2011-12 : 11η : Καλλονή - ΑΕΛ 1-0

11η αγωνιστική : Καλλονή - ΑΕΛ 1-0

14 Ιανουαρίου 2012

Σκόρερ: 33' (πέν.) Λεοζίνιο

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Χωριανόπουλος, Τραορέ, Χατζόπουλος, Μήτσης, Μανούσος (87' Βλαστέλλης), Κριπιντήρης, Μανουσάκης, Λεοζίνιο (69' Τριανταφύλλου), Ταραχούλσκι (60' Προβατίδης), Μαρσέλο.

ΑΕΛ (Νίκος Κωτσοβός): Σωτηρίου, Αραμπατζής, Ψωμάς, Ααράμπ (70' Καούνος), Κατσιαρός, Νεμπεγλέρας, Χασομέρης, Τσιμπάμπα, Χατζής (63' Βενετίδης), Σαϊτιώτης, Πλιάγκας (53' Πότσι).

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Επόπτες: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος: Αγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Νταμπώρης (Πιερίας)

Γήπεδο: Δημοτικό Μυτιλήνης
Εισιτήρια: 1.250

Με σκόρερ τον Λεοζίνιο, κορυφαίο τον Μανούσο και… ήρωα τον Σουλογάνη, η Καλλονή πήρε μια σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Football League κι έφτασε έτσι τους 15 βαθμούς, αφήνοντας τη Λάρισα στους 19 και μακριά από την κορυφή.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά τους παρότι έπαιξαν με 10 παίκτες από το 53΄ όταν ο Τραορέ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αμπάρκιολη, ωστόσο ο Σουλογάνης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι και να κρατήσει το «μηδέν» για την ομάδα του.
Ο Λουτσιάνο παρέταξε την Καλλονή με τον Σουλογάνη κάτω από τα δοκάρια και τους Μήτση, Χατζόπουλο, Τραορέ και Χωριανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μαρσέλο και Κριπιντίρης με τον Μανουσάκη στο αριστερό άκρο, τον Μανούσο στο δεξί και τον Λεοζίνιο πίσω από τον Ταραχούλσκι που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Στην πρώτη παρουσία του Νίκου Κωτσοβού στον πάγκο της ΑΕΛ, ο μέχρι πρότινος βοηθός του Κόουλμαν, επέλεξε τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια και τους Κατσιαρό, Ψωμά – στην πρώτη του εμφάνιση με τη Λάρισα – Ααράμπ και Αραμπατζή από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικό ρόλο στα χαφ είχαν οι Νεμπεγλέρας και Χατζής ενώ στα άκρα κινήθηκαν οι Πλιάγκας αριστερά και Χασομέρης δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο των «βυσσινί» αποτέλεσαν οι Σαϊτιώτης και Τσιμπάμπα.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι πιο κινητικοί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τους Τσιμπάμπα και Πλιάγκα να δείχνουν ορεξάτοι, ωστόσο γρήγορα η ΑΕΛ Καλλονής κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και με κορυφαίο τον Μανούσο να αρχίσει να απειλεί την εστία του Σωτηρίου. Οι γηπεδούχοι είχαν σε αρκετά καλή κατάσταση τόσο τον Λεοζίνιο όσο και τους δύο ακραίους μέσους, με αποτέλεσμα συχνά να φτάνουν στην περιοχή της ΑΕΛ.
Η πίεση των γηπεδούχων μάλιστα στο 32’ καρποφόρησε όταν δύο παλιοί συμπαίκτες πρωταγωνίστησαν σε μια φάση μέσα στην περιοχή της Λάρισας. Ο Μανουσάκης για λογαριασμό της Καλλονής μπήκε στα καρέ του Σωτηρίου, ο Ψωμάς τον ανέτρεψε κι ο διαιτητής Αμπάρκιολης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λεοζίνιο και δεν αστόχησε για να στείλει με προβάδισμα την Καλλονή στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο πιεστικοί όσο στο πρώτο, με τη Λάρισα να βελτιώνει την εικόνα της παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο και να έχει για περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο δημιουργικού κομμάτι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 53’ όταν ο Χασομέρης έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τραορέ και ο Αμπάρκιολης καταλόγισε το πέναλτι. Μάλιστα το χειρότερο για την ομάδα της Μυτιλήνης ήταν ότι ο Αφρικανός αμυντικός είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσιμπάμπα για λογαριασμό της Λάρισας, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς… τον Σουλογάνη που με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το «μηδέν» για την Καλλονή και το προβάδισμα στο ματς. Οι γηπεδούχοι αν και με δέκα παίκτες, πήραν ψυχολογία από την απόκρουση του πέναλτι και με τον Μανούσο να κάνει… όργια σε όλο το δεύτερο μέρος έφτασαν αρκετά κοντά σε ένα δεύτερο γκολ και απειλήθηκαν ελάχιστα από τη Λάρισα.
Οι Μυτιληνιοί είχαν την υπεροχή, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, είχαν καλές στιγμές τόσο με τον Μανούσο όσο και με τον Χωριανόπουλο, ενώ η Λάρισα σε μια-δυο περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά είτε σταματούσε πάνω στον Σουλογάνη είτε οι ποδοσφαιριστές της αστοχούσαν στην τελική προσπάθεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 ως το 94’ και η Καλλονή να πάρει μεγάλη νίκη απέναντι στη Λάρισα.

Σε ακόμη μία εκτός έδρας αναμέτρηση η ΑΕΛ είχε τους φιλάθλους της μαζί της. Η ΑΕΛ είχε πάρει εισιτήρια για την Μυτιλήνη και ο κόσμος της δεν την άφησε ούτε εκεί μόνη της, έχοντας άψογη συμπεριφορά. Συγκλονιστικοί οι φίλαθλοι της ΑΕΛ, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδάνε και να εμψυχώνουν την ομάδα του κάμπου, παρότι η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 33 λεπτό. Στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου βρέθηκαν περισσότεροι από 50 φίλαθλοι της ΑΕΛ με πολύ παλμό και συνθήματα έκαναν αισθητή την παρουσία τους.


Δηλώσεις

Νίκος Κωτσοβός:
«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Κόουλμαν για τη συνεργασία αυτούς τους δυόμιση μήνες. Ήταν πραγματικός κύριος. Έδωσε πολλά στην ομάδα και σε εμένα προσωπικά κυρίως από πλευράς φιλοσοφίας. Τον ευχαριστώ για όλα. Όσον αφορά στο παιχνίδι, για άλλη μια φορά χαραμίσαμε ένα ημίχρονο. Σε ένα διάστημα που δεν έγιναν ιδιαίτερες φάσεις και από τις δύο ομάδες, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από πέναλτι. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, αλλά άτυχοι στην περίπτωση του δικού μας πέναλτι και χάσαμε». Τα παραπάνω είπε ο Νίκος Κωτσοβός στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα στη Μυτιλήνη κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:

-Πως κρίνετε την πορεία της ομάδας στις πρώτες 11 αγωνιστικές;
«Είναι αυτονόητο. Από τη στιγμή που δεν είμαστε πρώτοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους βαθμούς σε κάποια ματς. Στο τέλος, όμως, θεωρώ ότι θα είμαστε εμείς που θα ανέβουμε στη μεγάλη κατηγορία».

-Ένα σχόλιο για την Καλλονή;
«Είναι μια ποιοτική ομάδα που είχε μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το γήπεδο σίγουρα δεν βοήθησε καμία από τις δυο ομάδες. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και δικαιότερο αποτέλεσμα θεωρώ ότι θα ήταν η ισοπαλία».

-Στη φάση του πέναλτι δόθηκε εντολή στον Τσιμπάμπα να εκτελέσει αυτός;
«Όχι. Υπάρχουν παίκτες που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους κι από τη στιγμή που σε μια τέτοια φάση παίρνουν τη μπάλα στα χέρια αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία, τότε δεν τους λες όχι. Υπάρχουν 2-3 παίκτες που θεωρούνται καλοί εκτελεστές. Είναι κάτι που συμβαίνει».

-Ένα σχόλιο για τη διαιτησία;
«Τίποτα».

-Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του Ψωμά;
«Η συμμετοχή του ήταν αναγκαστική από τη στιγμή που δυο παίκτες μας είναι τραυματίες. Από τις λύσεις που είχαμε προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε έναν έμπειρο. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του, ασχέτως αν ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του πέναλτι. Θεωρώ ότι ενήργησε σωστά».



Δημήτρης Πλιάγκας: 
«Συμφωνώ με τον κόουτς όσον αφορά στο πρώτο ημίχρονο. Αν βάζαμε το πέναλτι όλα θα ήταν διαφορετικά. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και σε κάθε ματς υπάρχει η απαίτηση για τη νίκη. Θεωρώ ότι στο τέλος θα καταφέρουμε τον στόχο μας και θα ανέβουμε στη Super League».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία, είπε:
«Έχουμε ένα θέμα με τη διαιτησία από πέρσι ακόμα. Αυτό που ζητούμε είναι να μας σέβονται. Η ΑΕΛ είναι ομάδα με ιστορία κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι. Πρέπει κάποιοι διαιτητές να μας μιλάνε καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Εμείς αν κάνουμε κάτι άσχημο, θα υποστούμε τις κυρώσεις. Αν όμως, ένας διαιτητής σου συμπεριφέρεται άσχημα, τότε ως ποδοσφαιριστές τι τρόπο έχουμε να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας; Ο τρόπος του συγκεκριμένου διαιτητή φάνηκε από την αρχή. Σε αντιμετώπιζε λες και δε σε βλέπει καθόλου. Αυτή η ομάδα αξίζει περισσότερο σεβασμό».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων