2011-12 : 15η : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 2-1

15η αγωνιστική : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 2-1

19 Φεβρουαρίου 2012

Σκόρερ: 45+ 1' Καούνος, 90+ 4' Νεμπεγλέρας - 51' Ντα Σίλβα

ΑΕΛ (Νίκος Κεχαγιάς): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Βενετίδης (72' Γκρούμπιεσιτς), Ψωμάς, Κολοβέτσιος, Χατζής (76' Πίνα), Νεμπεγλέρας, Γκονζάλες, Χασομέρης (16' λ.τ. Πλιάγκας), Μπλέντι, Καούνος.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Βασιλείου, Σύρος, Παγώνης, Ζουμπουλάκης, Ροκάστλ, Μπεγκόνια, Ντα Σίλβα (83' Σκόνδρας), Ψιάνος (67' Σταμπολζίεφ), Βλάχος (80' Καλαμιώτης), Ντακόλ.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Νίκος Περικλείδης (Μακεδονίας), Σταύρος Σάπκας (Πέλλας)
4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Παρατηρητής: Αργύρης Μαβίνης (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 2.730

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στον Θρασύβουλο με 2-1. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκονζαλες από κοντά ο Καούνος έκανε το 1-0. Η ισοφάριση ήρθε στο 51′, όταν ο Ντα Σίλβα με «κεραυνό» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου. Η φάση που έκρινε τον αγώνα ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Νεμπεγλέρας με φάουλ εκτός περιοχής έκανε το 2-1.

Δηλώσεις

Νίκος Κεχαγιάς:
«Είχαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ αμυντικά, στο μισό γήπεδο, κι αυτό έκανε δύσκολο τον ρόλο μας στο σημερινό παιχνίδι. Στο α’ ημίχρονο κάναμε αρκετές φάσεις και θεωρώ ότι αδικούμαστε από το σκορ, που θα μπορούσε να είναι 2-0 ή 3-0, με βάση τα στατιστικά και τις ευκαιρίες. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου δεχτήκαμε ένα ανέλπιστο γκολ στο μοναδικό σουτ του έκανε ο αντίπαλος προς το τέρμα μας. Στο σημείο εκείνο δεν αντιδράσαμε σωστά, δεν είχαμε ρυθμός το παιχνίδι μας και δεν κάναμε φάσεις. Είμαι, όμως, πολύ ευχαριστημένος από τη συνολική προσπάθεια των παιδιών – και αυτών που ξεκίνησαν τον αγώνα και εκείνων που μπήκαν ως αλλαγή – από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο και μεγάλο δρόμο. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου – τον Θωμά τον Κυπαρίσση, το Νίκο τον Γκούλιο, τον Γιώργο Πήδουλα, το ιατρικό τιμ – γιατί σε αυτό το μικρό διάστημα με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ και να μάθω την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας και μας στήριξε από το πρώτο μέχρι το 95ο λεπτό. Η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική».

-Η ΑΕΛ έδειξε να αιφνιδιάζεται από το γκολ του Θρασύβουλο. Γιατί η ομάδα δεν επένδυσε στο 1-0; Δόθηκε εντολή να οπισθοχωρήσει και να δώσει χώρο στον αντίπαλο;
«Όχι. Δεν δόθηκε τέτοια εντολή. Προφανώς, η ψυχολογία έπεσε μετά από το γκολ που δεχτήκαμε. Φυσικά και δεν μου άρεσε αυτό. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδρούμε σωστά σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα συναντήσουμε στο μέλλον κι άλλες τέτοιες καταστάσεις γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε τόσο πολύ και κέρδισε στις καθυστερήσεις τον προτελευταίο της κατηγορίας; Τι θα γίνει όταν έρθουν στο ARENA ισχυρότεροι αντίπαλοι;
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε στο γεγονός ότι κερδίσαμε στο τέλος. Όλα τα ματς της Football League είναι δύσκολα. Έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ και θεωρώ ότι με τη δουλειά θα βγουν πράγματα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος. Όπως ακριβώς κάναμε σήμερα και δικαιωθήκαμε».

-Μπορεί η ομάδα με το υπάρχουν υλικό να κερδίσει την άνοδο;
«Εγώ, όπως είπα και νωρίτερα, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Μέσα από τη δουλειά θα κερδίσουμε πράγματα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όμως. Οι ομάδες που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις έχουν απομακρυνθεί αρκετά. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να πετύχουμε την απευθείας άνοδο».

-Πιστεύετε στις συγκυρίες; Γιατί και πριν από 8 χρόνια στο ίδιο εντός έδρας ματς με τον Θρασύβουλο, ο σημερινός συνεργάτης σας, Θωμάς Κυπαρίσσης ήταν αυτός που είχε δώσει τη νίκη στην ΑΕΛ στις καθυστερήσεις, βάζοντας τέρμα σε ένα αρνητικό σερί 4 ηττών…
«Έχετε δίκιο. Ομολογώ δεν το πρόλαβα να το σκεφτώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να προσπαθούμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά πρέπει και να το δείχνουμε».

-Η ομάδα έδειξε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα. Είναι στοιχείο μιας αλλαγής φιλοσοφίας αυτό;
«Αυτό που είχα διαπιστώσει βλέποντας σε βίντεο προηγούμενους αγώνες της ομάδας είναι ότι της έλειπε η αγωνιστικότητα σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν έχεις στο παιχνίδι σου αγωνιστικότητα και δύναμη, ειδικά σε αυτή την κατηγορία, δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα».

-Η επιλογή του Μπλέντι, τον οποίο οι προηγούμενοι προπονητές έδειχναν να μην υπολογίζουν ιδιαίτερα, σας δικαιώνει;
«Δεν θέλω να σχολιάσω αποφάσεις προκατόχων μου. Για εμένα προσωπικά το κριτήριο για την εμπιστοσύνη μου σε έναν παίκτη είναι αυτό που βλέπω στις προπονήσεις και στα ματς. Μου άρεσε αυτό που έδειξε γι’ αυτό και τον χρησιμοποίησα. Όμως, δεν πρέπει να εστιάσουμε σε άτομα. Πρέπει να βάζουμε τον εγωισμό κάτω από την ομάδα. Πάνω απ’ όλους είναι η ΑΕΛ. Χαίρομαι πολύ που ερχόμενος βρήκα τέτοια καλά αποδυτήρια, όλοι οι παίκτες έχουν πολύ καλές σχέσεις. Δεν το περίμενα. Έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων