2012-13 : 23η : Αναγέννηση Επανομής - ΑΕΛ 0-1

23η αγωνιστική : Αναγέννηση Επανομής - ΑΕΛ 0-1 

20 Φεβρουαρίου 2013 

Scorers: 87' Σκόνδρας 

Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Νταντάμης, Ζόσουα Σίλβα, Γκλάμοσακ, Σαμουηλίδης, Μωϋσίδης, Κουκουλέκης (82' Παπαστεργίου), Κουλίδης (78' Τζανδάρης), Τοπούζης, Μάθιου Σίλβα (46' Μπέκα), Παπατζίκος

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Δεινόπαπας (53' Αλεξάντροβιτς, 90' Πότσι), Τσίγκας (90+3' Φρανκού), Χασομέρης, Κρητικός. 

Διαιτητής: Απόστολος Σημαιάκης (Χαλκιδικής) 
Επόπτες: Αθανάσιος Δηλγεράκης (Δράμας) Ιωάννης Βάντσης (Δράμας) 
4ος: Χρήστος Τσαλουχίδης (Κιλκίς) 
Παρατηρητης: Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας)

Γήπεδο: Νίκος Σαράφης 
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών 

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο όπου η δύναμη ήταν το απαραίτητο στοιχείο της επιβίωσης η ΑΕΛ πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και παίζοντας τεχνικά προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Και για ένα τέταρτο η ΑΕΛ μέχρι το γήπεδο να λασπώσει πίεζε ασφυκτικά ώσπου στο 23’ από ένα φάουλ ο Παπατζίκος σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι. Αυτό έκανε τους παίκτες της ΑΕΛ πιο προσεκτικούς αλλά από την άλλη συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου δύο σουτ του Χασομέρη ήταν οι καλύτερες «βυσσινί» στιγμές.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να έχει κατοχή της μπάλας αλλά πάλι προσπαθούσε να φθάσει κοντά στο γκολ με σουτ καθώς δεν «πατούσε» περιοχή. Μετά το 60’ η Αναγέννηση Επανομής ισορρόπησε το παιχνίδι και για ένα δεκάλεπτο έδειξε να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή... Απλά μετά το 70’ η ΑΕΛ που ήθελε περισσότερο τη νίκη άρχισε να δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ αλλά στο 72’ ο Τσίγκας έχασε πολύ καλή ευκαιρία, για να έρθει το 86’ όπου από συστημένο χτύπημα κόρνερ του Νεμπεγλέρα στον Σκόνδρα έγινε με κεφαλιά του αμυντικού το 0-1 (προηγήθηκε ένα λεπτό νωρίτερα η ίδια φάση με εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα και σουτ του Σκόνδρα που απέκρουσε ο Ταταρίδης). Μια φάση που δουλεύει η ΑΕΛ από την αρχή της σεζόν για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι στην κριτική μας (τέτοια γκολ είχαμε δει και τις πρώτες αγωνιστικές). Στο τέλος ο Καβακάς έκανε σωστή διαχείριση της νίκης και είχε δίκιο όταν άλλαξε τον Αλεξάντροβιτς παρά την γκριμάτσα δυσαρέσκειας του ποδοσφαιριστή. 

Η Αναγέννηση Επανομής δεν μπόρεσε να σφραγίσει εισιτήρια για τον αγώνα με την ΑΕΛ λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Είναι η πέμπτη φορά που συμβαίνει αυτή τη σεζόν, μιας και είχε συμβεί στα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Πιερικό, Καλλονή, Βύζαντα Μεγάρων.

Δηλώσεις

Καβακάς:
 «Γνωρίζαμε πριν το ματς ότι είχαμε έναν δύσκολο αγώνα με αντίπαλο μια ομάδα που έπαιζε ένα από το τελευταίο της χαρτί για τη σωτηρία. Η δυσκολία μεγάλωσε αντικρίζοντας τον αγωνιστικό χώρο. Αδικούμε την ομάδα σε τέτοιο γήπεδο. Παρά ταύτα ήμασταν καλύτεροι και είχαμε 5-6 ευκαιρίες για γκολ, αγωνιστικότητα και διάθεση. Ξέραμε ότι όποιος θα προηγούνταν θα κέρδιζε και το ματς. Ήμασταν τυχεροί σε μια φάση με το δοκάρι της Επανομής, που προήλθε από κακή εκτίμηση. Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Κερδίσαμε και φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από τη 2η αλλά και την 1η θέση. Την Κυριακή με τα Γιαννιτσά έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όπου θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους ώστε να μετουσιώνουμε τις ευκαιρίες που κάνουμε σε γκολ. Κακά τα ψέματα θα πάμε έτσι μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και ευελπιστούμε να τελειώσει εκεί η χρονιά για εμάς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί το γήπεδο είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά βλέπω ότι υπάρχει σταθερότητα. Το ευχάριστο είναι ότι έρχονται παιδιά από πίσω και μας δίνουν αναπνοές γιατί μας έπεσαν όλα μαζί με τους τραυματισμούς, τις δυσκολίες, τις απουσίες και την ατυχία. Είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε με όλα αυτά. Δυστυχώς πληρώνουμε τις εντός έδρας απώλειες. Αυτό που έχω πει είναι ότι μας μένουν 2,5 μήνες σκληρής δουλειά για να κάνουν χαρούμενους πολλούς ανθρώπους. Είναι δύσκολος ο δρόμος. Χαίρομαι που έρχεστε για να δείτε τις δυσκολίες που συναντούμε με τα γήπεδα. Αποκτά μεγάλη σημασία η νίκη αφού η Επανομή δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ένα καλό πρόσωπο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι τεράστιο, μια μεγάλης σημασίας η νίκη». 
Ακολούθως ο κ.Καβακάς, απάντησε στις ερωτήσεις:  
Ενώ ο Αλεξάντροβιτς μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, αντικαταστάθηκε στο τέλος; Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να του δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχολογία;
«Η ομάδα είναι πάνω από όλους και όλα. Η αλλαγή γίνεται για να δώσει κάτι παραπάνω. Ο Πάτρικ έχει μια τεράστια δικαιολογία ότι είναι νέος στην ομάδα και δεν έχει εγκλιματιστεί ώστε να δείξει πράγματα. Από τη στιγμή που δεν μπαίνει στο πνεύμα, δεν μπορώ να ρισκάρω σε βάρος της ομάδας. Εξάλλου μετά το γκολ, αλλάξαμε και τακτική παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ». 
-Με τα Γιαννιτσά την Κυριακή. Έχετε εικόνα από την ομάδα; 
«Είναι μια ομάδα καινούργια με πολλά νέα παιδιά και έναν νέο προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία Εμείς αυτό που κοιτάζουμε είναι η δική μας ομάδα και πώς θα παρουσιαστούμε. Αν δεν είμαστε σοβαροί, θα έχουμε προβλήματα». 
-Θα κάνατε αλλαγές σε πρόσωπα; 
«Δεν ξέρουμε. Θα δούμε. Αν θα έχουμε προβλήματα. Παίξαμε με δύο ψηλά παιδιά σήμερα γιατί το ζητούσε το παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα είχε ψηλούς παίκτες και έτσι επιλέξαμε να έχουμε ψηλά παιδιά για τα αμυντικά στημένα, ενώ στην επίθεση λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου έπρεπε να βρούμε τρόπο για να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Περιμένω πολλά περισσότερα, όμως, από τους επιθετικούς μας». 
-Οι Φρανκού και Πότσι σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται; 
«Αυτό δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια. Κάποια λεπτά συμμετοχής όμως μπορούν να τα παίξουν. Ένα μισάωρο, ένα ημίχρονο. Ο Πότσι έχει μπει εδώ και 15 μέρες, ο Φρανκού μόλις πριν από 4 μέρες». 
-Με δεδομένη την απουσία του Σκόνδρα, ο Καρακώστας θα είναι έτοιμος την Κυριακή; 
«Ο Καρακώστας θα είναι έτοιμος. Έχουμε και τρειςτέσσερις παίκτες στο όριο των καρτών. Να ξέρετε και κάτι άλλο όσον αφορά στις κάρτες που παίρνουμε. Τίποτα δεν περνάει ντούκου στην ομάδα. Άσχετα αν δεν βγαίνει προς τα έξω. Να είστε σίγουροι. Υπάρχει καλό κλίμα αλλά πάνω από όλα είναι η πειθαρχία. Και σήμερα υπήρξαν περιστατικά. Όσοι δεν πειθαρχούν θα πληρώνουν το τίμημα. Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός».

Σκόνδρας:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς σε ένα δύσκολο γήπεδο. Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια κερδίσαμε. Γιατί η ομάδα της Επανομής έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια. Συνεχίζουμε». 
-Αισθάνεσαι ότι μπορείς να σκοράρεις και άλλα γκολ, καθώς έξι είχε πει ο πρώην προπονητής σου; 
«Θα προσπαθήσω»
ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Τίμος Καβακάς: «Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Αλλά σε τέτοια γήπεδα δεν σου βγαίνουν εύκολα οι φάσεις. Κάθε εβδομάδα μπαίνουν στην ομάδα νέα παιδιά με αποτέλεσμα να ξεκινάμε πολλά πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω στα οποία δουλεύουμε. Το γκολ του Τόλη πέρα από δουλειά ήταν και ατομική ικανότητα».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων