2012-13 : 25η : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0

25η αγωνιστική : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0 

3 Μαρτίου 2013 

Ολυμπιακός Βόλου (Σάββας Παντελίδης): Γκίτκος, Κατσιαρός, Γόγολος, Πετκάκης, Κωστούλας, Πινδώνης, Στογιάνοφ (60’ Ολίσε), Μπρέσκα, Γιενγκά (78’ Ογκουνσότο), Καπετάνος (46’ Ανιέτε), Σολάκης.

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (60’ Σκούπρας), Παγώνης, Καρακώστας, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Δεινόπαπας (51’ Ζεκίνια), Χασομέρης, Τσίγκας, Κρητικός (73’ Πότσι).
 
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) 
Επόπτες: Παναγιώτης Νακόπουλος (Αθηνών), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αθηνών) 
4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Νικόλαος Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό  

Οι «βυσσινί» παρουσιάστηκαν χθες στον Βόλο άσχημοι και έκαναν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους (μαζί με αυτή στα Γιαννιτσά κόντρα στην Αναγέννηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου). Αλλά αυτό που μετράει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή του πρωταθλήματος είναι το αποτέλεσμα γιατί η ΑΕΛ σε κάποια άλλα παιχνίδια πίεζε πολύ αλλά δεν έπαιρνε βαθμούς. Τουλάχιστον χθες με μια τέτοια άσχημη εμφάνιση πήρε έναν πολύτιμο βαθμό. Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι απέναντι στη λαρισινή ομάδα που δεν «πάτησε» περιοχή και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε μια ευκαιρία ενώ δεν κέρδισε ούτε ένα κόρνερ (ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε δέκα). Δικαιολογίες υπάρχουν όπως η ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε στους παίκτες της ΑΕΛ πριν την έναρξη του αγώνα όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες στο πούλμαν που τους πήγε στο Πανθεσσαλικό στάδιο ενώ η απουσία του Πόνσε ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Όσο για την ατμόσφαιρα του γηπέδου που δημιούργησαν οι οκτώ περίπου χιλιάδες Βολιώτες, είχε φανατισμό, τα συνθήματα (αλλά και τα πανό) εναντίον των Λαρισαίων δεν έλειψαν ενώ δείχνουν αμφισβήτηση στα τρόπαια του πρωταθλήματος του 1988 και του κυπέλλου του 2007 με αφορμή τα ούρα του Τσίγκωφ και την ντόπα του Αντσουέ. Σίγουρα αυτό δεν τους τιμάει καθώς η ΑΕΛ έχει την πανελλήνια αναγνώριση. Αυτό που χαλούσε την εικόνα ήταν ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού που μόνο μπάλα δεν μπορούσε να παιχθεί. Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ μέσα σε μια εχθρική ατμόσφαιρα χωρίς να παίξει καθόλου καλά πήρε έναν βαθμό και παραμένει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με πολλές αξιώσεις για απευθείας άνοδο αφού τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής της ήρθαν κατά...παραγγελία. Το μόνο άσχημο ήταν ότι συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες ο Νεμπεγλέρας και θα απουσιάσει σε δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. 

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τίμος Καβακάς που δοκίμασε πολλά σχήματα σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αγωνίστηκε με 4-4-2 όπως στον τελευταίο νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛ με την Αναγέννηση Επανομής (1-0). Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σέρεμετ, στη άμυνα οι Παπαγεωργί
ου (δεξιά), Σκόνδρας, Καρακώστας (σέντερ μπακ), Παγώνης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Νεμπεγλέρας με τον Τσιάρα και πιο μπροστά οι Δεινόπαπας (αριστερά), Χασομέρης (δεξιά) και στην επίθεση τους Στ. Κρητικό και Τσίγκα. Από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκίτκο, στην άμυνα τους Κατσιαρό (αριστερά), Γόγολο, Κωστούλα (σέντερ μπακ), Πετκάκη (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Πινδώνη, Στογιάνοφ και πιο μπροστά τους Μπρέσκα (δεξιά), Καπετάνο (κέντρο), Γένγκα (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Σολάκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά την πρώτη (και τελευταία... ευκαιρία έκαναν οι παίκτες της ΑΕΛ με τον Κρητικό. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου με κινητήριο μοχλό από δεξιά τον Μπρέσκα που δεν μπορούσε να τον σταματήσει ο Παγώνης και στο 20’ η κεφαλιά το Γένγκα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σέρεμετ. Σαν να μην έφθανε η πίεση των γηπεδούχων ήρθαν και μερικά «βυσσινί» λάθη από τη δεξιά πλευρά (Παπαγεωργίου) που έκαναν ακόμα πιο απειλητικούς τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Στο δεύτερο μέρος και από τις φωνές στο ημίχρονο του Καβακά που ακούγονταν μέχρι έξω από τα αποδυτήρια η ΑΕΛ κάπως ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν δημιουργούσε εύκολα καθώς η αμυντική διάταξη της λαρισινής ομάδας έδειχνε πιο συμπαγής. Αλλά στο 71’ ο Σολάκης έφθασε κοντά στο γκολ όπως και ο Ογκουνσότο στο 85’ που και οι δύο νικήθηκαν από το «θηρίο» της ΑΕΛ που λέγεται Ντίνο Σέρεμετ. Οι αλλαγές του Καβακά πήγαν να «φρεσκάρουν» την ομάδα (Ζεκίνια), να αντικαταστήσουν κάποιους παίκτες που δεν ήταν σε καλή μέρα (Σκούπρας αντί Παπαγωργίου) και να κάνουν την ομάδα πιο αμυντική για να κρατηθεί ο βαθμός (Πότσι αντί Κρητικού) Τελικά ο βαθμός πήγε στην ΑΕΛ και γύρισε μάλλον ικανοποιημένη στη Λάρισα. 

Επίθεση με πέτρες από οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου (είχαν διακριτικά) δέχθηκε το λεωφορείο της ΑΕΛ τη στιγμή που περνούσε την πύλη του Πανθεσσαλικού σταδίου με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι και να προκληθεί αναστάτωση στην αποστολή της ομάδας. Οι παίκτες παρότι έφθασαν στο γήπεδο δεν θέλησαν να κατέβουν καθώς υπήρχαν ελάχιστοι αστυνομικοί και ζητήθηκαν πιο αυξημένα μέτρα τάξης κάτι που έγινε αμέσως. 

Δηλώσεις

Γιάννης Μάγγος:
Μια αδιαθεσία δεν επέτρεψε στον τεχνικό της ΑΕΛ Τίμο Καβακά, να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου. Αντ’ αυτού, το «παρών» έδωσε ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Μάγγος, ο οποίος επί της ουσίας μετέφερε τις απόψεις του προπονητή της ομάδας και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: 
«Σε ένα κακό, για εμάς, παιχνίδι πήραμε ένα βαθμό. Πάλεψαν τρία παιδία και κερδίσαμε ένα πόντο. Συγχαρητήρια στον Αντώνη Τσιάρα που είναι ένας νέος και εξελίξιμος παίκτης, δίνει και την ψυχή του και μακάρι να είχαμε άλλους 10 σαν αυτόν. Εάν συνέβαινε αυτό, θα παίρναμε το διπλό. Ήταν μια κακή μέρα για εμάς, ένα κακό παιχνίδι και κερδίσαμε ένα βαθμό. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, να το κερδίσουμε και να αναρριχηθούμε περισσότερο στη βαθμολογία». 
-Τι πιστεύετε ότι έφταιξε για την κακή απόδοση της ομάδας; 
«Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω εγώ. Συγχωρέστε με. Ίσως να απαντήσει ο κ. Καβακάς σε μια άλλη στιγμή».  
-Είστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία; 
«Είναι σχετικό αυτό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τρία παιδιά έπαιξαν σήμερα όπως θα θέλαμε, ο ένας βαθμός είναι αρκετός. Αν έπαιζαν καλά και οι 11 ή και οι 14… Όχι δεν είμαστε ευχαριστημένοι.  Για τη νίκη ήρθαμε, αλλά δεν ήμασταν σε καλή μέρα οι παίκτες».   
-Πιστεύετε ότι οκτώ από τους έντεκα παίκτες δεν ήταν σε καλή ημέρα ή και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν επέτρεψε να πιάσει η ΑΕΛ, την απόδοση που θα ήθελε; 
«Όχι δεν ήταν σε καλή ημέρα οι παίκτες μας. Πάντα κοιτάμε την ομάδα μας και προσπαθούμε για το καλύτερο». 
-Είπατε ότι από τους 11 ή τους 14 έπαιξαν μόνο οι τρεις. Υπήρξε κάποιο κρούσμα απειθαρχίας με τους άλλους; 
«Όχι». 


Θανάσης Παπαγεωργίου: 
«Νομίζω πως το μόνο που κρατάμε  ως θετικός είναι το αποτέλεσμα και ο ένας βαθμός. Όπως είπε και ο Γιάννης Μάγγος δεν ήμασταν καθόλου καλοί, δεν παίξαμε αυτό που θέλαμε και νομίζω ότι αυτό πρέπει να σκεφτούμε, τι λάθος κάναμε και να το διορθώσουμε στο επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Και το μυαλό μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένο μόνο σε αυτό που έρχεται. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων