2012-13 : 26η : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 0-0

26η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 0-0 

10 Μαρτίου 2013 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Καρακώστας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (59' Λιαπάκης), Ζεκίνια (65' Σ.Κρητικός), Τσίγκας, Χασομέρης, Μπλέντι (51' Δεινόπαπας). 

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής, Μελισσάς, Ιωάννου (46' Γκόλιας), Κούσας, Σφακιανάκης, Τζούνιορ, Φαβάλι (86' Καμαρά), Σίσιτς, Μπόγιοβιτς (83' Κουτσοσπύρος), Ιορδανίδης.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) 
Επόπτες: Δημήτρης Γεωργάρας (Άρτας), Παναγιώτης Ρίγκος (Γρεβενών) 
4ος: Γιάννης Σωσώνης (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Πέπας (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 4.265 

Η ΑΕΛ με τη βοήθεια των οκτώ περίπου χιλιάδων μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους Χασομέρη και Μπλέντι να έχουν μεγάλα κέφια πήρε τα ηνία του αγώνα χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έδειχνε μια ομάδα «ναυάγιο» που δεν σωνόταν με τίποτα. Σώθηκε όμως από τα έντεκα κόρνερ του πρώτου ημιχρόνου της ΑΕΛ και της συντριπτικής κατοχής της μπάλας (76%-24% στο 36’) από τον Στεφανάκο που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και το δοκάρι που απέκρουσε το σουτ του Μπλέντι στο 25’. Σαν να μην έφθανε η τύχη που είχε ο Παναιτωλικός στην άμυνα, λίγο έλειψε να γίνει... «Γκαστόνε» και στην επίθεση αλλά ο Σίσιτς μόνος προ του Σέρεμετ πέταξε την μπάλα στα συρματοπλέγματα των οργανωμένων της ΑΕΛ. Τελικά το ημίχρονο τελείωσε με 00 με την ΑΕΛ να κερδίζει τις εντυπώσεις... Κάτι όμως που δεν κατάφερε στο δεύτερο μέρος καθώς ο Χάβος με την είσοδο του Γκόλια δυνάμωσε την αμυντική γραμμή, η ομάδα του απείλησε αμέσως με ένα δοκάρι του Φαβάλι (50’) και επήλθε μια αγωνιστική ισορροπία με άκαρπη κατοχή μπάλας των γηπεδούχων. Ο Καβακάς άρχισε τις αλλαγές έβαλε τον Δεινόπαπα που μπήκε με όρεξη αλλά δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει η ομάδα την άμυνα του Παναιτωλικού. Η είσοδος του Λιαπάκη έδωσε μόνο εμπειρία ενώ αυτή του Σ. Κρητικού ήταν απλά αναγραφή στο φύλλα αγώνα. Από την άλλη ο Χάβος βλέποντας ότι αμυντικά δεν κινδυνεύει, στο τέλος «κυνήγησε» και τη νίκη και θα το πετύχαιναν αν ο Καρακώστας δεν έκανε ένα καταπλητικό τάκλιν στον Κουτσοσπύρο σε μια φάση που βρέθηκε μό
νος με τον Σέρεμετ. Στο δεύτερο η ΑΕΛ δεν πέτυχε γκολ αλλά δεν κέρδισε και τις εντυπώσεις...

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίσθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο AEL FC Arena, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας, Σάββα Παπαδόπουλου και Νίκου Πολυχρόνη. Για τον ίδιο λόγο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του παιχνιδιού.


Δηλώσεις

Καβακάς:
«Γνωρίζαμε ότι είχαμε να παίξουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Δεν κατορθώσαμε στο πρώτο 45λεπτο που για μένα ήταν το καλύτερο της ΑΕΛ από τότε που είμαι στην ομάδα - να σκοράρουμε και να κλειδώσουμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήμασταν επιθετικοί και αναγκάσαμε μια ομάδα με τεράστια αξία και εμπειρία σε παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια άκαρπη υπεροχή χωρίς να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Κάναμε κάποιες κακές επιλογές όπου θα μπορούσαμε να είχαμε ένα εύκολο γκολ, αλλά τελικά παραμείναμε στο 0-0. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες. Προσπάθησαν, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και αυτό που είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια είναι το εξής: Ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε δυνατοί και ότι αυτό που δώσαμε ως υπόσχεση ότι θα παλεύουμε σε όλα τα ματς και να είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτό και θα κάνουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι την Τετάρτη να παίξουμε για ένα αποτέλεσμα με στόχο να ανέβουμε στη βαθμολογία. Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι το εξής: Ενα «και» μπορεί να αλλάξει το νόημα. Στη συνέντευξη που έδωσα την Τρίτη γράφτηκε ότι είπα ότι εμείς δουλεύουμε καλύτερα από τις άλλες ομάδες. Εγώ είπα ότι δουλεύουμε καλά με τους συνεργάτες μου όπως το ίδιο πιστεύουν και οι άλλες ομάδες. Θα σας παρακαλέσω, επειδή δεν θέλω να δημιουργούνται προβλήματα, να γράφετε αυτά που λέω και όχι να βγάζετε δικά σας συμπεράσματα. Αν δεν προλαβαίνετε να σημειώνετε, μπορώ να επαναλαμβάνω». 
Ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις, που του τέθηκαν: 
-Τι έγινε και η ομάδα, αν και έπαιξε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε ένα δεύτερο μέρος που δεν είχε καμία σχέση η απόδοση της ομάδας με αυτή του πρώτου; 
«Όντως στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο τέμπο. Και πάλι είχαμε την υπεροχή, αλλά δεν βρήκαμε τις λύσεις. Είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναιτωλικού – ειδικά όταν αμύνεται στο μισό - να διασπάσεις την άμυνα. Εκτός από τις συνεργασίες θα πρέπει να βρεις και τα ατομικά στοιχεία, τομέας στον οποίο σήμερα υστερήσαμε. Στο πρώτο μέρος χάσαμε τρεις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Εάν κάναμε εκεί το 2-0 το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Γιατί αυτή η ΑΕΛ δεν μπορεί να φάει μετά δύο γκολ. Όταν παίζεις με τόσο ποιοτική ομάδα και κάνουμε μια ευκαιρία και αυτή από δικά μας λάθη, λέει πολλά. Αν βάλεις σε μια ζυγαριά τους δικούς μας παίκτες με αυτούς του Παναιτωλικού έχουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα. Όμως οι παίκτες μας είναι άξιοι συγχαρητήριων για την εικόνα που είχαν». 
-Ποιο είναι το πιο δύσκολο ματς. Με τον Παναιτωλικό ή με το Γάζωρο; 
«Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, της Τετάρτης είναι το πιο δύσκολο και κρίσιμο. Ίσως στρεσαριστούμε περισσότερο γιατί πρέπει να κερδίσουμε». 
-Οι αλλαγές που κάνατε ήταν για λόγους τακτικής ή όχι; 
«Εγώ είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο παιδιά που βγήκαν. Με τον Λιαπάκη θέλαμε να δώσουμε περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και καλύτερη πάσα. Ο Δεινόπαπας γιατί έχει το ατομικό στοιχείο, το ένας εναντίον ενός. Και όντως έκανε αρκετές προσπάθειες αλλά σε μια καθοριστική φάση θα μπορούσε να σουτάρει αντί να πασάρει». 
-Πώς εξηγείτε τις πολλές ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος; 
«Οι ομάδες δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους. Ειδικά οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Μπορεί να μην κερδίσαμε σήμερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση». 
-Από τότε που ήρθατε στην ΑΕΛ η ομάδα παίζει καλύτερα από ό,τι πριν, όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει καμία ομάδα από αυτές που έχουν τους ίδιους στόχους. Πως το εξηγείται αυτό; 
«Θα προβληματιζόμουν εάν παίζαμε με ομάδες που ναι μεν είχαμε τον ίδιο στόχο όπως ο Παναιτωλικός, αλλά είχαμε την εικόνα που είχε ο αντίπαλος σήμερα. Έχει το τετραπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη ήμασταν εμείς. Να ξέρετε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας αλλά παίζουν και οι άλλες ομάδες. Εμένα προσωπικά θα μου κακοφαινόταν αν είχαμε το ρόστερ του Παναιτωλικού και παίζαμε με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα. Εμένα με γεμίζει αισιοδοξία η εμφάνισή μας γιατί έδειξαν οι παίκτες ότι είναι δυνατοί. Όταν απέναντι σε αυτές τις ομάδες παίζεις τέτοιο ποδόσφαιρο δεν είναι μικρό πράγμα. Φυσικά σημασία έχουν οι τρεις πόντοι, όμως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Το είπαμε ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα». 
-Η εικόνα του Ζεκίνια σας άρεσε; 
«Προσπάθησε. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε γιατί του λείπουν παιχνίδια και ήταν φανερό. Αλλά περιμένω περισσότερα πράγματα από αυτόν όπως και από τους άλλους παίκτες».
-Για ποιο λόγο κάνατε την αλλαγή στο 50’ και όχι στο ημίχρονο;
«Ήθελα να δω αν θα κάνει κάποια κίνηση το αντίπαλος, αλλά όπως είδατε ο Παναιτωλικός προσάρμοσε την τακτική του στο δικό μας παιχνίδι». 

Τσιάρας:
«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο. Η ομάδα μας ήταν πολύ ανώτερη του αντιπάλου. Καταφέραμε με έναν ποιοτικό αντίπαλο να μην μας δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε, δεν είναι ώρα για σκυμμένα κεφάλια. Έχουμε αγώνα την Τετάρτη και πρέπει να κερδίσουμε, ώστε να ανέβουμε στη βαθμολογία». 









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων