Κύπελλο 2021-22 : Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ 1-2

4η φάση : Διαγόρας Ρόδου - ΑΕΛ 1-2

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021

Scorer: 78' Ραφίνια 40' Μαυριάς, 98' (πεν.) Γιάκος

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Τοπάλ, Τάτσης (107' Παραστατίδης), Ρούγκαλας, Σίνγκ (57' Ραφίνια), Γιώργου, Μούμιν, Πίσπας (57' Ντος Σάντος), Κουιρουκίδης, Ζούνης (65' Τσιαντούλας), Λαμπίρης (65' Μπλάνκο).

ΑΕΛ (Κώστας Φρατζέσκος): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μπέρτος, Μαϊδανός (87' Συμελίδης), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ. (107’ Θεολόγου), Κολομπίνο, Νικολιάς (73’ Γιάκος) , Όγκμποε (73’ Κούστα), Μαυριάς (73’ Πατράλης), Γλυνός (58’ Παπαγεωργίου Θ.).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Επόπτες: Δημήτρης Φίλος (Βοιωτίας), Λεωνίδας Δελής (Βοιωτίας) 
4ος: Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου

Την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε στη Ρόδο η Α.Ε.Λ. που επί του Διαγόρα με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.).

Η Α.Ε.Λ. απείλησε στο 13΄, όταν το σουτ του Μαϊδανού από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπίντση.

Τέσσερα λεπτά μετά ο σύλλογος της Ρόδου, δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Μετά από εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Λαμπίρη και Κουϊρουκίδη, ο υψηλόσωμος φορ των "κυανέρυθρων" έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε με ευκολία.

Στο 25’ το μακρινό σουτ του Πίσπα, πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νικολιάς έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπίντσης.

Η λαρισινή ομάδα ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ (0-1) στο 40΄, όταν από ωραίο σπάσιμο του Όγκμποε, ο Δημήτρης Μαυριάς έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπίντση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48’, μετά από ωραία κυκλοφορία των παικτών του Διαγόρα, η μπάλα έφτασε στον Κουϊρουκίδη, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδωρόπουλος.

Η Α.Ε.Λ. έχασε τρομερή ευκαιρία στο 51, με το πλασέ του Νικολιά να καταλήγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπίντση. Ο Διαγόρας ένα λεπτό μετά, απάντησε, με το πλασέ του πεσμένου Κουϊρουκίδη να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Στο 68’ ο Όγκμποε βγήκε σε τετ α τετ, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Διαγόρας έφτασε στην ισοφάριση στο 78’, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Κουϊρουκίδη, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την άμυνα της ΑΕΛ και ο Ραφίνια με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-1.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του 90λεπτου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Η Α.Ε.Λ. στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 97’ πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Διαγόρα, ο Γιάκος έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιαντούλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γιάκος, ο οποίος νίκησε τον Μπίντση για το 1-2 των "βυσσινί".


Το φίλμ του αγώνα:

12’: Ο Λαμπίρης έκανε τη σέντρα, ο Θεοδωρόπουλος έκανε άστοχη έξοδο, ωστόσο το γυριστό σουτ του Σινγκ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λάρισας
13’:Σου του Μαϊδάνου, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπίντση
18’: Μακρινό δυνατό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα άουτ
23’: Νέο δυνατό σουτ του Κολομπίνο, μπλόκαρε ο Μπίντσης
27’: Μακρινό σουτ του Πίσπα, η μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι
28’: Ο Νικολιάς σούταρε καλά από τα όρια της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε δύσκολα ο Μπίντσης
36’: Μακρινό σουτ του Νικολιά, η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ
40:Ο Όγκμποε έδωσε ωραία τη μπάλα στον Μαυριά, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1 για τη Λάρισα.
48’: Ο Διαγόρας «κυκλοφόρησε» ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κουιρουκίδη, ο οποίος έκανε το πλασέ που μπλόκαρε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος
52’: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα… Ο Νικολιάς έκανε το πλασέ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπίντση
53’: Ο πεσμένος στο έδαφος Κουιρουκίδης έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Λάρισας
68’: Ο Ρουγκάλας έκανε το λάθος, ο Όγμποε μπήξε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ
77’: Ο Μπίντσης απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Μπίντση
79’: Ο Κουιρουκίδης έκανε την κεφαλιά-πάσα, οι αμυντικοί της Α.Ε.Λ. δεν απομάκρυναν σωστά και ο νεοεισελθών Ραφίνια με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.
85’: Σουτ του Τσιαντούλα, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
97’: Η Λάρισα κέρδισε πέναλτι… Ο Γιάκος σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιαντούλα, με τον Βάτσιο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γιάκος έκανε το 1-2…
102’: Κόρνερ του Κολομπίνο, άστοχη κεφαλιά του Μπέρτου
112’: Νέο κόρνερ του Κολομπίνο, ο Μπέρτος γύρισε στον Ηλιάδη, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ.


Δηλώσεις

Κώστας Φραντζέσκος: 
«Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίς, αφού όταν προηγηθήκαμε με 1-0, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε γίνει 2-0 και 3-0. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας και ένα λάθος της άμυνας έδωσε το δικαίωμα να έρθει η ισοφάριση. Οι αντίπαλοί μας δεν μπήκαν καθόλου στην περιοχή μας και το έκαναν μόνο με βαθιές μπαλιές. Όμως οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα και πήραν την πρόκριση γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα πρέπει όμως να μάθουμε να τελειώνουμε τις φάσεις. Χαίρομαι που οι παίκτες μου πιστεύουν στις δυνατότητές τους και δεν με φοβίζει τίποτα». 
Σχετικά με την κλήρωση του πρωταθλήματος είπε τα εξής: 
«Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη στην αρχή, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αν ήταν όλα εύκολα δεν θα ήμασταν εδώ. Το μυαλό μας πλέον από δω και πέρα πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων