2012-13 : 41η : Δόξα Δράμας - ΑΕΛ 1-1

41η αγωνιστική : Δόξα Δράμας - ΑΕΛ 1-1 

22 Μαΐου 2013 

Scorers: 3' Αλεξάντροβιτς - 38' Ρούσεφ  

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Μκρτσιάν (68' Καμινιώτης), Ταραλίδης, Ρούσεφ, Κάπελ, Ιντζόγλου, Μπουτζίκος, Μουδούρογλου, Στόικος (46' Μπαλής), Κάσσος (76' Τότο), Μιλένκοβιτς.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Φιρινίδης (27' λ.τ Μάντζαρης), Παπαγεωργίου, Καρανίκας, Καρακώστας, Γκαλίτσιος, Πότσι, Τσιάρας, Πόνσε, Χασομέρης (75' Λιαπάκης), Αλεξάντροβιτς (46' Τ. Κρητικός), Ζεκίνια. 

Διαιτητής: Νικόλαος Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης) 
Επόπτες: Αναστάσιος Χατζημωυσιάδη (Ξάνθης), Ηλία Έμπλιουκ (Ξάνθης) 
4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Δράμας 
Εισιτήρια: 345 

Μπορεί η ΑΕΛ χθες να πήγε στη Δράμα για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League χωρίς ουσιαστικό στόχο όμως έφυγε με ένα θετικό πρόσημο στις αποσκευές της. Εκτός από τον βαθμό τις ισοπαλίας απέναντι στην επίσης αδιάφορη τοπική Δόξα (1-1), είδε τους νέους της παίκτες να έχουν εκτός από διάθεση και... αποτελεσματικότητα. Ο Βασίλης Μάλτζαρης ήταν ο 19χρονος αθλητής που πήρε το βάπτισμα του πυρός καθώς ο σοβαρός τραυματισμός του Φιρινίδη τον έφερε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε γενικές γραμμές όταν ξεπέρασε λίγο το άγχος του και μετά το γκολ του Ρούσεφ έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ο Νίκος Καρανίκας που φόρεσε το περιβραχιόνιο και δήλωσε τόσο περήφανος γι’ αυτό, είχε πραγματικά αρχηγική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν βασικός και δείχνει πως θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν ο πατέρας του Γιάννης και ο αδερφός του Γιώργος. Ο Τάσος Κρητικός που πέρασε στη θέση του Αλεξάντροβιτς δείχνει πως του χρόνου μπορεί να ανεβάσει τα στάνταρ του καθώς οι Λαρισαίοι φίλαθλοι περιμένουν κι άλλα από αυτόν σε συνέχεια του αρχικού τους θαυμασμού. Τέλος ο Αντώνης Τσιάρας -μαζί με τον Καρανίκα από τους παλιούς των Νέων- έδειξε πως έχει την ικανότητα κυρίως ανασταλτικά να εκτελεί τα καθήκοντά του με επιτυχία. Αυτοί οι πέντε αθλητές που έπαιξαν χθες ήταν το κέρδος της ΑΕΛ που ο Τίμος Καβακάς ήθελε να δώσει τέτοια διάσταση στο χθεσινό ματς ούτως ή άλλως.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ που ξεκίνησε με Φιρινίδη στη θέση του τερματοφύλακα, Καρανίκα, Παπαγεωργίου στα μπακ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, Καρακώστα, Γκαλίτσιο σέντερ μπακ, Τσιάρα - Πότσι αμυντικά χαφ, Πόνσε δεκάρι, Αλεξάντροβιτς και Ζεκίνια στα «φτερά» και Χασομέρη στο κέντρο της επίθεσης είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ήταν ευδιάθετη και ειδικά στα πρώτα λεπτά. Ευτύχησε να σκοράρει μόλις στο 2’ με τον Αλεξάντροβιτς και μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ. Από τον τραυματισμό του Φιρινίδη και έπειτα όμως ήρθε μια μικρή πτώση και η ισοφάριση με τον Ρούσεφ. Στην επανάληψη στο πρώτο 20λεπτο πάλι ήταν καλή στις κάθετες μπαλιές όμως η κόπωση και η παρουσία του Μπαλή από την άλλη έφερε εκ νέου την ισορροπία στο ματς. Σε γενικές γραμμές το τελικό 1-1 χαρακτηρίζεται δίκαιο.




Δηλώσεις

Καβακάς:
«Είναι κρίμα δύο ιστορικές ομάδες αυτή τη στιγμή να παίζουν ουσιαστικά ένα παιχνίδι αδιάφορο χωρίς κανένα στόχο. Μιλάω και για την ΑΕΛ αλλά και για τη Δόξα Δράμας. Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι είμαι πάρα ευχαριστημένος από τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν, κυρίως τα νέα παιδιά. Τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα και στη φιλοσοφία της ομάδας και στα θετικά μηνύματα είναι πως κάποια από αυτά, θα μπορέσει η ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει στη νέα χρονιά και με πολύ καλή δουλειά θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο». 
Όσον αφορά στον Κώστα Νεμπεγλέρα: 
«Ο Κώστας Νεμπεγλέρας είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Για εμάς είναι η σημαία της ομάδας. Είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Λατρεύει το ποδόσφαιρο. Όσο αντέχουν τα πόδια του και ο ίδιος θέλει να παίζει και είμαι εγώ προπονητής στην ΑΕΛ ο Κώστας θα είναι μαζί μας. Όταν ο Κώστας λείπει, έχει πρόβλημα η ομάδα. Καταλαβαίνετε πόσο καλός είναι όχι μόνο σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν αξία ανθρώπου». «Για ακόμα ένα παιχνίδι οι διαιτητές κλέβουν την παράσταση. Ήταν αδέκαστοι οι διαιτητές. Μπράβο τους». 
Τέλος για τη φάση του οφσάιντ που διαμαρτυρήθηκε είπε
«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν δεν το ξαναδούμε. Πάνω στην ένταση του αγώνα, μπορεί να γίνουμε παρορμητικοί. Αν κάνουμε λάθος, πρέπει να το αναγνωρίζουμε».

Καρανίκας:
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλη την ομάδα μου, γιατί είπαμε ότι αυτά τα τελευταία παιχνίδια δεν είναι αδιάφορα για εμάς, να παίξουμε για την αξιοπρέπεια της ομάδας γιατί όλοι γνωρίζουμε πως παίζουμε σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και όταν παίζεις ένα επίσημο παιχνίδι πρέπει να είσαι σοβαρός 100%. Θα ήθελα να σταθώ σε ένα προσωπικό γεγονός πολύ ξεχωριστό για μένα. Φόρεσα το περιβραχιόνιο της ομάδας και νιώθω ευλογημένος για αυτή τη στιγμή. Με την απουσία του Κώστα Νεμπεγλέρα και τη μη χρησιμοποίηση του Θανάση Τσίγκα που είναι δεύτερος αρχηγός πήρα εγώ το περιβραχιόνιο ως τρίτος. Νιώθω πολύ τυχερός και χαρούμενος καθώς το έχουν φορέσει μεγάλες προσωπικότητες. Έχουμε ένα ματς την Κυριακή και θα πρέπει να τελειώσουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια, υγεία και μετά να ξεκουραστούμε και να κοιτάξουμε το αύριο και την επόμενη ημέρα».





Μεγάλος άτυχος της σημερινής αναμέτρησης στη Δράμα ήταν ο Γιάννης Φιρινίδης, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία της ΑΕΛ στη φάση του Καπέλ στο 24ο λεπτό με τίμημα έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό από τη σύγκρουσή του με τον ποδοσφαιριστή της Δόξας. Κάταγμα ρινικού οστού (έγινε ανάταξη στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε), διάσειση και ένα σπασμένο δόντι είναι ο απολογισμός για τον γκολκίπερ της ομάδας μας, για τον οποίο η χρονιά τελείωσε. Αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο σκόρερ Πάτρικ Αλεξάντροβιτς, με τις πρώτες εκτιμήσεις  να κάνουν λόγο για διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί πόδι.


Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στη Δόξα Δράμας φορούσαν τη φανέλα της ΑΕΛ, ήταν στην βασική 11αδα των βυσσινί τέθηκαν την Τετάρτη (23/05) αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους. Πριν από την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Δόξα Δράμας τίμησε με ανθοδέσμη τους νυν ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, Γιώργο Καρακώστα και Πάτρικ Αλεξάντροβιτς για την παρουσία τους στην ομάδα της Δράμας την σεζόν 2010-2011.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων