2012-13 : 24η : ΑΕΛ - Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

24η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0 

24 Φεβρουαρίου 2013 

Scorers: 47' Τσίγκας, 73' (αυτ.) Γκαρακλίδης, 78' Δεινόπαπας 

Αποβολή: 32' Σαμαρόπουλος (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Τίμος Καβακάς): Φιρινίδης, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Καρακώστας, Γιώτας, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46' Φρανκού), Πόνσε (62' Πότσι), Μπλέντι, Δεινόπαπας, Σ.Κρητικός (46' Τσίγκας). 

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης) : Λαμπάκης, Βλαχόπουλος, Τσιάμης, Καρλόπουλος (91' Χαρμανάς), Γκαρακλίδης, Σερέτης, Καρπαθάκης (78' Καρακάσογλου), Καπνίδης, Σαμαρόπουλος, Άρτσε, Σκαθαρούδης (59' Σιδηρόπουλος).

Διαιτητής: Γιώργος Μάστακας (Μακεδονίας)
Επόπτες: Αθανάσιος Χαδήμογλου (Μακεδονίας), Νικόλαος Περικλείδης (Μακεδονίας) 
4ος: Κωνσταντίνος Μηλιάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Ίτσκος (Σερρών)

Γήπεδο: AEL FC arena 
Εισιτήρια: 3.169 

Μετά από ένα πρώτο τέταρτο που ήταν αναγνωριστικό με την ΑΕΛ απλά να έχει κατοχή μπάλας άρχισε η πίεση της λαρισινής ομάδας προς την ομάδα των Γιαννιτσών. Στο 17’ ο Παγώνης σημαδεύει το δοκάρι αλλά στη συνέχεια βγήκαν οι... γνωστές «ασθένειες» της ΑΕΛ που δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρία μέσα από την μεγάλη περιοχή. Το έργο της ΑΕΛ διευκολύνθηκε στο 32’ όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (δέχθηκε δύο σε διάστημα δύο λεπτών) ο Σαμαρόπουλος αλλά τα διαδοχικά κόρνερ των γηπεδούχων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Πάντως αν η αποβολή του Σαμαρόπουλου δεν έδειξε να διευκολύνει τόσο πολύ την ΑΕΛ το έκανε το γκολ του Τσίγκα (πήρε τη θέση του Κρητικού) στο 47’ που πλέον έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους.  Και αν ο Τσίγκας δικαίωσε τον Καβακά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Φρανκού που μάλλον τον είδαμε να μην μπορεί να αγωνισθεί τόσο όταν έπαιξε στο κέντρο όσο και όταν αγωνίσθηκε στην επίθεση. Η ΑΕΛ παρά το υπέρ της 1-0 μέχρι το 73’ που ο Γκαρακλίδης με αυτογκολ έκανε το 2-0 δεν έδειξε να φθάνει εύκολα κοντά στο δεύτερο γκολ. Τελικά μετά το 2-0 η απόδοση ανέβηκε και αν ο Μπλέντι με τον Δεινόπαπα ήταν πιο εύστοχοι (ο τελευταίος πέτυχε ένα γκολ στο 79’) το αποτέλεσμα θα είχε φθάσει σε ένα 5-0 ή 6-0. Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς έφθασε στην τρίτη θέση και οι φίλαθλοι αγκαλιάζουν την ομάδα αφού σε κάθε παιχνίδι πληθαίνουν. Καλά σημάδια ενόψει της συνέχειας... Παράλληλα μετά το 2-0 οι φίλαθλοι ασχολήθηκαν περισσότερο με τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής  στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου παρά με το παιχνίδι που γινόταν κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. 

Δηλώσεις

Καβακάς: 
«Κερδίσαμε δίκαια ενώ θα μπορούσε το σκορ να ήταν και μεγαλύτερο. Παρ’ όλα αυτά σήμερα δεν έμεινα ευχαριστημένος από αυτό που θέλουμε να παίζουμε. Θα πρέπει αγωνιστικά να είμαστε πιο έτοιμοι. Ορισμένα παιδιά που τους ζητήθηκε να αντεπεξέλθουν και να παίξουν σε ένα παιχνίδι, μου έδειξαν ότι είναι πίσω. Θα πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί το πρωτάθλημα είναι μακρύ και υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια. Κοιτάμε το επόμενο ματς και ελπίζω να μην έχουμε άλλα προβλήματα στη συνέχεια». 
Ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. τονίζοντας τα εξής: -Ποια είναι η πρώτη εικόνα για τον τραυματισμό του Πόνσε; «Θα εκτιμηθεί αύριο αλλά μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Χτύπησε στο ίδιο σημείο (σ.σ. δικέφαλος) και προφανώς έπαθε υποτροπή. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη πριν τραυματιστεί, ούτε είχα σκοπό να τον αντικαταστήσω. Ήθελα να παίξει ένα γεμάτο 90λεπτο για να είναι πιο έτοιμος στα επόμενα παιχνίδια». 
-Μετά το παιχνίδι στην Επανομή μιλήσατε για θέματα συμπεριφοράς κάποιων ποδοσφαιριστών. Το γεγονός ότι ο Τσίγκας έμεινε εκτός 11άδας, ήταν ένας λόγος από αυτούς; 
«Όχι. Για λόγους rotation. Ο Τσίγκας έμεινε εκτός, να ξεκουραστεί διότι είχε παίξει πολλά παιχνίδια μαζεμένα και θα πρέπει να τον προφυλάξουμε. Από την άλλη είχαμε τον Κρητικό που ήταν σε καλή κατάσταση και τον βάλαμε να παίξει. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να μπαίνεις και σε τέτοια διαδικασία διότι δεν μπορείς να βγάλεις τη χρονιά με 12 και 13 παίκτες». 
-Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έπεσε η απόδοση της ομάδας μετά το 1-0; 
«Η απόδοση της ομάδας δεν έπεσε. Έπεσε η απόδοση 2-3 παικτών. Και αυτό είναι που με προβληματίζει διότι σε αυτούς τους παίκτες στηριζόμαστε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όμως εμένα μου δείχνουν ότι οι δυνάμεις τους και οι αντοχές τους είναι μέχρι το 65’. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα δικό μου και θα πρέπει να το λύσουμε. Κάτι κάνουμε στραβά και εμείς και εκείνοι. Η απόδοση της ομάδας συνολικά ήταν καλή. Ατομικά, όμως, η απόδοση των ποδοσφαιριστών ελάχιστοι έπαιξαν όπως θέλω εγώ να παίζουμε». 
-Θα μας πείτε ποιοι παίκτες δεν ήταν καλοί... 
«Αυτό είναι δικό μας, οικογενειακό, είναι της κρεβατοκάμαρας... » 
-Για τον ατομισμό ορισμένων ποδοσφαιριστών; 
«Εκεί είναι θέμα σοβαρότητας. Δεν μπορείς να βγαίνεις μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα και να έχεις αυτή την αντίδραση. Δεν έχει καμία σχέση που το ματς ήταν στο 3-0. Σήμερα δεν το πληρώσαμε αλλά μπορεί να το πληρώσουμε σε άλλα παιχνίδια». 
-Ο Ζεκίνια είναι έτοιμος; 
«Παίζαμε ένα παιχνίδι εντός έδρας με ένα θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο. Και προτιμήσαμε να πάρουμε περισσότερους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Και για αυτό το λόγο συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή ώστε να δούμε την αγωνιστική του ετοιμότητα. Μέσα σε μια εβδομάδα όμως – γιατί τόσο προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα - δεν έγινε θαύμα ώστε να φτάσει τους υπόλοιπους». -Ψυχολογικά είναι σε καλή κατάσταση; 
«Έτσι πιστεύω. Αυτό μας δείχνει». 
-Με τα σημερινά αποτελέσματα η ΑΕΛ είναι 2η. Ενόψει των δύο επόμενων αγώνων με πόσους βαθμούς θα είστε ευχαριστημένος; 
«Με έξι βαθμούς». 
-Είχατε στο μυαλό σας να αλλάξετε νωρίτερα τον Πόνσε επειδή ίσως φοβόσασταν τυχόν υποτροπή; 
«Όχι. Δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Ούτε κούραση διακρίναμε, ούτε τίποτα. Δεν είχα σκοπό να τον αλλάξω επειδή ήθελα να πάρει ένα 90λεπτο ώστε να είναι απολύτως έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι». 
-Είδαμε σε μια στιγμή ότι ήσασταν έτοιμος να βάλετε μέσα τον Τάσο Κρητικό. Πιστεύετε γενικά στα νέα παιδιά της ομάδας Νέων; 
«Την ομάδα Νέων την παρακολουθώ και θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και όχι αν είναι δεύτερη ή αν θα πάρει το πρωτάθλημα. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει φιλοσοφία και προσπαθεί να παίξει η ομάδα. Μιλάω και με τον προπονητή (σ.σ. τον Κώστα Τσότσο) και αυτή την εβδομάδα έχω προγραμματίσει συνάντηση μαζί του, όπως επίσης και σκοπεύω να παρακολουθήσω κάποιες προπονήσεις. Η ομάδα Νέων θα πρέπει να παίζει το ίδιο στυλ με την πρώτη ομάδα, ώστε όταν έρχονται παίκτες στην πρώτη ομάδα να είναι πολύ πιο έτοιμοι να ανταποκριθούν. Σήμερα είχαμε δύο παιδιά στην αποστολή στα οποία εμείς πιστεύουμε πολύ, αλλά σας έχω ξαναπεί ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί με τη χρησιμοποίησή τους. Σήμερα δεν μας δόθηκε η ευκαιρία για να παίξουν κάποια λεπτά διότι ήρθαν ανάποδα τα πράγματα με τους τραυματισμούς και τις αναγκαστικές αλλαγές. Θέλω να πω και κάτι άλλο. Στην Ελλάδα 18 χρόνων είσαι μικρός και 30 χρονών είσαι τελειωμένος. Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Εμένα όποιος μου δείξει ότι μπορεί να παίξει και έχει το ποδοσφαιρικό θράσος και την ικανότητα, θα παίξει. Είτε είναι 16, είτε 17, είτε 36. Στόχος μου είναι τουλάχιστον 1-2 παιδιά να αρχίσουν να δένουν με την ομάδα και να παίξουν στη συνέχεια. Γι’ αυτό τον λόγο το πήραμε και το παιδί με την Επανομή και ο Κρητικός έμεινε εκτός 18άδας λόγω αγωνιστικού χώρου. Σήμερα είχαμε σκοπό να τον βάλουμε και μας ήρθε αυτή η αναποδιά με την αναγκαστική αλλαγή του Πόνσε. Πρόκειται για παιδιά που έχουν ταλέντο, όπως υπάρχουν και άλλα παιδιά που πρέπει να προσεχθούν». 
-Έκλεισε ένα κύκλος θεωρητικά εύκολων αγώνων και ανοίγει ένας με πιο δύσκολα ματς. Η ομάδα από αγωνιστικής και ψυχολογικής άποψης είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει; 
«Δεν συμφωνώ ότι ήταν εύκολα ματς. Παίξαμε με την Καβάλα, την Καλλιθέα, τον Πανσερραϊκό, τη Δόξα Δράμας και σε ένα δύσκολο τερέν στην Επανομή. Σήμερα πιστεύετε ότι αν δεν ήμασταν σοβαροί δεν θα είχαμε πρόβλημα; Εγώ σας λέω ότι θα είχαμε. Βεβαίως και τα ματς που έρχονται είναι πιο δύσκολα. Θεωρητικά πάντα. Αν θέλουμε να λέμε ότι πρέπει να κερδίζουμε τα ματς. Εύκολα και δύσκολα. Έχουμε δώσει εφτά ματς από τότε που ήρθα στην ομάδα. Όταν ήρθα είχε 19 πόντους. Και τώρα έχει 39. Και τότε η ομάδα είχε δώσει εύκολα και δύσκολα ματς. Μην ξεχνάτε ότι στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει 2-0 στα Γιαννιτσά. Μέσα σε εφτά ματς πήραμε 20 πόντους και έχουμε την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται βελτίωση και ειδικά από τους μεσοεπιθετικούς. Μου δείχνουν ότι δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια είναι αυτοί που τρέχουν περισσότερο και που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση με τον τρόπο που παίζουμε. Γι’ αυτό και χρειάζεται να έρθουν κι άλλα παιδιά από πίσω για να βοηθήσουν». 
-Μπορείτε να μας πείτε πόσους βαθμούς χρειάζεται η ομάδα ώστε να ανέβει; 
«Ειλικρινά αυτό που βλέπω εγώ είναι μόνο ποιο είναι το επόμενο ματς. Αν με ρωτήσετε ποιο είναι το τέταρτο ματς από τώρα, δεν ξέρω. Είναι σχήμα λόγου, βέβαια, αλλά ειλικρινά κοιτάω μόνο το επόμενο ματς. Εάν η ομάδα στα τέσσερα παιχνίδια με Επανομή, Γιαννιτσά, Βόλο και Παναιτωλικό είχε άσχημα αποτελέσματα θα έμεινε εκτός στόχου. Οπότε τι να κοιτάζω εγώ για 70 πόντους και 75. Να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι ώστε να βγούμε κατηγορία και να παίζουμε καλή μπάλα. Αυτός είναι ο στόχος μας». 


Φιρινίδης:
«Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα μας σε ένα δύσκολο ματς όπως το σημερινό. Σίγουρα τέτοια παιχνίδια συνήθως τα υποτιμούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, λόγω της βαθμολογικής θέσης του αντιπάλου. Κοιτάμε μπροστά και σίγουρα για να έχουμε συνέχεια θα πρέπει να πετύχουμε και άλλες νίκες. Είχαμε καιρό να κερδίσουμε στην έδρα μας, το χρειαζόμασταν και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει του επόμενου αγώνα. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου». 
-Πως ένιωσες που αγωνίστηκες πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της ΑΕΛ; 
«Μέχρι τώρα ζούσα τα ματς από τον πάγκο και ήταν ωραίο συναίσθημα. Τώρα που έπαιξα και το έζησα από μέσα ήταν φανταστικό». 









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων