προϋποθέσεις από τον αντίπαλο. Η ομάδα μας διαθέτει ποιότητα, γι'αυτό δεν μας βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, παρόλα αυτά πήραμε το Χ, απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι ο Πιερικός. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, να ξεκουραστούμε στο διάστημα μετά το παιχνίδι με στην Τρίπολη και να δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωριστά. Καλές γιορτές και και καλή συνέχεια στον Πιερικό».

Πως βλέπεις την συνέχεια και για σένα και για την ομάδα;
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή, που μου έδωσε αυτές τις ευκαιρίες καταρχήν. Από τον εαυτό μου έχω πολλές απαιτήσεις, όπως και οι προπονητές μου, οι οποίοι με εμπιστεύονται, όπως και εγώ αυτούς. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα δώσει πολλά περισσότερα, ωστόσο γι αυτό είμαστε κάθε μέρα στα γήπεδα να δουλεύουμε και να παρουσιαζόμαστε σε κάθε όλο και καλύτεροι».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων