2011-12 : 6η : ΑΕΛ - Παναχαϊκή 2-1

6η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναχαϊκή 2-1

4 Δεκεμβρίου 2011

Σκόρερ: 10' Ζεκίνια, 40' Σεσίνια - 85' Κυβελίδης
 
Αποβολή: 60' Αραμπατζής (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Αραμπατζής, Ταλ, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Χατζής, Νεμπεγλέρας (64’ Παπαγεωργίου), Γκονζάλεζ (80’ Χασομέρης), Μπόα Μόρτε, Σεσίνια, Ζεκίνια (87’ Τσιμπάμπα).

Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Κοκκίνης (46’ Κοιλιάρας), Πακάλτσης (46’ Κυβελίδης), Ιωάννου, Τσεμπερίδης, Φούφουλας, Μενδρινός (79’ Ατματζίδης), Ουρτάδο, Ντίνας, Φουρτάδο.

Διαιτητής: Νικόλαος Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Επόπτες: Αθανάσιος Χαδήμογλου (Μακεδονίας) Νεκταρία Τσαγκάρη (Μακεδονίας)
4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Παρατηρητής: Κώστας Τσιλογιάννης (Βέροιας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 4.469

Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ στο ARENA για φέτος, 2-1 την Παναχαϊκή καθαρά όσο και παλικαρίσια. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από ισάριθμες κεφαλιές του Ζεκίνια (στο 10’) και του Σεσίνια στο 41’ μετά από σέντρα του Κατσιαρού και με 10 ποδοσφαιριστές από το 60’μετά από αυστηρή αποβολή του Αραμπατζή με 2η κίτρινη κάρτα. Μεγάλη ευκαιρία στο 50’ με τον Σεσίνια να σουτάρει στην κίνηση μετά από καταπληκτικό γύρισμα του Ζεκίνια, αλλά τον Ανδρούτσο να αποκρούει κατά λάθος με το σώμα. Στο 58’ ο διαιτητής Τεβεκέλης του Συνδέσμου Μακεδονίας αρνήθηκε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Ιωάννου στον Ζεκίνια. Στο 62’ ο Σωτηρίου με εκπληκτική απόκρουση και τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε όρθια την ΑΕΛ σε βολίδα του Ντίνα. Στο 86’ ο Κυβελίδης με κοντινή προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ που καταγράφεται στο παθητικό της ΑΕΛ στη φετινή Football League. Παρόλα αυτά ούτε το τελικό αποτέλεσμα άλλαξε, ούτε και οι εντυπώσεις. Γιατί το κέρδος εκτός από τους τρεις βαθμούς ήταν και το μέταλλο μιας ομάδας που έδειξε χαρακτήρα και άντεξε την πίεση κερδίζοντας ένα κρίσιμο παιχνίδι.


Δηλώσεις

Κρις Κόουλμαν:

«Είναι μια πολύ καλή νίκη η σημερινή. Μπορεί να μην κάναμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση από πλευράς κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά δείξαμε σκληράδα σε ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι θα έχει τέτοιο χαρακτήρα, ενώ δημιουργήσαμε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ», δήλωσε στην εισαγωγή της συνέντευξης Τύπου μετά το νικηφόρο αγώνα με την Παναχαϊκή απονέμοντας ταυτόχρονα τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του: «Ηταν σπουδαία νίκη για πολλούς λόγους. Κι ένας από αυτούς ήταν ότι η ομάδα απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί την πίεση».

-Υπήρξε η αίσθηση ότι ο Νεμπεγλέρας επρόκειτο να αντικατασταθεί νωρίτερα. Τι συνέβη;
«Όντως, γύρω στο 35ο με 40ο λεπτό του αγώνα μας ειδοποίησε ότι αισθάνεται ενόχληση, αλλά τελικά λίγο αργότερα μας είπε ότι μπορούσε να συνεχίσει. Πήραμε ρίσκο με την περίπτωσή του και χαίρομαι που μας βγήκε. Η πίεση ήταν μεγάλη και είχαμε ανάγκη την εμπειρία και την ηρεμία που μπορούσε να προσδώσει στο παιχνίδι μας. Ο Κώστας έπαιξε για την ομάδα και για όλους μας».

-Ένα σχόλιο για τη διαιτησία;
«Και για μένα ήταν ενδιαφέρον να δω πως θα μας αντιμετωπίσουν φέτος μετά από τα όσα έχω ακούσει για πέρσι. Πρέπει να είμαι προσεκτικός γι’ αυτό και θα πω ότι κάθε βαθμό που πήραμε στην έδρα μας τον πήραμε γιατί παλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και δεν μας χαρίστει τίποτα».

-Αυτή η νίκη θα γίνει το εφαλτήριο για μια νικηφόρα πορεία της ομάδας;
«Το ίδιο πιστεύαμε και μετά τη Βέροια, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία. Η σημερινή είναι μια μεγάλη νίκη για πολλούς λόγους. Η ομάδα άντεξε στην πίεση και κατάφερε να κερδίσει. Έδειξε δίψα και πάλεψε πολύ σκληρά ακόμη κι όταν μείναμε με 10 παίκτες».

-Για τα επεισόδια που έγιναν στη φυσούνα και τις κατηγορίες των φιλοξενούμενων;
«Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια άλλη κουλτούρα και θα πρέπει να έχω κατά νου ότι μπορεί να συμβαίνουν διάφορα. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδέχομαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι για τον αντίπαλο είναι ένα δύσκολο απόγευμα και για την ομάδα μου ένα πολύ ευχάριστο».

-Αν και η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες εσείς επιλέξατε να περάσετε ως κάνετε αλλαγή δύο επιθετικούς. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;
«Πιστεύω πάντα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Ακόμη κι όταν μένεις με παίκτη λιγότερο, θα πρέπει να βρεις τρόπο να μεταφέρεις το παιχνίδι στο μισό του αντιπάλου. Εννοείται, βέβαια, πως χρειάζεσαι και αρκετούς παίκτες πίσω από τη μπάλα για αν αμύνεσαι, αλλά έχει σημασία να κρατήσεις το παιχνίδι μακριά από την εστία σου. Χρησιμοποιήσαμε τους Χασομέρη και Τσιμπάμπα, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι είναι γρήγοροι και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στην αντεπίθεση».

-Με 2 γκολ από το πρώτο ημίχρονο, είστε ευχαριστημένος από την επιθετική λειτουργία της ομάδας σας;
«Και ένα γκολ θα με ικανοποιούσε αρκεί να έφερνε τη νίκη. Πιο πολύ ικανοποιημένος είμαι από τον προσήλωση των ποδοσφαιριστών μου».


Δημήτρης Κολοβέτσιος:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κόσμο της ομάδας που και σε αυτό το παιχνίδι ήταν στο πλάι μας. Ήταν πολύ μεγάλη νίκη σήμερα για την ομάδα μας, ώστε να βρει την ηρεμία και ρυθμό της. Η πίεση ήταν δεδομένη μετά τον αγώνα με τα Ψαχνά και περιμέναμε πώς και πως, το σημερινό ματς για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ειδικά απέναντι στην Παναχαϊκή». 

Κούγιας:
«Αν και φιλοξενηθήκαμε άριστα από την Λάρισα και τον πρόεδρο της κ. Πηλαδάκη, υπήρξε επίθεση εναντίον των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής και του προπονητή μας Ηλία Φυντάνη, από τον Γενικό Αρχηγό της ΑΕΛ, Μίμη Τσακμακίδη και τον γυμναστή Γιώργο Πήδουλα. Θα κάνουμε επίσημη διαμαρτυρία ενώ έχω να προσθέσω πως τα ΜΑΤ συνέχισαν το ξύλο ενάντια των παικτών της ομάδας μου στη φυσούνα. Εμείς δεν έχουμε συνοδεία, μόνοι μας ήρθαμε εδώ πάνω, ούτε γενικό αρχηγό δεν έχουμε».

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ
Όπως πάντα, η ΠΑΕ ΑΕΛ μένει πιστή στις αρχές της άρτιας φιλοξενίας προς όλους τους αντιπάλους που επισκέπτονται το καινούριο γήπεδό μας. Λυπούμαστε που η ιστορική Παναχαϊκή δεν θα βγάλει αντίστοιχη ευχαριστήρια ανακοίνωση με αυτές του Πιερικού και του Ηρακλή Ψαχνών, αλλά μας αρκούν οι δηλώσεις του κ. Αλέξη Κούγια ως αναγνώριση των προσπαθειών μας. Όσο για τον Φυντάνη, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο τηλεοπτικός φακός τον κατέγραψε να προκαλεί συνεχώς τους φίλους της ΑΕΛ που βρίσκονταν πάνω από τον πάγκο της Παναχαϊκής. Άλλωστε, τα ίδια δεν κάνει και με τους οπαδούς της δικής του ομάδας; ‘Ένας προπονητής(;) παλαιάς κοπής, εμφανίστηκε σήμερα ως τραγική παραφωνία και φυσιολογικά απροσάρμοστη παρουσία στο AEL FC ARENA.
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
 



Ο Ζεκίνια μόλις έχει κάνει το 1-0.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων