2012-13 : 17η : ΑΕΛ - Καβάλα 1-0

17η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καβάλα 1-0 

20 Ιανουαρίου 2013 

Scorer: 74' Πόνσε 

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Κ.Παγώνης, Καρακώστας, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Λιαπάκης (78' Τσιάρας), Πόνσε, Δεινόπαπας (20' Κρητικός), Μπλέντι (57' Ζεκίνια), Τσίγκας. 

Καβάλα (Ν.Παπαδόπουλος) : Σουλογάνης, Αν.Παγώνης, Κούτεφ, Τριποτσέρης, Πακάλτσης, Καλαγκάνης,  Αναστασόπουλος, Κοτίτσας (80' Ντος Σάντος), Ν' ντιαγέ, Χλωρός (65' Γελαδάρης), Μπρατσιάνι (53' Ενσαλίβα).

Διαιτητής: Νίκος Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας) 
Επόπτες: Ελευθέριος Καραλής (Ηπείρου), Μιχαήλ Στόϊκος (Κέρκυρας)
4ος: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Βασίλειος Σκουφίτσας (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 2.413 

Πρώτη νίκη για το 2013 για την ΑΕΛ αλλά και για τον Τίμο Καβακά ως πρώτος τεχνικός της ομάδας χθες στο Ael fc arena (παρουσία 4.500 περίπου φιλάθλων, αριθμός μικρός…) με... θύμα την Καβάλα όπου η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 1-0 χάρη σε ένα τέρμα του Πόνσε στο 74’ που έδωσε στους «βυσσινί» σημαντική ψυχολογική αλλά και βαθμολογική ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας κατοχή μπάλας αλλά βασικά ατού δεν έδειχναν σε καλή μέρα (Τσίγκας, Δεινόπαπας που αντικαταστάθηκε στο 20’ και ο Μπλέντι) με αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να μην μπορεί να «πατήσει» περιοχή και παράλληλα οι αντίπαλοι απέκρουαν εύκολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο με κάποια σουτ απειλούσαν τον Σουλογάνη ενώ το πρώτο κόρνερ η ΑΕΛ το κέρδισε στο 42’. Η είσοδος του Κρητικού (20’) δεν άλλαξε πολλά πράγματα αλλά στο δεύτερο μέρος η πίεση έγινε αφόρητη και ο Κρητικός σημάδεψε το δοκάρι στο 49’ που έδωσε το έναυσμα για πιο πιεστικές επιθέσεις. Και τελικά τον «γόρδιο δεσμό» της Καβάλας τον έλυσε ο Πόνσε με κεφαλιά στο 74’ ενώ ο Ζεκίνια στο τέλος μπορούσε να κάνει πιο ευρεία την επιτυχία της ΑΕΛ. Υπήρχαν διαστήματα που οι «βυσσινί» είχαν τους αντιπάλους τους καθηλωμένους στην εστία τους αλλά έλειπε ο παίκτης που θα έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν καθόλου και μόνο όταν ο Ντος Σάντος (80’) μπήκε ως αλλαγή έγιναν πιο επιθετικοί αλλά χωρίς να απειλήσουν τον Σέρεμετ. 


Δηλώσεις

Τίμος Καβακάς:
«Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ για την αντιμετώπιση που είχα από εσάς κατά τη διάρκεια του ερχομού μου στην ΑΕΛ. Να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική και καλύτερη από πριν γιατί ήταν ήδη καλή. Κι επίσης να παίζουμε ποδόσφαιρο που θα αρέσει στον κόσμο. Εξάλλου αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της ΑΕΛ, ο κόσμος και όσο δύσκολο κι αν είναι πρέπει να προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στο γήπεδο. Σίγουρα η λέξη υπομονή έχει χιλιοειπωθεί, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Το σημαντικό είναι ο κόσμος να μη χάσει την πίστη του για την ομάδα. Όσο για το παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο και δεν κινδυνεύσαμε ουσιαστικά. Είχαμε σωστό προσανατολισμό στο παιχνίδι μας και το λίγο διάστημα που έχουμε δουλέψει οι παίκτες έχουν αφομοιώσει πιο γρήγορα από ότι περίμενα κάποια πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, αν και πιστεύω ότι δικαιούμασταν ένα  μεγαλύτερο σκορ. Ναι μεν η νίκη ήταν δύσκολη, αλλά δίκαιη. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς όπου είναι εξίσου δύσκολο και απέναντι σε μια ομάδα που παίζει για την επιβίωση της».

-Πως κρίνετε την απόδοση των τριών νέων παικτών που αγωνίστηκαν σήμερα;
«Εγώ είμαι ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες αλλά και από αυτούς που ήρθαν τώρα στην ομάδα. Ειδικά ο Κρητικός έχει δύο μέρες που είναι μαζί μας και είναι μια ευκαιρία ζωής για αυτόν η ΑΕΛ διότι μέχρι τώρα δεν είχε αγωνιστεί σε ομάδα με τόσες απαιτήσεις. Οι άλλοι δύο είναι πιο έμπειροι και θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να καταλάβουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται».

-Άλλες μεταγραφές θα γίνουν;
«Προσπαθούμε. να φέρουμε παίκτες χρήσιμους στην ομάδα. Προσπαθούμε για δύο κινήσεις ακόμα. Είμαστε τυχεροί, αλλά και άτυχοι. Τυχεροί γιατί ήμαστε στην ΑΕΛ. Άτυχοι γιατί ο κόσμος έχει δει πολύ μεγάλες ομάδες της ΑΕΛ στο παρελθόν, ομάδες με τίτλους και σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει εμείς να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση. Το ταλέντο υπάρχει. Χρειάζεται εξειδικευμένη δουλειά για να χτίσουμε».

-Η αλλαγή του Δεινόπαπα ήταν λόγω τραυματισμού;
«Ο Δεινόπαπας αντικαταστάθηκε διότι δεν ένιωθε καλά οργανικά. Όσο περνούσε η ώρα ένιωθε και χειρότερα και για αυτό τον άλλαξα».

-Η πρώτη αλλαγή ήταν ο Κρητικός και όχι ο Ζεκίνια. Υπάρχει θέμα για λύση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο και επίσης για ποιο λόγο ήταν εκτός αποστολής οι Γιώτας και Ζουρούδης;
«Η χρησιμοποίηση του Κρητικού και στη συνέχεια του Ζεκίνια δεν δείχνει αυτό που λέτε. Εάν είχαμε σκοπό να τον διώξουμε δεν θα τον έβαζα καθόλου. Να ξέρετε ότι σε μια αποστολή δεν μπορούμε να πάρουμε 3 επιθετικούς και να μην έχουμε αμυντικούς. Η αποστολή καταρτίζεται ανάλογα από τον αντίπαλο. Αυτό που κοιτάμε είναι ότι όποιος ζητηθεί να παίξει να είναι έτοιμος. Χρειάζεται να έχουμε πάντα λύσεις για κάθε ενδεχόμενο. Εκτός από το πλάνο Α για κάθε ματς υπάρχει και πλάνο Β και πλάνο Γ και ου το καθ’ εξής. Ο Ζουρούδης ξεκίνησε βασικός στην Καλλονή. Δε σημαίνει κάτι το γεγονός ότι σήμερα δεν έπαιξε».

-Ζητήσατε να αυξηθεί ο όγκος και η ένταση των προπονήσεων;
«Όταν ήρθα στην ομάδα ρώτησα το εβδομαδιαίο πλάνο που είχε η ομάδα. Ο κάθε προπονητής έχει τη δίκη του φιλοσοφία. Για να το δεχτούν οι παίκτες αυτό θα πρέπει να έχουν τις βάσεις. Κι αυτή η ομάδα έχει τις βάσεις, που δημιούργησαν τους προηγούμενους μήνες ο κος Ζιώγας, με τον Γιάννη τον Μάγγο και τον Θοδωρή τον Κυριακούλη. Ο κάθε προπονητής έχει τη δίκη του φιλοσοφία. Αυτό που θέλω εγώ είναι γρήγορο passing game με αυτοματισμούς, πίεση ψηλά και κοντά οι γραμμές. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με δουλειά στην προπόνηση».

-Το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;
«Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα παγκοσμίως. Η Καβάλα έπαιξε με τον Ολυμπιακό και είδατε πόσο δύσκολα κέρδισε ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε υπομονή και γρήγορη σκέψη στη μεταφορά της μπάλας».


Ντίνο Σέρεμετ:
 «Νομίζω ότι σήμερα η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι τουλάχιστον το είδα εγώ από μέσα. Ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο, πως παίζουμε και πως διεκδικούμε τους 3 βαθμούς. Γίνεται καλή δουλειά με τον κ. Καβακά αυτές τις 10 ημέρες και αυτό θα βγει και στη συνέχεια στο γήπεδο. Η νίκη μας ήταν δίκαιη αφού νομίζω ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρία σε όλο το ματς».
Σε ερώτηση για τη δική του παρουσία φέτος με την ΑΕΛ σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του στη Λάρισα : 
«Δεν έχω κάτι να πω γι’ αυτό. Στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Γιατί δεν είχα ευκαιρίες στο παρελθόν είναι κάτι που το ξέρω εγώ και το κρατάω μέσα μου, για μένα. Το τι συνέβη στο τότε δεν έχει καμία σημασία πλέον. Σημασία έχει το τώρα».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων